Извор: Бета/Економија архива вести 28.03.2017

Русија у Србији прави центар за ремонт хеликоптера?

Бета 28.03.2017
Министар одбране Зоран Дјордјевић изјавио је данас да је брига о безбедности градјана кроз јачање оперативне способности Војске Србије ускладјена с растом  економије и побољшањем материјалног положаја градјана. "Нама је… »

Авион Ер Србије добио име Горан Бреговић

Бета 28.03.2017
Национална авиокомпанија Ер Србија данас је на Аеродрому "Никола Тесла" у Београду представила авион "ербас А319" коме је дала име по познатом музичару Горану Бреговићу у оквиру програма "Живе легенде". Бреговић ће тако… »

Почео генерални штрајк у Гоши

Бета 28.03.2017
Радници Фабрике шинских возила Гоша из Смедеревске Паланке од данас су у генералном штрајку јер послодавац не испуњава обавезе према њима. Та фабрика у власништву словачке фирме ЖОС је више година у тешком стању, а и… »

Наплатна рампа у Врчину биће завршена средином априла

Бета 28.03.2017
Министарка градјевинарства и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да ће наплатна станица Врчин на аутопуту Београд Ниш бити завршена у априлу и да ће пропусна моћ бити већа за 30 одсто. Михајовић је током обиласка… »

Евро сутра 123,95 динара, НБС продала 15 милиона евра

Бета 28.03.2017
Званични средњи курс у среду биће 123,9518 динара за евро што је незнатна промена у односу на данашњи курс, а Народна банка Србије (НБС) је продала 15 милиона евра да би ублажила прекомерне дневне осцилације курса. Евро је… »

Дијамант и Фриком бележе раст продаје и производње

Бета 28.03.2017
Пословање компанија "Дијамант" и "Фриком", које су део хрватског концерна "Агрокор" стабилно је у потпуности, а према речима њихових директора Теа Вујчића и Гојка Дјошића, обе компаније од почетка године бележе раст… »

Михајловић: Фотографија рупе на аутопуту Љиг - Прељина је лажна

Бета 28.03.2017
Министарка градјевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић изјавила је данас да је фотографија наводне рупе на аутопуту Љиг – Прељина, која се појавила на друштвеним мрежама лажна и да је то слика… »

Американ ерлајнс купио акције највећег кинеског авиопревозника

Бета 28.03.2017
Компанија Американ ерлајнс (Америцан Аирлинес) купила је део акција авиопревозника Чајна садерн ерлајнс (Цхина Соутхерн Аирлинес), највеће државне авиокомпаније у Кини, за 200 милиона долара. Кинеска компанија је данас… »

Миловановић: Очекујемо да држава заштити свој интерес и капитал у Енергопројекту

Бета 28.03.2017
Генерални директор београдског Енергопројекта Владимир Миловановић изјавио је данас да очекује да држава као појединачно највећи акционар заштити свој интерес и капитал у том предузећу јер ако то не учини он ће бити… »

Највећа руска банка Сбербанк повлачи се из Украјине

Бета 28.03.2017
Највећа банка у Русији, Сбербанк, саопштила је данас да продаје своју филијалу у Украјини због санкција украјинских власти. Банкарски гигант под контролом руске државе навео је да је потписао уговор о продаји са конзорцијумом… »