Извор: Ал Јазеера архива вести 10.10.2017

Иран пријети да ће САД научити новим лекцијама

Ал Јазеера 10.10.2017
Амерички предсједник Доналд Трумп најавио је нови одговор на иранске ракетне пробе, наводну подршку тероризму и цибер операције. Гласноговорник иранских оружаних снага Массоуд Јазаиери упозорио је америчког предсједника… »

Сваки трећи Латиноамериканац плаћао је мито

Ал Јазеера 10.10.2017
Истраживање Транспаренци Интернатионала, проведено у 20 земаља, показало је да је више од 90 милиона људи плаћало мито. Сваки трећи Латиноамериканац у прошлој години плаћао је мито неком од државних службеника, од… »

Генерал из УАЕ-а: Одустајање Катара од Мундијала окончава кризу

Ал Јазеера 10.10.2017
Свјетско првенство није наведено у раније упућеним захтјевима Саудијске Арабије, УАЕ-а, Бахреина и Египта. Главни сигурносни званичник Уједињених Арапских Емирата казао је да је једини начин да се оконча "катарска криза" да… »

Србија од Бјелорусије купује ракетни систем С-300

Ал Јазеера 10.10.2017
Србија у новембру купује од Бјелорусије одбрамбени ракетни систем С-300 и седам МиГ-ова. Србија у новембру купује од Бјелорусије одбрамбени ракетни систем С-300 и седам МиГ-ова, пише Српски телеграф, преноси Тањуг. Предсједник… »

Зашто би било боље да је Хрватска изгубила од Украјине

Ал Јазеера 10.10.2017
Хрватски ногометни савез води Давор Шукер, некад можда понајбољи свјетски ногометаш, а данас тек пијун у рукама моћнијих и човјек који друштвени статус потврђује путовањима од немила до недрага настојећи се што мање… »

Руски хор Глинка отворио 49. Бемус

Ал Јазеера 10.10.2017
У Београду су почеле 49. Београдске музичке свечаности, које је отворио познати руски хор из Санкт Петербурга. Београдске музичке свечаности (БЕМУС), 49-те по реду, свечано су почеле вечерас у Коларчевом народном… »

Абади: ИСИЛ ће у Ираку бити поражен до краја године

Ал Јазеера 10.10.2017
Посљедња територија под контролом ИСИЛ-а у Ираку налази се дуж западне границе са Сиријом, након што су 5. октобра изгубили контролу над градом Хавија. Оружана група Исламска држава Ирак и Левант ће до краја ове године бити… »

Стургеон: Шкоти заслужују још један референдум о независности

Ал Јазеера 10.10.2017
Шкотска премијерка каже да излазак Велике Британије из Европске уније поново јача могућност за шкотску независност од Уједињеног Краљевства. Шкотска премијерка Ницола Стургеон поручила је својој Шкотској националној… »

'Старији брат, старија сестра' помажу угроженим малишанима

Ал Јазеера 10.10.2017
Волонтери и волонтерке друже се с дјецом од шест до 14 година и помажу им у развоју позитивног модела понашања. Многи малишани у Босни и Херцеговини одрастају у социјално угроженим породицама или, пак, без родитељског… »

Посљедњи дани Трумпове тишине пред иранску олују

Ал Јазеера 10.10.2017
Администрација предсједника САД-а мора до 15. октобра пред Конгресом потврдити сматра ли да Техеран поштује нуклеарни споразум. Амерички председник Доналд Трумп могао би у четвртак да саопшти своју нову стратегију као одговор… »