Култура архива вести 05.09.2018

Случај застарео: Кевин Спејси неће бити кривично гоњен због оптужби за сексуално напаствовање

Телеграф 05.09.2018
Тужилаштво је у документу навело да је за оптужбу наступила застарелост, тако да поступак против Спејсија неће бити покренут. Окружни тужилац донео је одлуку да глумца Кевина Спејсија неће кривично гонити због оптужби за… »

Компанија “Моји брендови” генерални спонзор „Опере на води“

Вечерње новости 05.09.2018
Велики музички спектакл „Опера на води“ који се организује поводом прославе 150 година постојања Народног позоришта у Београду одржаће се 15. септембра на Сава Променади под генералним покровитељством компаније „Моји… »

Наука потврдила: Фреди је најбољи певач свих времена

РТВ 05.09.2018
ЛОС АНЂЕЛЕС - Група аустријских, чешких и шведских научника спровела је истраживање, које је објављено у "Логопедицс Пхониатрицс Воцологи" и на основу кога је Фред Меркјури, покојни певач групе "Qуеен" најбољи певач… »

"Џез за џ": Бети Ђорђевић пева песме Били Холидеј 29. септембра у ДОБ

Б92 05.09.2018
Славна џез певачица Бети Ђорђевић наступиће 29. септембра у београдском Дому омладине на затварању манифестације "Џез за џ", најавили су из ДОБ-а. Дом омладине Београда наставља програм упознавања публике са… »

Светска премијера црногорско-српског филма "Ти имаш ноћ" у Венецији

РТВ 05.09.2018
ВЕНЕЦИЈА - У склопу 33. издања програма "Недеља критике" актуелног 75. по реду Филмског фестивала у Венецији светску премијеру доживеће данас црногорско-српско дугометражно играно остварење "Ти имаш ноћ"; у питању је први… »

"2ЦЕЛЛОС": Додатне карте за концерт на Калемегдану

Б92 05.09.2018
Због великог интересовања за концерт "2ЦЕЛЛОС" у продају је пуштено још 3.000 карата. Карте се продају у систему Евентима, али и на дан концерта од 17 сати преко пута Куле Небојше. Лука и Стјепан на турнеји "СЦОРЕ" поново… »

Представа и концерт на поклон Нишлијама од Републике Српске

Јужне вести 05.09.2018
Театар из Бања Луке извешће вечерас у нишком Народном позоришту представу Неизговорени гласови, а сутра, 6. септембра, певачка етно-група Траг одржаће бесплатан концерт у Дому Војске Ниш, као део манифестације “Дани… »

Успело му је нешто што никоме пре њега није! Филм редитеља са фду на такмичењу у Венецији први пут у историји

Курир 05.09.2018
Кратки играни филм "Страно тело" младог редитеља Душана Зорића премијерно ће бити приказан у такмичарском програму селекције Хоризонти на 75. филмском фестивалу у Венецији. Први пут у историји за награде ће се борити један… »

У сутону – прошлост против стварности

Политика 05.09.2018
Допадљиви „каубојац“ француског редитеља Жака Одијара и филмови епохе Џулијана Шнабела и Ласла Немеша. – Дан Жанга Јимоуа. Венеција, Лидо – Одмичу фестивалски дани, из сата у сат се смењују премијерни филмови, а… »

Тенор који се не боји прехладе

Политика 05.09.2018
Бела Маврак са својом чувеном трупом одржи више од стотину концерата по свету годишње, али ипак два пута годишње дође у завичај да сретне пријатеље из детињства, макар на пијаци. Бела Маврак обожава свој завичај. С… »