Извор: Нови магазин архива вести 26.06.2018

Фискални савет: Србија међу најзагађенијим земљама, паре из буџета у заштиту животне средине

Нови магазин 26.06.2018
Србија је међу најзагађенијим земљама у Европи и у наредних 10 до 15 година потребно је да у заштиту животне средине и комуналну инфраструктуру уложи око 8,5 милијарди евра из буџета, рекао је данас председник Фискалног… »

Пленковић: Хрватска жели да окрене лист у односима са Србијом

Нови магазин 26.06.2018
Премијер Хрватске Андреј Пленковић изјавио је данас у Стразбуру да Хрватска жели да "окрене лист" и да развија политичке и економске односе са Србијом тако да се решавају отворена питања с партнерима с којима се може… »

Премијер Албаније отворио рачун за помоћ Џаки и Шаћирију

Нови магазин 26.06.2018
Премијер Албаније Еди Рама отворио је данас банковни рачун на који може да се уплати новац како би се платила казна коју је Светска фудбалска федерација (ФИФА) изрекла Граниту Џаки и Џердану Шаћирију. "Позивам Албанце да… »

Српска листа: Рањавање младића, доказ да екстремним круговима не одговара дијалог

Нови магазин 26.06.2018
Српска листа оценила је данас да је рањавање младића у насељу Суви До, код Косовске Митровице доказ да екстремним круговима на Косову не одговара да се проблеми решавају дијалогом. "Екстремни кругови међу Албанцима… »

Министри ЕУ: Пријем нових чланица остаје кључна политика Уније

Нови магазин 26.06.2018
Шефови дипломатија Европске уније су данас у Луксембургу потврдили да пријем нових земаља у чланство остаје кључна политика Уније и нагласили да је за Србију на том путу од пресудне важности јачање владавине закона и… »

У Србији сутра облачно и свеже, повремено с кишом

Нови магазин 26.06.2018
У Србији ће сутра бити облачно и свеже, повремено с кишом, а већа количина падавина очекује се у источним, централним, западним и југозападним пределима, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ). У… »

Влада Македоније: Одлука Иванова била очекивана и неће утицати на примену договора са Грчком

Нови магазин 26.06.2018
Одлука председника Макдоније да не потпише договор са Грчком била је очекивана и неће утицати на примену тог споразума, саопштила је данас македонска влада. Ппртпарол Владе Макдоније Миле Бошњаковски је за државну агенцију… »

Воз у Аустрији излетео из шина, две особе теже повређене

Нови магазин 26.06.2018
Воз на међуградској линији у Аустрији излетео је јутрос из шина, при чему је 28 људи повређено, од којих је двоје задобило теже повреде, саопштила је данас аустријска полиција. Власти покрајине Доња Аустрија саопштиле су… »

Влада Македоније задовољна одлуком ЕУ, остаје на реформском курсу

Нови магазин 26.06.2018
Влада у Скопљу је вечерас саопштила да је одлука ЕУ да Македонија започне преговоре за чланство у јуну 2019. велико признање за ту земљу и истакла да остаје на реформском курсу. "Пред нама је конкретан циљ… Сада грађани… »

Врховни суд САД подржао Трампов спорни указ око ограничења путовања

Нови магазин 26.06.2018
Врховни суд САД подржао је данас спорни указ америчког председника Доналда Трампа којим се забрањује долазак у Америку држављана неколико углавном муслиманских земаља, одбацујући тврдње да председник тиме дискриминише… »