Arte

Razgovor o knjizi Saša Pančić radovi 2002–2017

Arte pre 6 dana
Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva Vojvode Živojina Mišića 1, Pančevo, četvrtak, 17. oktobar, u 18h. razgovor o knjizi „Saša Pančić, radovi 2002–2017”, izdavač „New Moment”, Beograd. učesnici: moderator Ivana Markez… »

Marijana Vaščić dobitnica Nagrade Spomen zbirke Pavle Beljanski

Arte pre 5 dana
Nagrada se dodeljuje za najbolji master rad sa temom iz nacionalne istorije umetnosti, odbranjen na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Ocenjivačka komisija u čijem sastavu su bili istoričari umetnosti dr… »

Novi sjaj rimskih spomenika

Arte pre 5 dana
Rimski spomenici izloženi u lapidarijumu u Velikom barutnom magacinu (Beogradska tvrđava, Donji grad), u sastavu stalne postavke Narodnog muzeja u Beogradu, pripadaju Zbirci antičkih i srednjovekovnih epigrafskih i anepigrafskih spomenika. Ovaj redak i… »

Gradovi deljenja: kreativni momenat

Arte pre 5 dana
Reč je projektu čiji je cilj unapređenje uslova života u evropskima gradovima kroz povezivanje različitih aspekata kulture deljenja i urbanog dizajna. Partneri iz Srbije, Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA, predstavili su u Pragu… »

Izložba mozaika studenata FLU

Arte pre 5 dana
Izložba mozaika studenata FLU koje će se održati u Galeriji FLU (Knez Mihailova 53, Beograd) u ponedeljak, 14. oktobra 2019. godine, u 19č. Izložba će trajati do 30. oktobra 2019. godine. Izložba mozaika studenata FLU Kao integralni deo obrazovanja… »

Izvan granica. Poimanja nizozemske grafike

Arte pre 5 dana
Umetnost grafike sjedinjuje različite sadržaje i vidove kulture u kojoj nastaje. Grafika je medij složenog značenja koje se gradi na uzajamnom odnosu sa slikarstvom, ali i drugim umetnostima, književnošću, muzikom, teatrom. Istovremeno, ona… »

Slobodanka Stupar: Stepenice IV

Arte pre 5 dana
Otvaranje izložbe Slobodanke Stupar "Stepenice IV". Izložba se otvara 15. oktobra 2019. godine u 19 sati i biće otvorena do 2. novembra 2019. godine, svakog dana od 10 do 20 sati (sem nedelje) Galerija Zadužbine Ilije M. Kolarca. U suočenju sa radom… »

Danijela Pivašević Tenner: Out of Space

Arte pre 5 dana
Deseta izlagačka sezona Gradske galerije počinje izložbom Out of Space Danijele Pivašević Tenner, umetnice koja živi i stvara u Nemačkoj, a u KC Gradu svoju izložbu otvoriće u ponedeljak 14.oktobra od 20 časova. Danijela Pivašević Tenner Out… »

Branko Milisković: ATTENTION! HERE I AM

Arte pre 5 dana
Izložba “ATTENTION! HERE I AM” Branka Miliskovića Otvaranje izložbe u utorak, 15. oktobra u 19 časova u Galeriji Doma omladine Beograda. Izložba traje do 1. novembra 2019. Samostalna izložba umetnika Branka Miliskovića ATTENTION! HERE I AM… »

Dodeljene nagrade na 23. Videomedeji

Arte pre 5 dana
Dodeljene nagrade na 23. Videomedeji Na 23. Međunarodnom video festivalu Videomedeja, održanom od 10. do 12. oktobra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, Kafe galeriji Izba i Malom likovnom salonu internacionalni žiri koji su činili… »