Arte

40 godina filma Majstori, majstori Gorana Markovića

Arte pre 1 dan
Povodom obeležavanja 40 godina od kultnog filma Gorana Markoivća Majstori, majstori, u Dvorani Kulturnog centra, u utorak, 25. februara, 2020. organizuje se projekcija filma, izložba fotografija sa snimanja i razgovor sa ekipom. 18.00 – Projekcija… »

Dejan Klement: Izložba praznih džepova

Arte pre 1 dan
Kroz promišljanje o egzistenciji umetnika u savremenom društvu, autor Dejan Klement markira pitanja stvaranja umetničkog dela u vremenu kapitalizma i ističe svojevrsni bunt protiv nametnutog sistema. Promatrajući kulturu u širem smislu, dolazi do… »

Izložba Likovnog salona 30x30 Kulturnog centra Zrenjanina

Arte pre 2 dana
Kulturni centar Zrenjanina i autor projekta mr Milutin Mićić organizovali su 2019. konkurs za 14. Likovni salon. Pored slobodnih rešenja, ove godine nude autorima i mogućnost da promišlјaju na temu-zadatak: DANAS – KAKO TI JE? Ovo problemsko… »

Devedesete: Rečnik migracija - vođenje

Arte pre 2 dana
Autorkama i kustoskinjama Simoni Ognjanović i Ani Panić pridružiće se dramaturškinja predstave „Rupe ili kada nismo bili svrstani“ Ivana Momčilović, kao i neki od učesnika predstave, tzv. „nevidljivi“ – izbegli iz ratom zahvaćenih… »

Budi nosilac promene - Raul Valenberg kao inspiracija

Arte pre 3 dana
Izložba je deo projekta „Budi nosilac promene - Raul Valenberg kao inspiracija”. Projekat sprovode C31 - Centar za razvoj kulture dečjih prava i Ambasada Kraljevine Švedske u Beogradu u partnerstvu sa Raul Valenberg Akademijom iz Stokholma i uz… »

The Tropen collective

Arte pre 3 dana
The Tropen collective koji čine umetnici Ivan Syrov, Fabian Widukind Penzkofer i Moritz Zemsch započeli su zajednički rad početkom 2019 godine. Njihove pojedinačne prakse dosežu od kustoskog rada do performativnih intervencija i događaja, kao i… »

Zorana Milićević „SOBE - u čvoru soba – u sobi čvor

Arte pre 3 dana
U četvrtak, 20. februara 2020. g. sa početkom u 19. časova u Galeriji `73 biće otvorena izložba crteža Zorane Milićević pod nazivom „SOBE - u čvoru soba – u sobi čvor“. „U Zoraninim radovima različiti tokovi se spajaju u istom delu u… »

5 priča u Gradskoj galeriji KC Grad

Arte pre 3 dana
Pet priča, koje su promenile autora kao umetnika i njegov pogled na svet, prikazane su kroz pet instrumenata koji će dati audio i vizuelni feedback posetiocu, a kako je izložba interaktivne prirode, tako će posetioci biti direktno povezani sa radom… »

Jan Fabr: Praznik malih prijatelja

Arte pre 3 dana
Gostovanje Jana Fabra u Beogradu februara 2020. objedinjeno je otvaranjem izložbe Praznik malih prijatelja u Narodnom muzeju u Beogradu, izvođenjem monodrame Noćni pisac u Narodnom pozorištu i objavljivanjem Fabrove treće knjige Noćni dnevnik… »

Jael Serlin: Bez Jedrena

Arte pre 3 dana
Jael Serlin: Bez Jedrena 20. februar - 26. mart, 2020, 12:00-20:00 Galerija Podroom Kulturnog centra Beograda. Kustoskinja: Gabi Hamburg Fima. Četvrtak, 20. februar u 19.30 Razgovor sa umetnicom – Jael Serlin (razgovor će biti na engleskom jeziku) U… »

Arte, najnovije vesti »