Izvor: Politika arhiva vesti 23.07.2017

Dve osobe stradale na Ibarskoj magistrali kod Bogutovca

Politika 23.07.2017
KRALjEVO - Dve osobe su stradale u saobraćajnoj nesreći na delu Ibarske magistrale između Ušća i Jerininog grada, kod Bogutovca, a kako je Tanjugu rečeno u MUP-u, nesreća se dogodila danas u 12.40. Sudarili su se cisterna „Knez petrola” i… »

Rakić: Srpska lista neće učestvovati na konsultacijama

Politika 23.07.2017
GRAČANICA - Srpska lista neće ići na konsultacije o datumu održavanja konstitutivne sednice kosovske skupštine, saopštio je predsednik Srpske liste Goran Rakić. „Kao predsednik Srpske liste zahvaljujem se na pozivu za konsultacije o datumu… »

Nuklearni otpad debljine jednog metra u Fukušimi

Politika 23.07.2017
TOKIO - Podvodni robot snimio je veliku masu za koju se veruje da je istopljeni nuklearni otpad na dnu uništenog reaktora nuklearne elektrane Fukušima u Japanu. Robot je naišao na velike količine čvrste mase koja liči na lavu od kamenja i grudvica u… »

U Koštunićima veliki požar zahvatio hrastovu šumu

Politika 23.07.2017
GORNjI MILANOVAC - U selu Koštunići kod Gornjeg Milanovca danas je izbio požar velikih razmera koji je zahvatio blizu 50 hektara hrastove šume i niskog rastinja i primakao se kućama. „Požar se širi neverovatnom brzinom. Primakao se na 200 metara… »

Sergej Kisljak nije više ambasador Rusije u SAD

Politika 23.07.2017
MOSKVA - Ambasador Rusije u SAD Sergej Kisljak, povezan s kontroverzama oko moguće umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore, neće više biti na toj funkciji. Ambasada Rusije u Vašingtonu objavila je na Tviteru da je Kisljakov mandat završen… »

U Moskvi demonstracije protiv restrikcije interneta

Politika 23.07.2017
MOSKVA - Oko hiljadu ljudi protestovalo je u Moskvi protiv jačanja nadzora i restrikcija interneta u demonstracijama odobrenim od strane vlasti. Uz uzvike „Ne cenzuri, ne diktaturi” ili „Dole policijska država” demonstranti su iskazali… »

Lončar zatražio informacije o zdravstvenom stanju devojčice

Politika 23.07.2017
Odmah po saznanju da se 16-godišnja D.P. obratila javnosti ukazujući na problem svog zdravstvenog stanja i potrebe za daljim lečenjem, ministar zdravlja u Vladi Srbije dr Zlatibor Lončar reagovao je i zatražio informacije o devojčicinom zdravstvenom… »

Rusija jača avijaciju, vojska dobija 100 novih letelica

Politika 23.07.2017
MOSKVA - Vazdušno-kosmičke snage Rusije planiraju da u 2018. godini dobiju više od stotinu aviona i helikoptera, izjavio je komandant ratnog vazduhoplovstva, general pukovnik Viktor Bondarev. Bondarev je to novinarima rekao u subotu, poslednjeg dana… »

Papa pozvao na dijalog i umerenost zbog nasilja u Jerusalimu

Politika 23.07.2017
VATIKAN - Papa Franja izjavio je da je uznemiren nedavnim nasiljem u Jerusalimu i pozvao na dijalog i umerenost u cilju uspostavljanja mira. „Uznemiren pratim tešku tenziju i nasilje poslednjih dana u Jerusalimu. Osećam potrebu da izrazim srčani… »

Đorđević obišao decu u odmaralištu u Baošićima

Politika 23.07.2017
BAOŠIĆ - Crveni krst Srbije i ovoga leta u Dečijem odmaralištu „Krista Đorđević” u Baošićima na Crnogorskom primorju organizuje boravak dece, koju je danas obišao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran… »