Балкан архива вести 11.01.2016

Ухапшени џихадисти у Горњој Кладуши: Крили оружје и заставу Исламске државе

Вести онлине 11.01.2016
Службеници Државне агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили три особе на подручју Велике Кладуше, код којих је пронађено оружје и застава Исламске државе. како је саопштено, реч је о наставку акције Дамаск, која за… »

Хрватска: Двадесетак избјеглица враћено у транзитни центар

Слободна Европа 11.01.2016
Око двадесет избјеглица искочило је јутрос из влака који их је превозио ка Славонском Броду, али су брзом интервенцијом полиције ухваћени и усмјерени у транзитни центар. Према подацима полиције, током бјега избјеглица на… »

Додик: Битно је да је референдум подржала Русија

Б92 11.01.2016
Председник РС Милорад Додик каже да су створени сви услови да одлука о референдуму о раду Суда и Тужилаштва БиХ буде објављена у "Службеном гласнику РС". Додик је додао да она бити објављена када за то дође време. "Она ће… »

Сарајево, ухапшени због ометања истраге о Кељмендију

РТС 11.01.2016
Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су у Сарајеву две особе због сумње да су ометали истрагу у случају против нарко-дилера са Косова Насера Кељмендија. Ухапшени су чланови Странке за бољу будућност… »

Оружје "Заставе" за Шарли ебдо стигло из Хрватске?

Б92 11.01.2016
Загреб -- Калашњиков којим је у време напада на „Шарли ебдо“ почињен масакр у јеврејској продавници био је с подручја бивше Југославије, објавили су француски медији. Због продаје пушке пронађене код Амедија… »

Ветар чупао дрвеће у Бањалуци (ФОТО)

Ало 11.01.2016
Јак олујни ветар захватио је данас Бањалуку где је чупао дрвеће, ломио гране, дизао металне конструкције. Из Ватрогасне јединице у Бањалуци потврдили су Срни да од послеподнева имају мноштво интервенција на терену. Више… »

И за Тита миса: "Изједначавате га са Павелићем"

Вести онлине 11.01.2016
У цркви Светог Марка Еванђелисте, у центру Загреба, одржана је миса за душу "слуге Божјег" Јосипа Броза Тита, којој је присуствовало стотинак људи. Миса за доживотног председника СФРЈ прошла је мирно, за разлику од мисе за… »

Нова оптужница за логор "Мусала" »

Студио Б 11.01.2016
Тужилаштво Босне и Херцеговине подигло је данас оптужницу против припадника 4. батаљона војне полиције Армије БиХ Едхема Жилића за нечовечно поступање над заробљеним цивилима српске и хрватске националности у… »

Петров: Имена будућих министара до краја седмице

Бета видео 11.01.2016
ЗАГРЕБ - Лидер Моста Божо Петров изјавио је данас да би имена будућих министара хрватске владе требало да буду позната најкасније до краја седмице. ``Верујем да имена кандидата могу да буду усаглашена у наредних дан-два, а… »

Откривено 20 миграната у македонском камиону

Ало 11.01.2016
У камиону скопских регистарских таблица, на паркингу на бензинској станици у близини места Смоквица, пронађено је 20 илегалних миграната, саопштио је македонски МУП. Према саопштењу МУП, јуче је приликом редовне рутинске… »