Izvor: Politika arhiva vesti 23.07.2017

Kusturica: Ponovno ujedinjenje Krima i Rusije prirodan proces

Politika 23.07.2017
JALTA – Reditelj Emir Kusturica izjavio je danas da je ponovno ujedinjenje Krima sa Rusijom „prirodan, organski proces” i pozvao građane Krima da razvijaju svoje poluostrvo kao „deo velike Rusije”, umesto što čekaju odobrenje od spolja za… »

Udruženje tužilaca: Predloženi kandidati mogu da budu birani

Politika 23.07.2017
Povodom prošlonedeljne odluke Ustavnog suda Srbije da suspenduje primenu Pravilnika za izbor zamenika javnih tužilaca koji se prvi put biraju do konačne odluke o inicijativi za utvrđivanje nezakonitosti tog Pravilnika, Udruženje tužilaca je u… »

Šulc u kampanju vraća temu izbeglica

Politika 23.07.2017
BERLIN - Predsednik Socijaldemokratske stranke Nemačke (SPD) Martin Šulc upozorio je da bi se izbeglička kriza iz 2015. mogla ponoviti ako EU ne poduzme hitne korake, vraćajući u kampanju temu izbeglica neugodnu za njegovu protivkandidatkinju na… »

Prinčevi Vilijam i Hari o poslednjem razgovoru sa majkom

Politika 23.07.2017
LONDON - Britanski prinčevi Vilijam i Hari prisetili su se u intervjuu za dokumentarac televizije Aj-Ti-Vi poslednjeg telefonskog razgovora koji su vodili sa majkom princezom Dajanom pre njene smrti, navodeći da ih progoni to što je poziv trajao kratko… »

Šest „migova-29” farbaju šest meseci

Politika 23.07.2017
Ako obećani avioni iz Rusije ne stignu u septembru i odmah ne uđu u remont, sledeće godine Srbija više neće imati lovačku avijaciju. Kako je krenulo ne bih se začudio da u ove vrele dane u novinama osvane i vest da Srbija želi da nabavi, ili da… »

Neće se pamtiti po medaljama, nego da li je neko skinuo glavu Srbiji

Politika 23.07.2017
Naši vaterpolisti čekaju protivnika u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti i potpuno im je svejedno da li će igrati protiv Brazila ili Kazahstana. – Takmičenje tek počinje. Od našeg izveštača Budimpešta – Treba odraditi tri slobodna… »

Medalja nije realna u plivanju

Politika 23.07.2017
Svako polufinale, a pogotovu finale, bilo bi ogroman uspeh na Svetskom prvenstvu, – kaže selektor Srbije Dejan Pejinović. Od našeg izveštača Budimpešta – Devet najboljih plivača koje Srbija ima u ovom trenutku takmičiće se od danas na… »

Arapska liga Izraelu: igrate se vatrom

Politika 23.07.2017
Serija incidenata u Jerusalimu unela nervozu u celi region, a muslimani poručuju Jevrejima da ovaj grad predstavlja „crvenu liniju”. Prema izveštajima agencija Kairo – Arapska liga optužila je Izrael da se „igra sa vatrom” povodom uvođenja… »

Jednu noć za razbojem, drugu u trećoj smeni

Politika 23.07.2017
Zoran Slijepčević bavi se tkanjem i smatra da bismo mnogo bolje mogli da iskoristimo bogatu tradiciju u narodnoj radinosti. Zrenjanin – Neću da odustanem od tkanja jer njime nisam ni počeo da se bavim da bih zaradio veliki novac. To radim iz… »

Istorija srpskih Jevreja kroz novinske stupce

Politika 23.07.2017
Na izložbi „Listanje vremena”, u Narodnoj biblioteci Srbije, javnosti je prvi put predstavljena periodika koju su Jevreji objavljivali na ovom podneblju u prethodnih 130 godina. „Bože, čuvaj kralja i milu nam Kraljevinu SHS”, piše na poleđini… »