Izvor: Politika arhiva vesti 05.01.2016

Pentagon: Rusija ne treba da smatra Ameriku pretnjom

Politika 05.01.2016
VAŠINGTON – Moskva ne treba da smatra Sjedinjene Američke Države pretnjom, budući da Vašington ne teži konfliktu sa Rusijom, izjavio je predstavnik Pentagona Džef Dejvis, komentarišući nedavno usvojenu rusku Strategiju nacionalne bezbednosti… »

Merkelova zaprepašćena seksualnim napadima u Kelnu

Politika 05.01.2016
BERLIN – Nemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je danas zaprepašćenje zbog niza seksualnih napada u Kelnu u novogodišnjoj noći i istakla da počinioce treba otkriti što je pre moguće. Nemačka javnost je u šoku nakon otkrića da je 31… »

„Forin polisi”: Deset mogućih ratova u 2016. godini

Politika 05.01.2016
VAŠINGTON – Tokom proteklih pet godina povećao se broj oružanih sukoba u svetu, a u 2016. godini ne treba očekivati poboljšanje situacije u oblasti rešavanja vojnih kriza, piše „Forin polisi”, prenosi Tanjug. Analitičari američkog lista… »

U Prištini uhapšena dvojica boraca ID

Politika 05.01.2016
Kosovska policija uhapsila je na aerodromu u Prištini dvojicu muškarca zbog sumnje da se radi o povratnicima iz rata u Siriji. Veruje se da su se borili na strani takozvane Islamske države. Poreklom su iz regiona Gnjilana, objavio je prištinski list… »

Vučić: Možemo mnogo da naučimo od Poljaka

Politika 05.01.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Poljske Aleksandra Hećka i tom prilikom istakao da je interes obe zemlje da intenziviraju ekonomsku saradnju, kao i da Srbija može mnogo da nauči od Poljske. … »

Srbija voz: Molimo vas, izvinite zbog višesatnog čekanja

Politika 05.01.2016
Preduzeća „Srbija voz” i „Infrastrukture železnica Srbije” izvinila su se danas građanima i putnicima što su više sati čekali bez struje i grejanja u vozu na relaciji Beograd-Bar. Kako se u saopštenju navodi, izvinjenje je upućeno zbog… »

Za investicije i remont u Kolubari 140 miliona evra

Politika 05.01.2016
LAZAREVAC – Ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić najavio je danas 140 miliona evra za investicije i remont u Rudarskom basenu Kolubara. On je, obilazeći površinske kopove Baroševac Rudarskog basena Kolubara, rekao da je iz razgovora sa… »

Ninoslav Mitić novi načelnik PU Niš

Politika 05.01.2016
N iš – Odlukom Nebojše Stefanovića ministra unutrašnjih poslova Srbije, saznaje „Politika”, na dužnost načelnika Policijske uprave Niš postavljen je Ninoslav Mitić (51), do ovog imenovanja jedan od rukovodilaca niškog centra… »

Nemačka: rasprave o migrantima zbog novogodišnjih nereda

Politika 05.01.2016
BERLIN/KELN - Nemačka javnost je u šoku nakon otkrića da je u novogodišnjoj noći došlo do više seksualnih napada, silovanja i pljačkanja žena u nekoliko većih nemačkih gradova, pri čemu su počinioci bili uglavnom muškarci iz severne Afrike. … »

Sutra je Badnji dan

Politika 05.01.2016
Pravoslavni vernici u Srbiji sutra obeležavaju Badnji dan tradicionalnim unošenjem i paljenjem badnjaka, liturgijama u hramovima i porodičnim okupljanjem za posnom trpezom, pred najradosnihi hrišćanski praznik Božić - praznik kojim se proslavlja… »