Извор: Нова економија архива вести 21.09.2016

На конкурс за директора полиције пријавило се десет кандидата

Нова економија 21.09.2016
На конкурс за директора полиције пријавило се десет кандидата, а само четири испуњавају услове за учешће на конкурсу, саопштило је Министарство унутрашњих послова. Комисија за спровођење конкурса одржала је седницу на… »

Представници владајуће већине: Извештај Саше Јанковића чини лично мишљење, а не аргументи

Нова економија 21.09.2016
Посланици опозиције су данас на седници Одбора Скупштине Србије за људска и мањинска права подржали редован извештај заштитника грађана за 2015. годину и дали подршку раду те институције, док су представници владајуће… »

СББ купио ИКОМ и постао један од највећих оператера у југоисточној Европи

Нова економија 21.09.2016
Српска кабловска мрежа (СББ) купила је Интерактивне кабловске обједињене мреже (ИКОМ), пише Блиц. Том куповином СББ ће постати један од највећих телекомуникационих оператера у југоисточној Европи. Није познато колико је СББ… »

Делегација ЕУ у Србији и ИОМ дају милион евра за контролу миграција

Нова економија 21.09.2016
Делегација ЕУ у Србији и Међународна организација за миграције (ИОМ) потписале су уговор од милион евра за обезбеђивање специјализоване опреме у вредности од око 350.000 ЕУР и обуке власти у Србији. Тиме ће се ојачати… »

За добровољни одлазак из ЕПС-а се пријавило 900 радника

Нова економија 21.09.2016
За добровољни одлазак из Електропривреде Србије (ЕПС) до сада се пријавио 900 радника за чије отпремнине ће бити исплаћено две милијарде динара, пишу Вечерње новости. Они који добију отпремнине из фирме ће отићи до краја… »

Сви грађани ЕУ имаће бесплатан роминг када путују из једне у другу земљу

Нова економија 21.09.2016
Европска комисија саопштила је да ће од јуна 2017. године бити бесплатна услуга роминга за мобилне телефоне коју плаћају грађани Европске уније (ЕУ). Грађани ЕУ имаће бесплатан роминг када путују из једне у другу земљу… »

Брнабић: Од лутрије са фискалним рачунима очекујем велике ефекте

Нова економија 21.09.2016
Уколико би сви издавали фискалне рачуне, свака јединица локалне самоуправе могла би да добије нов дом здравља или вртић, изјавила је данас министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић, преноси Тањуг. Брнабић… »

Министарство: Опорезивање возила ће се ослањати на најбољу праксу из света

Нова економија 21.09.2016
Опорезивање возила биће оптимално и правично, а законска решења ослањаће се на најбољу праксу из света, поручују из Министарства финансија, након написа у медијима да ће се опорезивање убудуће обављати по вредности… »

Недимовић: Преговори с 'Тенисом' се интензивно воде

Нова економија 21.09.2016
После вишемесечне паузе, од данас је поново дозвољен извоз говеђег меса и месних прерађевина из Србије у Босну и Херцеговину. Министар пољопривреде Бранислав Недимовић за РТС каже да се преговори о плановима са… »

Михајловић: Документација за Кулу Београда на води није била достављена у електронској форми

Нова економија 21.09.2016
Дозвола за изградњу куле која је део пројекта Београд на води није дата јер документација није била достављена у електронској форми, казала је за данашње Вечерње новости министарка за грађевинарство, саобраћај и… »