Izvor: Politika arhiva vesti 05.01.2016

MUP: Uhapšen šef krijumčara heroina iz Turske

Politika 05.01.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su R.J. (1950) iz Rožaja, zbog postojanja osnova sumnje da je na teritoriji Republike Srbije i Turske organizovao kriminalnu grupu koja se bavila… »

Albanac prvi put na mestu komandira Policijske stanice u Bujanovcu

Politika 05.01.2016
BUJANOVAC – Za komandira Policijske stanice u Bujanovcu u okviru reorganizacije policije u Srbiji po prvi put imenovan je Albanac, dok će na mestu komandira Policijske stanice u Preševu biti Srbin. Za komandira Policijske stanice u Bujanovcu… »

Uspostavljanje ZSO imperativ za uspeh dalje normalizacije

Politika 05.01.2016
Uspostavljanje Zajednice srpskih opština (ZSO) je imperativ za uspeh dalje normalizacije odnosa Beograda i Prištine, poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i dodao da će Beograd vršiti dodatni pritisak i dodatnu… »

Bahrein: sukob šiitskih demonstranata i policije

Politika 05.01.2016
MANAMA - Policija u Bahreinu bacila je suzavac na demonstrante koji su protestovali zbog pogubljenja poznatog šiitskog sveštenika u Saudijskoj Arabiji. Stotine demonstranata izašlo je na ulice Sitre, grada južno od prestonice Maname. Kako prenosi… »

Zidana na treningu ovacijama dočekalo 5.000 navijača Reala

Politika 05.01.2016
MADRID – Novog trenera Real Madrida Zinedina Zidana na prvom treningu ekipe ovacijama je pozdravilo više od 5.000 navijača. Legendarni Francuz juče je umesto Rafaela Beniteza došao na klupu tima, sa kojim je u igračkim danima osvajao titule u… »

Crkve i verske zajednice osudile najavu redukovanja veronauke

Politika 05.01.2016
Tradicionalne crkve i verske zajednice u zajedničkom saopštenju, koje je objavila SPC, osudile su predlog ministra prosvete Srđana Vervića za redukovanje verske nastave u školama. „Kao predstavnici tradicionalnih crkava i verskih zajednica u… »

Avioni NATO 2015. češće presretali ruske avione

Politika 05.01.2016
VILjNUS - Litvansko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su avioni NATO saveza koji patroliraju vazdušnim prostorom baltičkih zemalja prošle godine poleteli 160 puta, što je za 14 odsto više nego 2014. godine. Litvansko ministarstvo je… »

Vanredni izbori nepoželjni, ali…

Politika 05.01.2016
Posle sastanka predstavnika SNS-a i koalicije SPS–PUPS–JS, premijer Aleksandar Vučić poručio da ne bi voleo da sa redovnim pokrajinskim i lokalnim izborima budu raspisani i parlamentarni, ali da to zavisi od atmosfere u društvu. Pitanje vanrednih… »

Vučić: Bilo bi pošteno da na RTS kažu kolike su im zarade

Politika 05.01.2016
Premijer Srbije Aleksadar Vučić rekao je danas da mu je najvažnije da RTS smanji troškove i ponovilo da bi bilo pošteno da ljudi iz RTS kažu koliko zarađuju. „Mene zanima da im manje para uplatimo sledeće godine, da bude manje od tri milijarde… »

Partizan smenio Božića, Džikić novi trener

Politika 05.01.2016
Uprava Košarkaškog kluba Partizan smenila je danas trenera Petra Božića i na njegovo mesto postavila Aleksandra Džikića, javlja TAnjug Crno-beli su se na zvaničnom sajtu zahvalili Božiću na svemu, međutim sporazumno je raskinut ugovor nakon… »