Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 10.10.2017

Hrvatska osniva istražnu komisiju za Agrokor

Al Jazeera 10.10.2017
HDZ i SDP postigli su dogovor o osnivanju istražne komisije i izboru ustavnih sudija. Predsjednici saborskih zastupničkih klubova HDZ-a Branko Bačić i SDP-a Arsen Bauk potvrdili su u utorak u Hrvatskom saboru da su postigli dogovor o osnivanju… »

Šta znači ukidanje BHS jezika u sarajevskim školama?

Al Jazeera 10.10.2017
Resorni ministar Elvir Kazazović negira da će doći do nastanka tri škole pod jednim krovom, dok prof. Hanka Vajzović poručuje da će se i krovovi odvojiti. Instrukcija Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo da se među… »

Trump ukida Obamine mjere za zaštitu klime

Al Jazeera 10.10.2017
Ovim će Trump ispuniti obećanje iz kampanje o obnovi američke rudarske industrije, koje osuđuju borci za očuvanje okoline. Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa ukinut će ključnu mjeru bivšeg predsjednika Baracka Obame u vezi s… »

Uznemirujući snimak: Policija ubila čovjeka podignutih ruku

Al Jazeera 10.10.2017
Nekoliko sekundi prije smrtonosnog ranjavanja čovjek se pojavljuje na vratima svog apartmana podignutih ruku. Novi snimak policijskog ubistva Rubena Galinda u američkom gradu Charlotteu iz septembra ove godine otkriva kako Galindo izlazi iz svog… »

Šta je izazvalo spor o vizama između SAD-a i Turske

Al Jazeera 10.10.2017
Washington i Ankara međusobno su obustavili izdavanje viza. Odluka Sjedinjenih Američkih Država da suspenduje izdavanje viza u Turskoj motivisana je zabrinutošću Washingtona zbog politike Ankare u Siriji i prošlosedmičnog hapšenja zaposlenika… »