Arte

10. Festival nesvrstanog stripa Novo Doba

Arte pre 10 dana
Novo Doba jednom godišnje predstavlja pregled autora i dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sceni rubnih, andergraund, nezavisnih i subkulturnih umetnosti, prvenstveno stripa ali uključujući i muziku, video, animaciju, likovne umetnosti i ostale… »

Javno predavanje Marka Skotinija

Arte pre 10 dana
Predavanje Marka Skotinija govori o istraživačkom radu započetom prilikom rada kao kustos drugog Jinčuanskog bijenala u Kini, održanog od juna do septembra 2018. godine. Skotini, umetnički direktor bijenala predstaviće novi koncept o životnoj… »

Kondenz, festival savremenog plesa i performansa

Arte pre 10 dana
Ovogodišnji program Festivala savremenog plesa i performansa Kondenz, koji se održava od 23. oktobra do 4. novembra na više lokacija u Beogradu, kao jedan od svojih glavnih programskih ciljeva ima predstavljanje savremene njujorške plesne scene. O… »

Dragan Krmar: Zapisi u drvetu

Arte pre 10 dana
Prilikom otvaranja postavke nastupiće učenici OMŠ „Nevena Popović“ u Grockoj. „Samouki stvaralac kroz rad sa drvetom osim uživanja u svom hobiju ujedno neguje i produžava davnašnje izdanke rukodeljske narodne tradicije i kulture. Izložbom… »

Skulptura u gradu – studije slučajeva

Arte pre 11 dana
Galerija Artget, Trg republike 5/I Nedelja, 13.oktobar 2019. u 11. časova, PANEL Skulptura u gradu – studije slučajeva Moderator: Danica Jovović Prodanović, arhitekta. Dva umetnika Ričard Dikon i Mrđan Bajić autori su koncepta i dizajna pešačke… »

Video pregledi kustoskih praksi 05

Arte pre 11 dana
Još od 1935, kada je Muzej moderne umetnosti u NJujorku osnovao filmsku biblioteku koja kasnije prerasta u odeljenje za film, te danas skladišti više od 3.000 filmova i 1.5 milion fotografija iz filmova, muzejske i galerijske institucije razvijaju… »

Ex-Yu – Next You

Arte pre 11 dana
Oni su dali svoja viđenja fenomena „eks-Ju” i svoje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Izložba organizuje udruženje KomunikArt, uz podršku Francuskog instituta za kulturu u Beogradu i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje… »

XIX Zrenjaninski susret slikara

Arte pre 11 dana
Učestvuju slikari iz Beograda, Novog Sada, Bele Crkve i Zrenjanina, čak 43 autora sa ukupno 63 rada. Selektor je Jelena Gvozdenac Martinov, akademski slikar i direktor Narodnog muzeja Zrenjanin. Biće dodeljene dve nagrade: Zlatna paleta i nagrada… »

Svetomir Arsić Basara – Radovi (1998-2018)

Arte pre 11 dana
U petak, 11. oktobra sa početkom u 19 časova, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, biće svečano otvorena izložba skulptura akademika Svetomira Arsića Basare, jednog od najznačajnijih autora u istoriji srpske savremene skulpture. Autor fotografija je… »

Dečija Nedelja u Muzeju savremene umetnosti

Arte pre 11 dana
Na osnovu člana 51. stav 4. Zakona o finansiskoj podršci porodici sa decom, Vlada Republike Srbije donela je Uredbu („Službeni glasnik RS” , broj 64 od 6. septembra 2019. godine) o utvrđivanju posebnih iznosa koji se plaćaju za vreme Dečije… »

Arte, najnovije vesti »