Arte » Vesti dana

http://www.arte.rs/

Arte

Srpska grafika

Arte pre 28 dana
U sredu, 23.janura 2019. Sa početkom u 13.30 sati, u velikoj sali Oficirskog doma biće otovorena izložba Aktuelna srpska grafička scena. Izložbu čine dela 43 umetnika iz različitih gradova. Nikola Velicki, Poljubac Širok je generacijski raspon zastupljenih umetnika – od etabliranih autora... »

Milan Kulić: Kamen i numen

Arte pre 28 dana
Otvaranje izložbe radova doktorskog umetničkog projektapod nazivom "Kamen i numen", autora Milana Kulića, koje će se održati u Galeriji FLU (Knez Mihailova 53, Beograd), u utorak, 22. januara 2019. godine, u 19h. Izložba će trajati do 2. februara 2019. godine. KAMEN I NUMEN Doktorski... »

Umetnici kao kustosi

Arte pre 28 dana
Utorak, 22. januar u 20h. mala sala SKC-a, Video pregledi kustoskih praksi 01 Tema: Umetnici kao kustosi. Kada su nakon otvaranja Dokumenata 11 u Kaselu 2002, kustos Jens Hofman i umetnik Karsten Holer počeli da ispituju neke od najafirmisanijih umetnika tog vremena da li bi sledeća Dokumenta... »

Hineni Hineni

Arte pre 28 dana
Ovaj svečani skup sastoji se iz dva povezana događaja. Najpre će biti otvorena izložba učeničkih radova iz cele Srbije, prikušpljenih tokom konkursa Holokaust - kultura sećanja, organizacije Haver Srbija, koji je pokrenut pre tri godine. Svečani program Hineni Hineni počeće u 18:45.... »

Donatorska akcija IUS Radovan Trnavac Mića, Valjevo

Arte pre 28 dana
Sredstava u iznosu od 830.000 dinara, koliko je prikupljeno u zajedničkoj donatorskoj akciji Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“, ruskih umetnika i članova Humanitarne organizacije „Spomenak“ iz Beograda, utrošena su za kupovinu potrebnih aparata Dečjeg odeljenja... »

Umetnik (ni)je prisutan - vođenje kroz izložbu

Arte 16.01.2019
Ovogodišnja izložba „Kritičari su izabrali“, izdanje autorke Danijele Purešević, laureata Nagrade Lazar Trifunović za 2016, istoričara umetnosti posvećeno je istraživanju (ne)prisutnosti umetnika na našoj sceni, odnosno problemu (dis)kontinuiteta. Aktuelna postavka predstavlja... »

Suzana Vulović: Struktura sećanja

Arte 16.01.2019
U Galeriji `73 će u četvrtak, 17. januara 2019. g, sa početkom u 19. časova, biti svečano otvorena samostalna izložba Suzane Vulović pod nazivom „Struktura sećanja“. “Struktura sećanja” kao koncept sadrži seriju crteža i kolaža “Fragmenti sećanja” koji koriste fotografiju... »

Beograd svetlosti 2019: Zamisli svetlost

Arte 15.01.2019
Beograd svetlosti 2019: Zamisli svetlost od 4. do 9. februara u KC Gradu. Photo by Vojislav Gelevski Manifestacija Beograd svetlosti otvara drugu deceniju svojih aktivnosti programom pod nazivom Zamisli svetlost koji će se održati od 4. do 9. februara u Kulturnom centru Grad. Tokom trajanja... »

Izložba fotografija učenika srednjih umetničkih škola

Arte 15.01.2019
Umetnička produkcija novog doba nije usko vezana za stvaralaštvo afirmisanih umetnika. Veliku odstupnicu u istoriji umetničkog obrazovanja prestavlja upravo ova izložba, premda su autori umetničkih radova učenici srednjih škola, a formalno-sadržajni aspekt fotografija pruža potpun... »

Strip album Hajduci

Arte 15.01.2019
Vrlo interesantno izdavačko štivo, objavljeno u avgustu 2018. godine u formi grafičke novele. Priča o našim narodima i ljudima koji ne trpe nepravdu, bez obzira kom nacionalnom i verskom miljeu pripadaju. Strip u kome su sjedinjene sve epske pesme o legendarnom junaku i jednom od najpoznatijih... »

©2019 Netmark d.o.o.