Arte

Marijana Vaščić dobitnica Nagrade Spomen zbirke Pavle Beljanski

Arte pre 11 sati
Nagrada se dodeljuje za najbolji master rad sa temom iz nacionalne istorije umetnosti, odbranjen na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Ocenjivačka komisija u čijem sastavu su bili istoričari umetnosti dr… »

Novi sjaj rimskih spomenika

Arte pre 12 sati
Rimski spomenici izloženi u lapidarijumu u Velikom barutnom magacinu (Beogradska tvrđava, Donji grad), u sastavu stalne postavke Narodnog muzeja u Beogradu, pripadaju Zbirci antičkih i srednjovekovnih epigrafskih i anepigrafskih spomenika. Ovaj redak i… »

Gradovi deljenja: kreativni momenat

Arte pre 12 sati
Reč je projektu čiji je cilj unapređenje uslova života u evropskima gradovima kroz povezivanje različitih aspekata kulture deljenja i urbanog dizajna. Partneri iz Srbije, Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA, predstavili su u Pragu… »

Razgovor o knjizi Saša Pančić radovi 2002–2017

Arte pre 12 sati
učesnici: moderator Ivana Markez Filipović (urednica programa), Slobodan Mijušković (istoričar umetnosti), Dragan Jovanović (filozof) i autor DELOVI RAZGOVORA IZMEĐU SLOBODANA MIJUŠKOVIĆA I SAŠE PANČIĆA Iz knjige „Saša Pančić, radovi… »

Izložba mozaika studenata FLU

Arte pre 14 sati
Izložba mozaika studenata FLU koje će se održati u Galeriji FLU (Knez Mihailova 53, Beograd) u ponedeljak, 14. oktobra 2019. godine, u 19č. Izložba će trajati do 30. oktobra 2019. godine. Izložba mozaika studenata FLU Kao integralni deo obrazovanja… »

Izvan granica. Poimanja nizozemske grafike

Arte pre 14 sati
Umetnost grafike sjedinjuje različite sadržaje i vidove kulture u kojoj nastaje. Grafika je medij složenog značenja koje se gradi na uzajamnom odnosu sa slikarstvom, ali i drugim umetnostima, književnošću, muzikom, teatrom. Istovremeno, ona… »

Slobodanka Stupar: Stepenice IV

Arte pre 14 sati
Otvaranje izložbe Slobodanke Stupar "Stepenice IV". Izložba se otvara 15. oktobra 2019. godine u 19 sati i biće otvorena do 2. novembra 2019. godine, svakog dana od 10 do 20 sati (sem nedelje) Galerija Zadužbine Ilije M. Kolarca. U suočenju sa radom… »

Danijela Pivašević Tenner: Out of Space

Arte pre 14 sati
Deseta izlagačka sezona Gradske galerije počinje izložbom Out of Space Danijele Pivašević Tenner, umetnice koja živi i stvara u Nemačkoj, a u KC Gradu svoju izložbu otvoriće u ponedeljak 14.oktobra od 20 časova. Danijela Pivašević Tenner Out… »

Branko Milisković: ATTENTION! HERE I AM

Arte pre 14 sati
Izložba “ATTENTION! HERE I AM” Branka Miliskovića Otvaranje izložbe u utorak, 15. oktobra u 19 časova u Galeriji Doma omladine Beograda. Izložba traje do 1. novembra 2019. Samostalna izložba umetnika Branka Miliskovića ATTENTION! HERE I AM… »

Dodeljene nagrade na 23. Videomedeji

Arte pre 13 sati
Dodeljene nagrade na 23. Videomedeji Na 23. Međunarodnom video festivalu Videomedeja, održanom od 10. do 12. oktobra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, Kafe galeriji Izba i Malom likovnom salonu internacionalni žiri koji su činili… »

Arte, najnovije vesti »