Извор: Политика архива вести 23.07.2017

Две особе страдале на Ибарској магистрали код Богутовца

Политика 23.07.2017
КРАЉЕВО - Две особе су страдале у саобраћајној несрећи на делу Ибарске магистрале између Ушћа и Јерининог града, код Богутовца, а како је Тањугу речено у МУП-у, несрећа се догодила данас у 12.40. Сударили су се цистерна… »

Ракић: Српска листа неће учествовати на консултацијама

Политика 23.07.2017
ГРАЧАНИЦА - Српска листа неће ићи на консултације о датуму одржавања конститутивне седнице косовске скупштине, саопштио је председник Српске листе Горан Ракић. „Као председник Српске листе захваљујем се на позиву за… »

Нуклеарни отпад дебљине једног метра у Фукушими

Политика 23.07.2017
ТОКИО - Подводни робот снимио је велику масу за коју се верује да је истопљени нуклеарни отпад на дну уништеног реактора нуклеарне електране Фукушима у Јапану. Робот је наишао на велике количине чврсте масе која личи на… »

У Коштунићима велики пожар захватио храстову шуму

Политика 23.07.2017
ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ - У селу Коштунићи код Горњег Милановца данас је избио пожар великих размера који је захватио близу 50 хектара храстове шуме и ниског растиња и примакао се кућама. „Пожар се шири невероватном брзином… »

Сергеј Кисљак није више амбасадор Русије у САД

Политика 23.07.2017
МОСКВА - Амбасадор Русије у САД Сергеј Кисљак, повезан с контроверзама око могуће умешаности Русије у америчке председничке изборе, неће више бити на тој функцији. Амбасада Русије у Вашингтону објавила је на Твитеру да је… »

У Москви демонстрације против рестрикције интернета

Политика 23.07.2017
МОСКВА - Око хиљаду људи протестовало је у Москви против јачања надзора и рестрикција интернета у демонстрацијама одобреним од стране власти. Уз узвике „Не цензури, не диктатури” или „Доле полицијска држава”… »

Лончар затражио информације о здравственом стању девојчице

Политика 23.07.2017
Одмах по сазнању да се 16-годишња Д.П. обратила јавности указујући на проблем свог здравственог стања и потребе за даљим лечењем, министар здравља у Влади Србије др Златибор Лончар реаговао је и затражио информације о… »

Русија јача авијацију, војска добија 100 нових летелица

Политика 23.07.2017
МОСКВА - Ваздушно-космичке снаге Русије планирају да у 2018. години добију више од стотину авиона и хеликоптера, изјавио је командант ратног ваздухопловства, генерал пуковник Виктор Бондарев. Бондарев је то новинарима рекао у… »

Папа позвао на дијалог и умереност због насиља у Јерусалиму

Политика 23.07.2017
ВАТИКАН - Папа Фрања изјавио је да је узнемирен недавним насиљем у Јерусалиму и позвао на дијалог и умереност у циљу успостављања мира. „Узнемирен пратим тешку тензију и насиље последњих дана у Јерусалиму. Осећам… »

Ђорђевић обишао децу у одмаралишту у Баошићима

Политика 23.07.2017
БАОШИЋ - Црвени крст Србије и овога лета у Дечијем одмаралишту „Криста Ђорђевић” у Баошићима на Црногорском приморју организује боравак деце, коју је данас обишао министар за рад, запошљавање, борачка и социјална… »