Извор: Н1 Инфо архива вести 06.05.2017

Ђурић: Независност Косова никада неће бити тема дијалога

Н1 Инфо 06.05.2017
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да је Београд спреман за наставак дијалога са Приштином, али не и да ћути када се газе и угрожавају права српског народа на Косову и Метохији. Ђурић је за… »

Убијен градоначелник места Боговиње у Македонији

Н1 Инфо 06.05.2017
Градоначелника Општине Боговиње у северозападној Македонији Хазбија Идризија убио је бивши радник те општине, јавили су локални медији. Телевизија Алсат М је објавила да је Идризи убијен након расправе са бившим запосленим у… »

Једна особа погинула на путу Ковин – Смедерево

Н1 Инфо 06.05.2017
Једна особа је погинула, а две су повређене у судару четири путничка возила на путу Ковин-Смедерево код моста на Дунаву, речено је Бети у Министарству унутрашњих послова Србије. "До несреће у којој су четири путничка… »

Грабар Китаровић: Време да Хрватска и Србија "подвуку црту"

Н1 Инфо 06.05.2017
Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић поручила је да Хрватска жели да гради добросуседске односе са Србијом и жели да јој помогне да што пре уђе у ЕУ. Она је истакла да при томе ниједна држава не треба "глумити… »

Владимир Радомировић нови председник УНС

Н1 Инфо 06.05.2017
На Изборној скупштини Удружења новинара Србије у Ивањици за председника је изабран Владимир Радомировић, главни уредник антикорупцијског сајта Пиштаљка, саопштио је УНС. Скупштина је изабрала и нове представнике органа… »

У Србији променљиво облачно са сунчаним интервалима

Н1 Инфо 06.05.2017
У Србији ће данас бити променљиво облачно у већем делу са сунчаним интервалима. Само ујутро и пре подне у Банату, на истоку и југоистоку Србије понегде ће бити краткотрајне кише или пљуска, саопштио је Републички… »

Протест "Против диктатуре" једном до два пута недељно

Н1 Инфо 06.05.2017
Неколико десетина учесника протеста "Против диктатуре" окупило се и вечерас испред Дома Народне скупштине у центру Београда како би се договорили о даљим корацима и наставку активности. Није било протестне шетње а договорено… »

Станковић: На југу Србије стабилно, нема међуетничких сукоба

Н1 Инфо 06.05.2017
Ситуација на југу Србије стабилна, нема међунационалних сукоба, нити индиција да може доћи до погоршања безбедносне ситуације, изјавио је председник Координационог тела за југ Србије Зоран Станковић. Он је за рекао и да… »

Мост Пленковићу: Одлагањем гласања кршите Устав

Н1 Инфо 06.05.2017
Мост упозорио премијера Хрватске Андреја Пленковића да одуговлачењем постављења нових министара крши Устав Хрватске с озбиљним последицама по државу и друштво, уз оцену да одуговлачењем настоји да избегне негативне… »

Више хиљада људи обележило годишњицу Битке на Неретви

Н1 Инфо 06.05.2017
Више хиљада људи окупило се у херцеговачком градићу Јабланица, како би обележили 74 године од велике Битке на Неретви, у којој су удружене немачке, италијанске, усташке и четничке снаге безуспешно покушале да униште… »