Tramp vodi u državi koja ima ključ bele kuće! Nedeljni presek predizbornih anketa u Americi: Evo kakvo je stanje na "bojnom polju"

Blic pre 2 sata
Tramp vodi u državi koja ima ključ bele kuće! Nedeljni presek predizbornih anketa u Americi: Evo kakvo je stanje na "bojnom…

Novi nedeljni presek predizbornih anketa u Americi pokazuje da je situacija na nacionalnom nivou i dalje prilično neizvesna i tesna. Ipak, do preokreta je došlo u ključnoj sving ili "pokolebljivoj" državi - Pensilvaniji. Kandidat republikanaca Donald Tramp sada vodi u Pensilvaniji, kao i u još tri sving države. Kandidatkinja demokrata Kamala Haris vodi u preostale tri.

Na nacionalnom nivou, Kamala Haris ima 48 odsto, a Donald Tramp 46 odsto. Kako se dan izbora bude približavao, na sajtu "Blica" ćete moći da pratite predizborne ankete. Trenutno su ankete veoma tesne u sedam država koje se smatraju bojnim poljem na ovim izborima. U pitanju su sving ili "kolebljive" države, gde se situacija praktično menja iz dana u dan. U Pensilvaniji, ključnoj državi koja ima 19 elektorskih glasova, sada vodi kandidat republikanaca Donald Tramp.

Pročitajte još

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »