Извор: Политика архива вести 05.01.2016

Пентагон: Русија не треба да сматра Америку претњом

Политика 05.01.2016
ВАШИНГТОН – Москва не треба да сматра Сједињене Америчке Државе претњом, будући да Вашингтон не тежи конфликту са Русијом, изјавио је представник Пентагона Џеф Дејвис, коментаришући недавно усвојену руску Стратегију… »

Меркелова запрепашћена сексуалним нападима у Келну

Политика 05.01.2016
БЕРЛИН – Немачка канцеларка Ангела Меркел изразила је данас запрепашћење због низа сексуалних напада у Келну у новогодишњој ноћи и истакла да починиоце треба открити што је пре могуће. Немачка јавност је у шоку… »

„Форин полиси”: Десет могућих ратова у 2016. години

Политика 05.01.2016
ВАШИНГТОН – Током протеклих пет година повећао се број оружаних сукоба у свету, а у 2016. години не треба очекивати побољшање ситуације у области решавања војних криза, пише „Форин полиси”, преноси Тањуг. … »

У Приштини ухапшена двојица бораца ИД

Политика 05.01.2016
Косовска полиција ухапсила је на аеродрому у Приштини двојицу мушкарца због сумње да се ради о повратницима из рата у Сирији. Верује се да су се борили на страни такозване Исламске државе. Пореклом су из региона Гњилана… »

Вучић: Можемо много да научимо од Пољака

Политика 05.01.2016
Председник Владе Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Пољске Александра Хећка и том приликом истакао да је интерес обе земље да интензивирају економску сарадњу, као и да Србија може много да… »

Србија воз: Молимо вас, извините због вишесатног чекања

Политика 05.01.2016
Предузећа „Србија воз” и „Инфраструктуре железница Србије” извинила су се данас грађанима и путницима што су више сати чекали без струје и грејања у возу на релацији Београд-Бар. Како се у саопштењу наводи… »

За инвестиције и ремонт у Колубари 140 милиона евра

Политика 05.01.2016
ЛАЗАРЕВАЦ – Министар енергетике и рударства Александар Антић најавио је данас 140 милиона евра за инвестиције и ремонт у Рударском басену Колубара. Он је, обилазећи површинске копове Барошевац Рударског басена Колубара… »

Нинослав Митић нови начелник ПУ Ниш

Политика 05.01.2016
Н иш – Одлуком Небојше Стефановића министра унутрашњих послова Србије, сазнаје „Политика”, на дужност начелника Полицијске управе Ниш постављен је Нинослав Митић (51), до овог именовања један од руководилаца… »

Немачка: расправе о мигрантима због новогодишњих нереда

Политика 05.01.2016
БЕРЛИН/КЕЛН - Немачка јавност је у шоку након открића да је у новогодишњој ноћи дошло до више сексуалних напада, силовања и пљачкања жена у неколико већих немачких градова, при чему су починиоци били углавном… »

Сутра је Бадњи дан

Политика 05.01.2016
Православни верници у Србији сутра обележавају Бадњи дан традиционалним уношењем и паљењем бадњака, литургијама у храмовима и породичним окупљањем за посном трпезом, пред најрадоснихи хришћански празник Божић -… »