Извор: Курир архива вести 17.07.2018

Откривена 91 фантомска фирма у Србији: За само 6 месеци утајили 847 милиона динара пореза

Курир 17.07.2018
За првих шест месеци ове године откривено је 91 фирми које називају "фантомским" или "перачким", а које се сматрају генераторима сиве економије у Србији. То је за 54 одсто више у односу на исти период 2017. године, изјавила је… »

Језиво невреме погодило Хрватску: Погинуо мушкарац, ветар бацао кровове и ломио дрвеће (видео)

Курир 17.07.2018
Један мушкарац је погинуо, а хитне службе у Хрватској су имале преко 20 интервенција уклањања срушених стабала и осталих препрека у Шибенику после великог невремена које је захватило то подручје. "Према нашој евиденцији… »

Путин одувао америчку ТВ: Русија мењала мишљење милиона Американаца на изборима? Потпуно смешно! (видео)

Курир 17.07.2018
ХЕЛСИНКИ - Председник Русије Владимир Путин каже да је "потпуно смешно" то што поједини људи мисле да је Русија могла "да утиче на мишљење милиона Американаца током избора 2016. године". "Мешање у унутрашње послове САД… »

Ивица Дачић: Србија не сме да прихвати једнострано проглашену независност Косова и Метохије

Курир 17.07.2018
Србија не сме да одустане од одбране националних и државних интереса, а посебно не сме да прихвати једнострано проглашену независност Косова и Метохије, поручио је данас председник СПС Ивица Дачић и додао да је економски… »

Вратио им пуномоћје: Шарић поново ангажовао своје адвокате

Курир 17.07.2018
БЕОГРАД - Дарко Шарић, оптужени за организовање криминалне групе за шверц кокаина из Латинске Америке у Западну Европу вратио је пуномоћје својим браниоцима, које им је био отказао 3. априла. Шарића је у међувремену… »

Родитеља из мексика моле Америку: Очајни смо! Отели сте нам децу и она нас више не препознају! Као да смо мртви!

Курир 17.07.2018
ЊУЈОРК - Група мексичких миграната које су власти САД раздвојиле од њихове деце написала је отворено писмо америчкој јавности у ком моле да им се врате деца. У писму се апелује на америчку јавност да им помогне у томе да се… »

Возачи, само полако и пажљиво: Опрез због клизавих и мокрих коловоза

Курир 17.07.2018
БЕОГРАД - Саобраћај у Србији тренутно је умереног интензитета и без задржавања на наплатним станицама и фреквентнијим путним правцима, а возачима се саветује опрез због мокрих и клизавих коловоза, саопштио је Ауто-мото савез… »

Никад луђа теорија завере: Шта садржи поклон који је Путин дао Трампу? (видео)

Курир 17.07.2018
Председник Владимир Путин је америчком колеги Доналду Трампу поклонио вредан поклон - фудбалску лопту с овогодишњег Светског фудбалског првенства у Русији. Путин је Трампу лопту поклонио у Хелсинкију на заједичкој конференцији… »

Влада терезе меј се и даље осипа: Још један министар поднео оставку због Брегзита!

Курир 17.07.2018
Британски министар за војне набавке Гуто Беб поднео је оставку након што је у понедељак увече гласао против амандмана на предлог закона о царини, који је подржала влада као део планова за Брегзит. Беб је гласао против… »

Лончар: Вучић ће инсистирати на решавању случаја Жуте куће

Курир 17.07.2018
Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да ће председник Србије Александар Вучић инсистирати да се реши случај трговине органима који се наводи у извештајима бившег посебног известиоца Савета Европе Дика Мартија… »