Arte » Vesti dana

http://www.arte.rs/

Arte

Na putu oko sveta. Umetnost iz Nemačke. (vođenje kroz izložbu)

Arte pre 12 dana
Stručno vođenje kroz izložbu sa prof. dr. Ješom Denegri i Žaklinom Ratković Četvrtak, 14. februar 2019. u 17 časova Muzej savremene umetnosti (Ušće 10, Blok 15) U okviru pratećeg programa izložbe Na putu oko sveta. Umetnost iz Nemačke, organizovano je stručno vođenje koje će održati... »

CHEZ 186: 31 days

Arte pre 12 dana
U utorak 12. februara,2019.s početkom u 20 sati održat će se otvarenje izložbe „31 days“, koju potpisuje jedno od najpoznatijih i najproduktivnijih imena hrvatske graffiti scene, CHEZ 186. CHEZ 186 je graffitiwriter koji je na hrvatskoj sceni prisutan već više od dvadeset godina. Prve... »

Kontrast nasleđa

Arte pre 16 dana
Prilikom otvaranja izložbe nastupiće učenici OMŠ „Nevena Popović“ u Grockoj. Ivana Blečić Stefanović, slikar-restaurator, i Veljko Vučenović, učenik, u okviru zajedničke samostalne izložbe crteža i slika u Rančićevoj kući, prikazuju svoje radove, ali i odnos mentor-učenik koji... »

Tamara Žderić: Kaktusi

Arte pre 17 dana
Izložba radova nagrađene autorke XVII Bijenala studetskog crteža Srbije Serija crteža na kojima je glavni i jedini motiv kaktus, posebna je za mene u više vidova, a naročito što je to prva grupa radova koja će činiti izložbu sa istom tematikom-kaktusom. Kroz svoj dosadašnji rad, ovim... »

Mirjana Đorđević Thaler: Emigrirane / Imigrirane reči

Arte pre 17 dana
Instalacija pod nazivom „Emigrirane/Imigrirane reči“ predstavlja ličnu refleksiju na istraživanje o kontaktu dva jezika, nemačkog i srpskog, tj. germanizama - tuđica u srpskom jeziku, kao i srbizama - u etimološkim rečnicima najčešće podvedenim pod slavizmi - u nemačkom jeziku. Ovi... »

Ratne mape grafika - Sarajevo

Arte pre 17 dana
Ratne mape grafika - Sarajevo 1992 - 1995, Galerija Collegium artisticum 7. februar, – 2. mart, 2019. Otvarenje izložbe: četvrtak, 7. februar 2019. godine u 14 sati. Galerija Collegium artisticum vas sa zadovoljstvom poziva na otvarenje izložbe “RATNE MAPE GRAFIKA: SARAJEVO '92, '93, '94. i... »

Mark Lamert, Slikarstvo i radne sveske

Arte pre 18 dana
U okviru pratećeg programa izložbe „Na putu oko sveta. Umetnost iz Nemačke“, posle dva javna vođenja koja su održali autori izložbe Matijas Flige i Matijas Vincen, gost Beograda je jedan od umetnika čija su dela zastupljena na izložbi Mark Lamert (Mark Lammert), koji će predstaviti svoj... »

U potrazi za animom

Arte pre 18 dana
Ko je današnja žena? Koliko se promenila u odnosu na ženu od pre pola veka?, Foto-grupa „Iza ekrana“ analizira različite aspekte ženskog bića u Srbiji kroz sve periode životnih doba, ali i njenih fizičkih i duhovnih preispitivanja i time pokušava da ponudi odgovor koliko je i da li je... »

Gabrijela Nikolić: Ubistveni trik poezijom

Arte pre 18 dana
U četvrtak 7. februara u 19 časova u Prodajnoj galeriji Beograd na Kosančićevom vencu otvara se samostalna izložba radova Gabri(j)ele Nikolić , pod nazivom, "Ubistveni trik poezijom" 7 – 25. februar 2019. Izložbu otvara Dejan Mijač, pozorišni reditelj. Gabrijela Nikolić (1967) studirala... »

Dragan Petrović: Veseli svet

Arte pre 18 dana
Za sve koji ste do sada propustili da saznate koji je to svet zaista veseo ili želite samo da osvežite sećanje, svratite u četvrtak 7. februara od 18 časova u Salon Muzeja savremene umetnosti na razgovor sa Draganom Petrovićem. Veseli svet, naziv je izložbe koja elaborira najznačajnija... »

©2019 Netmark d.o.o.