Извор: РТВ архива вести 20.10.2018

Болтон данас иде у Москву, састаје се с Лавровом и Петрушевим

РТВ 20.10.2018
ВАШИНГТОН - Саветник за националну безбедност САД Џон Болтон посетиће Москву како би наставио разговоре који су започели на састанку руског председника Владимира Путина и америчког председника Доналда Трампа одржаном 16… »

Потврђена пресуда затвора за убиство оца 2016.

РТВ 20.10.2018
БЕОГРАД - Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на 13 године затвора Радивоја Игњатовића јер је сатаром убио оца 6. априла 2016. године у Младеновцу. Овом одлуком потврђена је првостепена пресуда Вишег суда у… »

Мичел: Ривали САД шире политички и војни утицај на Балкану

РТВ 20.10.2018
ВАШИНГТОН - Помоћник државног секретара САД у Бироу за европске и евроазијске послове Вес Мичел изјавио је да ривали Америке шире политички, војни и трговински утицај широм Балкана. Стејт департмент је вечерас саопштио да… »

САД подржавају Украјинску православну заједницу

РТВ 20.10.2018
ВАШИНГТОН - САД снажно подржавају верске слободе и слободу чланова верских група, укључујући Украјинску православну заједницу, сматрајући да треба да управљају вером према својим уверењима, без спољашњег мешања… »

Протест више хиљада људи у Бихаћу због миграната

РТВ 20.10.2018
БИХАЋ - Неколико хиљада грађана Бихаћа окупило се вечерас на Градском тргу са захтевом да се хитно решава мигрантска криза у том граду, да се изместе илегални мигранти из града и да се заустави прилив илегалних миграната у… »

Хрватски судија Трговинског суда:Угледајмо се на Србију у борби против корупције

РТВ 20.10.2018
ЗАГРЕБ - Судија Трговинског суда у Загребу Мислав Колакушић позвао је грађане да се укључе у борбу против корупције и поручио да Хрватској узори у томе могу бити Србија где се сумњива имовина одузима и продаје већ у… »

Потернице и на основу анонимних пријава?

РТВ 20.10.2018
БЕОГРАД - Уколико би Приштина била примљена у Интерпол, потернице против бивших и актуелних припадника МУП-а који су до 1999. године обављали дужност на простору Косова и Метохије, могле би да буду формиране и на основу… »

Мађарска централна банка повећала резерве злата 10 пута

РТВ 20.10.2018
БУДИМПЕШТА - Мађарска централна банка (МНБ) је саопштила да је повећала своје резерве злата 10 пута, са 3,1 тоне на 31,5 тона. Како преноси портал ИнтеллиНевс, Мађарској је купљено злато физички испоручено у првој половини… »

Шта још чека Македонију до промене имена?

РТВ 20.10.2018
СКОПЉЕ - Према најоптимистичнијој прогнози, ако све буде текло по плану у процедури измене македонског Устава, она би могла бити окончана најраније средином јануара наредне године. Синоћње гласање у Собрању о покретању… »

Писци: Књига добар поклон без друштвено корективне моћи

РТВ 20.10.2018
БЕОГРАД - Књига све више постаје роба на тржишту, добар избор за поклон без икакве друштвено корективне моћи, сложили су се саговорници Тањуга писци Михајло Пантић, Дарко Тушевљаковић и Јасминка Петровић у сусрет… »