Извор: Дневник архива вести 13.10.2016

Шкотска ће предложити нови референдум о независности

Дневник 13.10.2016
ЕДИНБУРГ: Шкотска ће објавити нови нацрт закона о референдуму о независности ради консултација идуће недеље, саопстила је данас прва министарка Шкотске Никола Стерџон. То је део стратегије да се обезбеди да се глас Шкотске… »

Неће бити санкција због „Србијагаса”

Дневник 13.10.2016
Секретаријат Енергетске заједнице (ЕЗ) привремено је обуставио захтев за увођење мера против Србије због „Србијагаса”.„Влада Србије је изразила снажну одлучност. за спровођење плана реструктурирања те компаније”… »

Ђоковић: Нисам разговарао са Бекером о следећој сезони

Дневник 13.10.2016
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је данас да још није разговарао са Борисом Бекером о сарадњи за следећу сезону. "Ми и даље радимо заједно. За сада имамо у плану остатак сезоне. О следећој још нисмо… »

Рама са представницима Албанаца са југа Србије

Дневник 13.10.2016
Албански премијер Еди Рама састао се данас у Београду са представницима Албанаца из три општине југа Србије - Бујановца, Прешева И Медвеђе, а како је раније најављено, они ће разговарати о свеукупном положају албанске… »

Гранатирана руска амбасада у Дамаску

Дневник 13.10.2016
МОСКВА: Руска амбасада у Дамаску гранатирана је у среду, саопштило је данас руско Министарство спољних послова, оценивши да је у питању терористички напад. Министарство наводи да је једна од граната, које је испаљена из… »

Јоксимовић: Тражимо новац од ЕУ због миграната

Дневник 13.10.2016
Министарка у Влади Србије задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић упутила је допис којим је од ЕУ затражила додатно финансирање за решавање проблема мигрантске кризе у Србији. Она је упутила допис директорки за… »

Холандија: Еутаназија и за оне који нису болесни?

Дневник 13.10.2016
ХАГ: Холандска влада разматра да предложи закон који би старијим људима који нису болесни дао законско право на самоубиство уз асистенцију, ако сматрају да су проживели живот. "Људима који после дубоког премишљања верују… »

ИТ сектор спаја Србију и Индију

Дневник 13.10.2016
Министри Србије и Индије потписали су у Београду билатерални споразум о сарадњи двеју земаља у областима информационих технологија и електронике. Уговор су потписали министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим… »

Одустаје се од изградње Националног стадиона?

Дневник 13.10.2016
Држава Србија и Фудбалски савез Србије највероватније одустају од изградње Националног стадиона вредног 150 милиона евра, а уместо тога, реновираће здања. Црвене звезде и Партизана, пишу данас "Вечерње новости" позивајући… »

МУП запленио око 600 тона шверцованог дизела

Дневник 13.10.2016
Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву, у сарадњи са Пореском полицијом, открили су и запленили око 600 тона дизел-горива без неопходне пратеће. документације, чија се вредност процењује на око 85 милиона… »