Arte » Vesti dana

http://www.arte.rs/

Arte

Konkurs za dodelu stipendije LET

Arte pre 18 dana
Povodom 500 godina od smrti Leonarda da Vinčija organizuje se konkurs za dodelu stipendije za napredni kurs modnog dizajna namenjen mladim talentima. Tema “Jednom kada probaš leteti, hodaćeš zemljom sa očima okrenutim ka nebu, zato što si gore bio i zato što se gore želiš vratiti.”... »

Đorđe Stanojević: Sonar

Arte pre 18 dana
U petak 1. februara u okviru sajta Prodajne galerije „Beograd“ otvara se virtuelna izložba "Sonar“ autora, Đorđa Stanojevića i traje do 28. februara, 2019. godine. http://vi.galerijabeograd.org/. Izložba najnovijih radova Đorđa Stanojevića „Sonar“ biće predstavljena u okviru... »

Ilustracije Dragana Boškovića

Arte pre 19 dana
Četvrtak, 31. januar (traje do 9. februara) Ciklus izložbi: Strip i ilustracija Dragan Bošković, izložba ilustracija, Srećna galerija SKC-a. Dragan Bošković rođen je 1962. godine u Beogradu. Završio je Školu za dizajn u Beogradu, smer industrijski dizajn, 1981. godine. Diplomirao na FPUD... »

Jusuf Hadžifejzović: Prodavnica praznine

Arte pre 20 dana
18:00 Razgovor o izložbi UMETNIK (NI)JE PRISUTAN, učestvuju Danijela Purešević (autorka izložbe, istoričarka umetnosti), Darka Radosavljević i Milanka Todić (istoričarke umetnosti), moderira Katarina Kostandinović. U tekstu kataloga izložbe Jusuf Hadžifejzović kaže: „O... »

Aleksandar Crnogorac: TransBalkan

Arte pre 20 dana
Izložba “TransBalkan” Aleksandra Crnogorca u Galeriji DOB. Otvaranje izložbe u utorak, 5. februara u 19h. Izložba traje do 22. februara 2019. u Galeriji Doma omladine Beograda. Aleksandar Crnogorac se kroz seriju dokumentarnih fotografija bavi preispitivanjem problema transrodnih ljudi iz... »

Vladimir Mojsilović: Gradjanski razgovori u rukavicama III

Arte pre 20 dana
31. januara u 19h u Kulturnom Centru Baraka održaće se participativni performans umetnika Vladimira Mojsilovića “Gradjanski razgovori u rukavicama III” (Mojsilović VS Žene). Ovo je treći u nizu dogadjaja u kojima umetnik izaziva odredjene identitetske grupe na takozvane razgovore, odnosno... »

Usitnjavanje – Priča o avanu

Arte pre 20 dana
Etnografski muzej u Beogradu, Muzej nauke i tehnike, Farmaceutski fakultet Univerziteta u Beogradu i NM Zrenjanin predstavljaju izložbu Usitnjavanje – Priča o avanu, posvećenu predmetu avanu, jednom od najstarijih čovekovih alatki čija je funkcija ostala nepromenjena do današnjih dana.... »

Aleksandra Rakonjac: Svetlucanje u nama

Arte pre 21 dan
U četvrtak, 31. januara 2019. godine, sa početkom u 19 časova otvaranje izložbe radova od papirne pulpe, autorke Aleksandre Rakonjac, pod nazivom "Svetlucanje u nama - Twinkle Within Us". Fasciniranost svetlošću koja je prisutna od njenih prvih radova na intenzivno kolorističkim pejzažima... »

Graničnici sećanja: Jevrejsko nasleđe i Holokaust

Arte pre 21 dan
U susret nedelji u kojoj se obeležava Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta u petak, 1. februara 2019 u 17 časova, u Narodnom muzeju u Beogradu održaće se razgovor i predstavljanje knjige Graničnici sećanja: Jevrejsko nasleđe i Holokaust u izdanju Jevrejskog istorijskog muzeja u... »

Umetnost i kultura otpora u Novom Sadu

Arte pre 21 dan
IZLOŽBA “25 GODINA – BEZ ISHODIŠTA – od LED ARTA do ŠOK ZADRUGE” 17.00 časova / Šok zadruga 2, Zmaj Jovina 22. Izložba “Bez ishodišta” predstavlja izvod iz arhivske građe nezavisnih umetničkih udruženja: Led art, Art klinika i Šok zadruga. U 25 godina dugom i neprekinutom... »

©2019 Netmark d.o.o.