Arte » Vesti dana

http://www.arte.rs/

Arte

Sastanak direktora i kustosa muzeja i galerija iz Srbije u MSUB

Arte pre 2 dana
Inicijativi i pozivu MSUB, nadležne institucije za zaštitu moderne i savremene umetnosti, odazvao se veliki broj kolega, direktora i kustosa muzeja i galerija u Srbiji, uz prisustvo i aktivno učešće predstavnika Ministarstva kulture i informisanja, pomoćnika ministra za zaštitu kulturnog... »

Otisak vremena – Fragmenti iz istorije

Arte pre 2 dana
U ponedeljak, 28. maja u 19h otvara se izložba „Otisak vremena - Fragmenti iz istorije“ posvećena životu Grafičkog kolektiva. Svojim konceptom ovaj izbor fokusira najznačajnije događaje, ličnosti i datume koji obeležavaju sedam decenija rada Grafičkog kolektiva, od osnivanja 1949.... »

Razgovor o Grupi MEČ

Arte pre 3 dana
Povodom izložbe „Grupa MEČ: Retrospektiva od 1975. do 1990.“ u Legatu Čolaković u petak, 25. maja 2018. godine u 18 časova biće održan razgovor u kojem učestvuju Biljana Tomić, kustos izložbe, Miodrag Šuvaković, profesor na Univerzitetu umetnosti u Beogradu Zoran Erić, Šef... »

Jan Valo: Na putu sudbine

Arte pre 3 dana
U subotu, 26. maja u 19. časova biće otvorena izložba fotografija „Na putu sudbine“, čiji je autor Jan Valo, fotograf koji je, poslednjih pet godina, svojim radovima obeležio sva značajnija fotografska takmičenja, a prvi put se javnosti predstavlja samostalnom izložbom. Izložbu, na... »

Božidar Plazinić: Biblioteka - Nojeva barka

Arte pre 3 dana
U četvrtak 24. maja u 19 časova otvara se izložba u Prodajnoj galeriji Beograd, autora Božidara Plazinića, pod nazivom, "Biblioteka - Nojeva barka". Izložba traje do 11, juna, 2018. godine. Izložba Božidara Plazinića ’Biblioteka - Nojeva barka’ deo je višegodišnjeg ciklusa u čijem se... »

Kustosko-umetnički dijalog 1 NA 1

Arte pre 4 dana
1 NA 1 Povodom izložbe 1 NA 1 u četvrtak 24. maja sa početkom u 19.00 časova u Galeriji Artget, biće održan razgovor sa kustosima i umetnicima. Tokom razgovora pokušaćemo da ukažemo na mogućnosti savremene fotografije da mapira značajne društvene teme, one koje opsedaju naše i slična... »

NACRT: Orijentisanje u savremenoj novomedijskoj umetnosti

Arte pre 4 dana
U razgovoru učestvuju Tamara Vučenović, urednica emisije „Digitalne ikone“ na Radio Beogradu 2, Uroš Krčadinac, umetnik i predavač na odseku Digitalna umetnost Fakulteta za medije i komunikacije i Dejan Grba, kokustos izložbe, umetnik i profesor na odseku Novi mediji na Fakultetu likovnih... »

Video pregled aktuelnih izložbi

Arte pre 4 dana
Utorak, 22. maj u 20h. Mala sala, SKC Beograd. Video pregled aktuelnih izložbi Izbor od deset postavki koje se mogu videti tokom maja. Izbor od deset postavki koje se mogu videti tokom maja U okviru ovog ciklusa prikazuju se, kontekstualizuju i komentarišu aktuelne izložbe savremene umetnosti... »

Majska izložba

Arte pre 4 dana
Izložbe koje se održavaju tradicionalno imaju kontinuitet zahvaljujući posebnoj privrženosti umetnika, ali i konstantnom prodoru novih mladih stvaralaca. Učestvovanje na Majskoj izložbi za novobeogradske umetnike je posebna misija kroz koju dokazuju svoju angažovanost na likovnoj sceni... »

Žene DADE - Jedna moguća izložba

Arte pre 5 dana
Muzej savremene umetnosti i Dah Teatar pozivaju na još jedno izvođenje performansa „Žene DADE - Jedna moguća izložba“ u četvrtak, 24. maja u 20h. u delu izložbe Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti u kojem su predstavljene istorijske avangarde.... »

Akcija policija Srbije i Austrije - 26 uhapšeno zbog droge

Politika  pre 1 sat  još 14 povezanih

Irci na referendumu podržali legalizaciju abortusa

Radio 021  pre 2 sata  još 12 povezanih

Lebron: Sedma utakmica – najbolje dve reči u sportu

B92  pre 1 sat  još 7 povezanih

Počela je sezona uragana: Alberto preti Maksiku, Kubi, Floridi...

Vesti online  pre 2 sata  još 6 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.