Arte

Otkriveni svet ilustracije LJubice Cuce Sokić

Arte pre 24 dana
U utorak 1. oktobra u 19 sati, u Centralnom holu Narodne biblioteke Srbije otvara se izložba "Otkriveni svet ilustracije LJubice Cuce Sokić". Autorka izložbe i kataloga je istoričarka umetnosti Gorana Stevanović, voditelj Grafičke zbirke NBS, a… »

Konkurs Kuće legata

Arte pre 24 dana
Konkurs traje od 25. septembra do 15. oktobra 2019. godine, najkasnije do 23:59 CET. Uslovi kokursa: 1. predlog izložbe – jasno obrazložen koncept, razlozi i značaj projekta (u elektronskoj formi); 2. deset fotografija radova u elektronskoj formi; 3… »

Japanski strip-crtač Harukiči gost Nova Festivala

Arte pre 24 dana
Japanski stip-crtač Harukiči predstaviće ove jeseni svoje radove na samostalnoj izložbi u okviru Nova Festivala u Pančevu, u Galeriji Milorada Bate Mihailovića. Otvaranje izložbe zakazano je za 8. oktobar 2019. godine, u 20h, Nova Festival… »

17. Međunarodni salon stripa

Arte pre 24 dana
Ovogodišnje izdanje festivala donosi ekskluzivno vrhunska ostvarenja u domenu strip umetnosti, ilustracije i animiranog filma, a to potvrđuju i gosti i laureatai ovogodišnjeg Salona: Rajko Milošević Gera, Nedeljko Dragić, i francuski strip… »

Humanitarna aukcija Dositej 1925.

Arte pre 26 dana
Ukoliko želite da učestvujete u aukciji, molimo da nam se javite putem mejla rsvp@dositej1925.org. Razgledanje umetničkih dela počinje od 19 časova, a svoju prijavu i broj za aukciju dobićete na ulazu Ustanove. Molimo da potvrdite svoj dolazak… »

Maja Medić: Jadranka

Arte pre 25 dana
Ova izložba (u najvećoj meri portretnih) fotografija predstavlja rezultat privatnog i profesionalnog, dvadesetpetogodišnjeg druženja između Jadranke Pejanović (glumice i novinarke) i Maje Medić (fotografkinje i snimateljke). Fotografije obuhvataju… »

Art branč: dr Jovan Čekić – Nastajanje posthumanog sveta

Arte pre 25 dana
Sa ulaskom u doba Antropocena čovekovo mesto u svetu se radikalno promenilo, pa on više nije tačka svih povezivanja. Na početku XXI veka svet počinje nezaustavljivo da se menja, sa najavom Veštačke superinteligencije čovek postaje tek jedno od… »

Branko Lale Stanković 1915 – 1989

Arte pre 25 dana
Otvaranje izložbe pod nazivom Branko Stanković Lale (1915 – 1989), Vedar duh sa Kosančićevog venca br. 19 koja se otvara u četvrtak 26. septembra u 19 časova. U prilogu šaljemo najavu za medije i odabrane ilustracije radova. Izložba ,,Branko… »

Zajednička čitaonica koja za temu ima Žene!

Arte pre 25 dana
Kroz podtemu "Žene!" i izabrani tekst Žarane Papić "O bivšoj muškosti i ženskosti bivših građana bivše Jugoslavije" o evoluciji/devoluciji tzv. "ženskog pitanja" u Jugoslaviji i nakon nje govoriće naše učesnice, heroine avangardnog rušenja… »

Dušan D. Petrović: Obavezno cenkanje

Arte pre 27 dana
U četvrtak 26. septembra u 18 časova, biće otvorena izložba pod nazivom, "Obavezno cenkanje", akademskog umetnika Dušana D. Petrovića. Izložba je otvorena do 9. oktobra 2019. godine, Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica. Na izložbi će umetnik… »