Izvor: Politika arhiva vesti 05.01.2016

Kolaps kineskih berzi, ostatak sveta u minusu

Politika 05.01.2016
Posustala privreda i devalvirani juan iznudili kratkotrajno zatvaranje berzi u Šangaju i Šendženu. Šest minuta jučerašnje trgovine na berzama u Šangaju i Šendženu pokrenuli su prvu ovogodišnju finansijsku paniku globalnih razmera. Zvanično… »

Non-stop grejanje do daljeg

Politika 05.01.2016
Takav način zagrevanja više od 310.000 stanova na snazi je od 28. decembra, a nadležni najavljuju da će toplo biti i u toku božićnih praznika. Kotlovi „Beogradskih elektrana” nastaviće i dalje da rade u dvadesetčetvoročasovnom režimu. Takav… »

Šefe, ovaj će da puca u vas

Politika 05.01.2016
Milan Beko tvrdi da ga je vozač ovim rečima upozorio neposredno pre nego što je ranjen, dok Dragaš prilikom svedočenja nije pomenuo ništa slično. Ivan Adrovac, suprug Maje Adrovac, za sada jedine optužene za učešće u pokušaju atentata na… »

Golubović i četvrti put traži odlaganje odlaska u zatvor

Politika 05.01.2016
Kao razlog, ovoga puta, navedeni su zdravstveni problemi. Kristijan Golubović, donedavni učesnik rijaliti programa „Farma”, i četvrti put je podneo molbu za odlaganje odlaska na izdržavanje zatvorske kazne na koju je osuđen zbog trgovine… »

Novogodišnja izložba u Galeriji „Beograd”

Politika 05.01.2016
Miloš Bajić, Ženski akt u plavom, 1947. Po tradiciji, prestonička Galerija „Beograd” (Kosančićev venac 19) i ove godine do 31. januara 2016. predstavlja „Novogodišnju prodajnu izložbu” koja obuhvata stalnu galerijsku ponudu širokog opsega… »

Saradnik Marka Miškovića osporava nalaz veštaka

Politika 05.01.2016
Tatjana Jeronimides trebalo bi da bude poslednji svedok tužilaštva u ovom procesu, ona je bila na čelu Miškovićeve kompanije „Hemslejd” koja je Milu Đuraškoviću, vlasniku „Nibens grupe”, 2006. godine dala kredit od 23 miliona evra za… »

Moskva: rizik upotrebe hemijskog oružja od strane ID

Politika 05.01.2016
Neophodno sprovesti istragu koja bi uključila i mogućnost isporuke otrovne supstance sarina iz Turske, izjavio je Mihail Uljanov, direktor Odseka za kontrolu naoružanja ruskog Ministarstva inostranih poslova. Moskva smatra da je opasnost od… »

Srbija pod snegom, najteže u Kragujevcu

Politika 05.01.2016
Srbija je i danas pokrivena snegom, a ledena kiša, niske temperature i jak vetar otežavaju saobraćaj, u gradovima komunalne službe rade danonoćno, a prognostičari još nemaju ohrabrujuće vesti - sneg i ledena kiša će i dalje padati. Iz Puteva… »

Posle samoubistva vaspitačice vanredni nadzor u domu

Politika 05.01.2016
Ministarstvo prosvete saopštilo da će zbog poslednjih događaja u Domu učenika srednjih škola u Nišu biti sprovedena vanredna inspekcijska kontrola rada. N iš – Nakon brojnih afera u Domu učenika srednjih škola u Nišu i, posebno posle… »

Gradonačelnik Kraljeva menja stranački dres

Politika 05.01.2016
Kraljevo –Tomislav Ilić (Nova Srbija), gradonačelnik Kraljeva, posle petnaest godina političke aktivnosti u Novoj Srbiji, menja stranku prelaskom u redove naprednjaka. To će, kako nezvanično doznajemo, i potvrditi na večerašnjoj konferenciji za… »