Извор: Слободна Европа архива вести 28.03.2019

Вучић грађанима са кредитима у 'швајцарцима' обећао решење

Слободна Европа 28.03.2019
Председник Србије Александар Вучић посетио је грађане који протестују испред Врховног касионог суда у Београду због кредита у швајцарским францима и пренео им да је држава спремна да размотри како да се помогне у 16.800… »

Београд: Задужени у 'швајцарцима' прекинули протест

Слободна Европа 28.03.2019
Грађани задужени кредитима у швајцарским францима прекинули су данас протест испред Врховног касационог суда у Београду, после посете председника Србије Александра Вучића и најавили да ће се у уторак, 2. априла поново… »

Црна Гора: Пресуда за 'државни удар' 9. маја

Слободна Европа 28.03.2019
Пресуда у случају "државни удар" биће изречена 9. маја 2019. године саопштила је судија подгоричког Вишег суда Сузана Мугоша. Суђење оптуженим руским, српским и црногорским држављанима и доказни процес за покушај… »

Демонстранти у Тирани покушали ући у парламент

Слободна Европа 28.03.2019
Опозициони демонстранти у Албанији покушали су да се силом пробију у зграду парламента у Тирани, док захтијевају оставку Владе и пријевремене изборе. Демонстранти које предводи Демократска странка користили су димне бомбе и… »

Хахн у Сарајеву: Што прије формирати власт у БиХ

Слободна Европа 28.03.2019
Комесар за европску сусједску политику и преговоре о проширењу Јоханнес Хахн у Сарајеву се састао са члановима Предсједништва БиХ и руководством Вијећа министара БиХ. Састанцима је присуствовао и шеф Делегације ЕУ у БиХ… »

Мектић: У БиХ ушло 3.400 миграната од почетка године

Слободна Европа 28.03.2019
Министар сигурности БиХ Драган Мектић изјавио је да је од почетка године у БиХ ушло 3.400 миграната. "Ако би долазак миграната у БиХ био настављен у овом обиму, то би био доста велики пад у односу на прошлу годину", казао је… »

Црногорски демонстранти и опозиција постигли споразум

Слободна Европа 28.03.2019
Организатори грађанских протеста "Одупри се 97.000" и опозиционе политичке партије су постигли договор о "Споразуму за будућност" – политичком документу којим се захтјева одржавање фер и слободних избора у Црној Гори које… »

Након пребијања, Беранцу Томкићу запаљена продавница

Слободна Европа 28.03.2019
Беранцу Игору Томкићу током ноћи запаљена је продавница, потврдила је Радију Слободна Европа (РСЕ) његова супруга Ивана. Како је казала, пожар у њиховом објекту у у беранском насељу Долац је избио два сата након поноћи… »

СПЦ гради велики храм у Будви

Слободна Европа 28.03.2019
Митрополија црногорско-приморска Српске православне цркве (СПЦ) започеће градњу великог храма посвећеног Светом апостолу Марку, на добру цркве Света Петка, на градској заобилазници. То је за лист Вијести казао митрополит СПЦ-а… »

БиХ изручила Москви руског држављанина

Слободна Европа 28.03.2019
Осумњичени помагач илегалне оружане групе Магомед Исаков, изручен је из Босне и Херцеговине у Русију, наводи се у саопштењу Генералног тужилаштва Руске Федерације. "На захтев руског тужиоца, надлежни органи у Босни и… »