Извор: Н1 Инфо архива вести 12.03.2016

Венци и цвеће у знак сећања на убиство Зорана Ђинђића

Н1 Инфо 12.03.2016
Чланови Владе Србије, на челу с премијером Александром Вучићем, положили су јутрос венце на спомен-плочу убијеном Зорану Ђинђићу. Породица премијера и представици ДС-а положили су венце и цвеће на његов гроб у Алеји… »

Чикаго неће Трампа: Отказан митинг због страха од сукоба

Н1 Инфо 12.03.2016
Водећи кандидат за републиканску председничку номинацију Доналд Трамп у последњем тренутку је отказао митинг у Чикагу страхујући да би протести због његовог скупа могли да прерасту у сукобе. Више стотина демонстраната… »

Од Хага до Београда на бициклу, за децу оболелу од рака

Н1 Инфо 12.03.2016
Холандски дипломата Ивар Скерс (Ивар Сцхеерс) бициклом ће прећи пут од свог родног града Хага до Београда у којем службује, у добротворне сврхе за децу оболелу од рака у Србији. Путовање би требало да траје 13 дана, од 30… »

Савез војвођанских Мађара предао изборну листу

Н1 Инфо 12.03.2016
Савез војвођанских Мађара предао је данас изборну листу Републичкој изборној комисији за ванредне парламентарне изборе 24. априла. Носилац листе "Савез војвођанских Мађара - Пастор Иштван" председник је СВМ-а Иштван Пастор… »

Додик најавио референдум о 9. јануару као Дану РС

Н1 Инфо 12.03.2016
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће на једној од наредних седница Народне скупштине РС бити у усвојена одлука о референдуму о томе да ли грађани подржавају да се 9. јануар и даље слави као Дан… »

Алекса Савић победник "Беседа у Зоранову част"

Н1 Инфо 12.03.2016
Победник овогодишњег такмичења младих у беседништву под називом "Беседе у Зоранову част" је студент Алекса Савић, а назив победничке беседе је "Знање или моћ". Друго место освојио је студент Душан Стевановић са беседом… »

РИК прогласио изборну листу Савеза војвођанских Мађара

Н1 Инфо 12.03.2016
Републичка изборна комисија прогасила је изборну листу Савез војвођанских Мађара за ванредне парламентарне изборе, заказане за 24. април. Први на листи која носи назив "Савез војвођанских Мађара - Пастор Иштван", је Балинт… »

Стефановић: Очекујемо ударни поплавни талас на истоку Србије

Н1 Инфо 12.03.2016
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је у Нишу да су надлежни спремни да хитно реагују и заштите грађане и имовину уколико Србију буду захватиле додатне обилне падавине. Стефановић је рекао и да ће… »

Пронађене две ракете у авиону на аеродрому Никола Тесла

Н1 Инфо 12.03.2016
На аеродрому "Никола Тесла" у Београду пронађене су две ракете са експлозивним пуњењем које су транспортоване из Бејрута преко Београда и Лондона за Портланд у САД, преносе "Вечерње новости". "Потврђујемо да је карго… »

Европа и Русија заједно крећу у освајање Марса

Н1 Инфо 12.03.2016
Европа ће у понедељак са Русијом започети нову свемирску мисију с циљем да се испитају могућности слетања на Марс. Европској мисији ЕксоМарс 2016, у сарадњи са Русијом, уследиће још једна, ЕксоМарс 2018, током које би на… »