Извор: Нова економија архива вести 13.10.2016

Расим Љајић разговарао са државним министром Индије о сарадњи

Нова економија 13.10.2016
Потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић разговарао је данас са државним министром Индије Ђитандра Сингом о унапређењу укупних економских односа две земље, а посебно о јачању… »

ЕПС: Неистина је да је било грешака на нашим рачунима

Нова економија 13.10.2016
Јавно предузеће Електропривреда Србије демантује нетачне и неаргументоване наводе о слању погрешних рачуна купцима, који су објављени у појединим медијима. Они кажу да одговорно тврде да ниједан навод у тексту није истинит… »

Весић: ПМЦ инжењеринг ће радити фонтану на Тргу Славија

Нова економија 13.10.2016
Градски менаџер Горан Весић изјавио је да је компанија ПМЦ инжењеринг из Београда изабрана за извођача радова фонтане на Тргу Славија, вредности 214 милиона динара, саопштила је данас градска управа. Према Весићевим… »

Неисправни аутобуси "српског мерцедеса" на рекламацији

Нова економија 13.10.2016
Уместо десет нових аутобуса Икарбуса на Мановој шасији ГСП Београд, прошле седмице испоручено је осам. Стигли су у погон Космај и од уторка су у редовном саобраћају распоређени на линијама 27Е, 53, 89 и 302. Два су враћена… »

Синдикат: Угрожено здравље радника у производњи 'Заставе оружје'

Нова економија 13.10.2016
Синдикат фабрике Застава оружје упозорио је да је здравље радника у процесу производње угрожено због дугогодишњег недостатка инвестиционих средстава и да "све тежи и лошији услови рада" изазивају све већу одсутност… »

МПЦ пропертис отворила први тржни центар у насељу Борча

Нова економија 13.10.2016
Компанија МПЦ пропертис отворила је у београдском насељу Борча тржни центар (Схоппи ретаил парк) у који је инвестирала 15 милиона евра и где ће бити запослено 500 радника. Отварању тог продајног центра присуствовао је… »

Пољопривредници одложили улагања чекају средства из ИПАРД фонда

Нова економија 13.10.2016
Иако се не зна када ће средства из ИПАРД фонда бити на располагању пољопривредницима, многи су се одлучили да чекају. Одложили су улагања, па је вредност тржишта у пољопривредној механизацији и опреми опала за више од… »

Норвешко-српски бизнис форум позива српске фирме да се прикључе

Нова економија 13.10.2016
Норвешка је у последњих 15 година донела Србији око 250 милиона евра бесповратне развојне помоћи. Сада је време за прелазак на партнерство и економску сарадњу, рекла је амбасадорка Србије у Норвешкој Сузана Бошковић… »

Најмлађој милијардерки сада прети и затвор

Нова економија 13.10.2016
Теранос и његову директорку Елизабет Холмс тужио је амерички хеџ фонд Партнер Фунд Манагемент који је био и њихов први инвеститор. Фонд оптужује Холмсову да је приказивала лажне резултате тестова и тако угрозила животе… »

Николић: Срео сам се с Карићем, он је био политички прогоњен

Нова економија 13.10.2016
Председник Србије Томислав Николић потврдио је да се у Москви срео са Богољубом Карићем за којим је у Србији расписана потерница. Иако председник Србије сматра да је Карић "политички прогоњен", каже да не утиче на… »