Војводина архива вести 05.05.2018

РХМЗ: Наранџасто упозорење због могућих непогода

РТВ 05.05.2018
НОВИ САД - Данас после подне и увече на југозападу, западу и северозападу Србије, а у недељу и у осталим крајевима, очекују се локалне временске непогоде у виду интензивних пљускова са грмљавином, јаким ветром и појавом… »

Фудбал: Спартак без шансе против шампиона

Суботица.цом 05.05.2018
Фудбалери Спартака гостовали су на нашем највећем стадиону шампиону Србије, Црвеној звезди, и уписали убедљив пораз од 4:0. Суботичани су у Београд отпутовали у доста ослабљеном саставу, калкулишући за наредни меч, сада… »

Радионица "Правилна исхрана у трудноћи"

РТВ 05.05.2018
НОВИ САД - У уторак, 8. маја у Америчком кутку Нови Сад, "Центар за маме" организује бесплатну радионицу за труднице и маме малих беба на тему правилне и избалансиране исхране током трудноћа и периода после порођаја. Новосадски… »

Душан Ковачевић на челу Савета Палићког фестивала

Суботица.цом 05.05.2018
На челу Савета Међународног фестивала европског филма на Палићу биће драмски писац и академик Душан Ковачевић одлучило је Градско веће Суботице. Он ће на овом месту заменити Миру Бањац, а како је и осталим члановима… »

Путеви затворени због најаве да ће се одржати забрањени скуп у Хртковцима

Мој Нови Сад 05.05.2018
Грађани Србије су још једанпут таоци Војислава Шешеља – овог пута због његове најаве да неће одустати од одржавања забрањеног скупа у Хртковцима 6. маја, 26 година након што је одржао скуп у том месту због којег је… »

Премијера комада "Миргород" на сцени кикиндског театра

РТВ 05.05.2018
КИКИНДА - У кикиндском Народном позоришту за вечерас у 20 сати најављено је премијерно извођење представе "Миргород", иначе 334 премијере у кикиндском театру. Комад "Миргород" настао је по мотивима прича из истоимене збирке… »

Конкурс за упис деце у државне вртиће у Новом Саду траје до 9. маја

Мој Нови Сад 05.05.2018
Ове године у вртићима Предшколске установе "Радосно детињство" има места за 1.561 малишана. У јаслицама, односно за децу од шест месеци до три године, слободна су 724 места, док је за децу од треће до седме године на… »

Дом здравља "Нови Сад": Бесплатна предавања за дијабетичаре

Мој Нови Сад 05.05.2018
Саветовалиште за дијабетес Дома здравља организује предавања једном недељу, у објектима "Лиман" и "Јован Јовановић Змај". Сви пацијенти у Саветовалишту свакодневно имају могућност да добију упутства о правилној исхрани… »

Лончар: Посао у Србији за 100 најбољих дипломаца медицинских факултета

Мој Нови Сад 05.05.2018
На заједничком састанку декана медицинских факултета и министра здравља Златибора Лончара договорено је да у наредних неколико недеља 100 најбољих дипломаца медицинских факултета добиће посао у здравственим установама у… »

С. Пазова: Конференција посвећена великим историјским јубилејима

РТВ 05.05.2018
СТАРА ПАЗОВА - У Старој Пазови је јуче одржана Међународна конференција посвећена великим историјским јубилејима - Сто година од завршетка Великог рата, сто година настанка Краљевине СХС и сто година настанка Чехословачке… »