Наука & Технологија архива вести 11.09.2017

Процуреле информације о европским ценама Интел Цоффее Лаке процесора

ПЦ Пресс 11.09.2017
Док су прве недеље августа могле су да се чују занимљиве гласине о Цоффее Лаке процесорима и платформи, које су могле да се тумаче како на добар, тако и на лош начин, сада су процуреле и информације о европским ценама ових… »

ИоуТубе активирао опцију коју сви дуго чекају

Б92 11.09.2017
Према страним ИТ сајтовима ИоуТубе корисници Андроид и иОС апликације највише су захтевали опцију коју им је Гоогле управо омогућио - избор брзине репродукције видеа. Ова опција је на десктоп, односно веб ИоуТубе сајту доступна… »

„Гугл“ уложио жалбу на казну Европске уније од 2,4 милијарде евра

РТС 11.09.2017
Компанија „Гугл“ уложила је жалбу на новчану казну Европске уније изречену у јуну због злоупотребе доминантног положаја, рекао је данас званичник Европског суда правде са седиштем у Луксембургу. „Поднета је жалба за… »

Поново уништена табла НДНВ-а

Н1 Инфо 11.09.2017
Непознати починиоци поново су уништили таблу са натписом Независног друштва новинара Војводине (НДНВ), саопштило је то удружење. "Током викенда је поново, по ко зна који пут, уништена табла са натписом НДНВ-а. Табла је… »

Како је кинеско село у брдима постало информатички центар

Н1 Инфо 11.09.2017
Најновије технологије, потреба анализе и пркупљање милиона информација у кратком временском периоду мењају начин живота не само у милионским градовима већ и у малим локалним заједницама. Удаљена планинска област на… »

Владимир Путин о будућности вештачке интелигенције

ПЦ Пресс 11.09.2017
Према извештају РТ-а, руски председник Владимир Путин недавно је изјавио студентима да земља која је најнапреднија у сфери вештачке интелигенције ће „владати светом.“ Његова изјава говори о значају вештачке… »

Андроид Орео има озбиљан пропуст

ПЦ Пресс 11.09.2017
Након више месеци тестирања, Гоогле-ов најновији оперативни систем ипак има грешку која није била уочена раније. Наиме, Андроид 8.0 Орео ажурирање долази са системском грешком – систему се дозвољава да користи мобилни… »

Опел је губио четири милиона евра сваког радног дана

ПЦ Пресс 11.09.2017
Немачком произвођачу аутомобила марке Опел, кога је купила француска група произвођача аутомобила ПСА од Генерал Моторс-а, порасли су губитци у другом кварталу на 250 милиона долара, пријавио је немачки лист Аутомобилвоцхе… »

Хорор игра Сцорн на путу да постане најуспешнији домаћи пројекат на Кицкстартеру — до сада прикупљено више од 100.000€

СтартИт 11.09.2017
До краја кампање и постизања циља од 150.000 евра је остало још 28 дана. Сцорн, хорор игра домаће екипе Ебб Софтваре, привукла је велику пажњу својом Кицкстартер кампањом у којој су већ сакупили више од две трећине… »

Не гледајте порниће преко мобилног!

Мондо 11.09.2017
За то постоји изузетно важан разлог! Фото: Инстаграм/ЦаролинаАбрил Последње истраживање, које је обавила компанија Вандера из Лондона, а које укључује најмање 10.000 корисника интернета, доказало је да су гледаоци порнића… »