Извор: Данас/Друштво архива вести 11.10.2017

Нови руски шеф у Нишу: Нећемо оставити Србију на цедилу

Данас 11.10.2017
Нећемо оставити Србију на цедилу рекао је нови директор Српско-руског хуманитарног центра у Нишу Виктор Гуљевич у интервјуу Спутњику и додоао да му не пада на памет да некога убеђује да то није војна база. Долазак Виктора… »

Закон "шаље" директоре школа у пензију

Данас 11.10.2017
Министар просвете Младен Шарчевић упутио је налог свим школама у Србији да одмах поступе по Закону о основама система образовања и васпитања и издају решење о престанку радног односа запосленима који су напунили 65 година… »

Група "За слободу медија": Изјава Ане Брнабић неоснована и паушална

Данас 11.10.2017
Група "За слободу медија", која окупља медије, медијска удружења, организације цивилног друштва, новинаре и новинарке, грађане и грађанке, сматра неоснованим и паушалним оцене премијерке Ане Брнабић о новинарству и… »

Већи број донора ове године у Србији

Данас 11.10.2017
Србија је ове године забележила највећи помак у трансплантацији органа, тренутно има 4,2 донора на милион становника, а прошле године имала је два донора на милион становника. Захваљујући даваоцима органа и њиховим… »

Хиљаду и по девојчица у Србији затрудни пре 18. године

Данас 11.10.2017
Дечији бракови у Србији су и даље заступљени, највише међу ромском популацијом где близу 60 одсто девојчица ступа у брак пре навршених 18 година, док једна од пет то учини пре 15. године, говоре подаци из УНИЦЕФ-овог… »

Божовић: Млади да се побуне

Данас 11.10.2017
Млади у Србији треба да се побуне и направе од ове земље место по својој мери, изјавио је данас посланик Демократске странке Балша Божовић и упозорио да Србију напушта најперспективнији део друштва. Чињеница је да млади у… »

Ребић: Знам шта знам о Херцеговачкој, али не могу да кажем

Данас 11.10.2017
Ја знам шта знам, али не желим то да кажем, јер ми просто закон не даје ту могућност, изјавио је директор полиције Владимир Ребић за Инсајдер, говорећи о истрази полиције о рушењу у Херцеговачкој. "Ја знам шта знам, али… »

Стодневна мимеза

Данас 11.10.2017
* Идеја да се гестаповски проверавају боловања и крешу плате до бесмисла, као да су сви запослени манипуланти и варалице, не говори у прилог њеног разумевања потлачених. Напротив! По пети пут прошло је сто дана Вучићеве… »

(Ро)ботићи

Данас 11.10.2017
* Игра се брзо, ретко напад траје дуже од петнаестак секунд. Шутира се све више са дистанце од три поена, али се више и погађа, култ шута можда победи култ снаге. Гледам АБА лигицу пре неки дан, не знам више који меч и не… »

Власт жели да пороби правосуђе

Данас 11.10.2017
Стефановић: Представници Министарства правде се само декларативно залажу за независно правосуђе *Бољевић: Избор тема на јавним расправама говори да је посреди покушај да се пронађе нови канал за политички утицај на судије… »