Arte » Vesti dana

http://www.arte.rs/

Arte

Evolucija dobra - Evolucija zla

Arte pre 21 dan
"Kakva je evolucija dobra? Kakva je evolucija zla? Kuda nas vode? Koja je dominantna? Da li su obe u skladu s našom prirodom? Vode li nas u propast ili spas? Kakvo je naše osvešćivanje jedne i druge? Koliko vidimo? Zašto ne želimo da vidimo…?" „Smatramo da je mišlјenje umetnika o... »

Milena Antić: Bluz rezervata

Arte pre 21 dan
U ponedeljak, 28. januara 2019. godine, u 19 časova, u galeriji Bartcelona, otvara se samostalna izložba fotografija Milene Antić, pod nazivom “Bluz rezervata”. Dok čovek gradi i otima od prirode malo po malo njeno bogatstvo, ona u tišini peva svoj bluz. U nekim skrovitim mestima koja treba... »

Filozofija, film i vizuelne umetnosti u tekstovima Anet Majkelson

Arte pre 21 dan
Iako je na teorijskoj sceni inicijalno postala poznata kao neko ko je zastupao pozicije minimalizma u vizuelnoj umetnosti, zašta je paradigmatičan primer bio tekst za katalog izložbe Roberta Morisa u Korkoran muzeju 1969, Anet Majkelson nikada nije pristala na ograničenja grinbergijanskog... »

25 godina - Bez ishodišta

Arte pre 21 dan
Pozivamo novosadsku publiku da nam se pridruži u utorak, 29. januara na izložbi “Bez ishodišta“, u Šok zadruzi i na promociji knjige “Umetnost i kultura otpora” Milene Dragićević Šešić, u knjižari Bulevar Books. IZLOŽBA “25 GODINA – BEZ ISHODIŠTA – od LED ARTA do ŠOK... »

Moja umetnost je moja stvarnost - vođenje kroz izložbu

Arte pre 21 dan
Izložba Moja umetnost je moja stvarnost - My Art is My Reality bavi se ispitivanjem promenljivih pozicija moći, različitih geopolitičkih interesa, menjanja strana i uloga, kroz analiziranje pitanja dokumentovanja istorije, postojanja prikrivenih i zaboravljenih arhiva, te građenja identiteta na... »

Art branč: Vlatko Ilić

Arte pre 27 dana
Pozvani gost, gošća iz oblasti filozofije, književnosti, sociologije, arhitekture, dizajna, medicine… u 15 do 20 minuta izlaže na temu o kojoj će se u sledećih 45 minuta voditi razgovor između publike i govornika. Kao pripremu za razmišljanje pred januarski Art branč, Vlatko Ilić nam... »

Slobodan Maldini: Istorija srpske umetnosti XVII - XXI vek

Arte pre 26 dana
Otvaranje izložbe crteža Slobodana Maldinija s početka 80-tih, pod nazivom Monumentum memoriae i predstavljanje knjige istog autora "Istorija srpske umetnosti XVIII-XXI vek", izdanja na srpskom i engleskom jeziku, izdavača "Knjige komerc" iz Beograda. Razgovor o knjigama "Istorija srpske... »

U susret Svetom Savi - izložba Likovne radionice za decu

Arte pre 27 dana
U prostoru Zavoda u kreativnoj atmosferi, jednom nedeljno, odvijaju se Likovne radionice za decu. Na njima se podstiče kreativnost, neguje dečiji likovni izraz, razvija osećaj za lepo i senzibiltet svakog deteta, ali i osećaj za timski rad i prijateljstvo. Tokom izložbe dečijih radova publika... »

Sedamdeset godina rada galerije Grafički kolektiv

Arte pre 27 dana
Danas je Grafički kolektiv - Galerija u pokretu, u utočištu, na Kosančićevom vencu 19, malom prostoru u koji smo preneli našu arhivu, dokumenta, deo Kolekcije. Alternativni prostori (Beton hala, Galerija Progres…), koje su tokom prethodnih meseci sugerisali Republika i Grad, ostali su samo... »

Zdravko Joksimović: Dve razglednice iz Kine

Arte pre 29 dana
Vizuelni umetnik i profesor Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, Zdravko Joksimović održaće kratku prezentaciju pod nazivom "Dve razglednice iz Kine", u petak, 25. januara sa početkom u 19 časova u galeriji X VITAMIN, na adresi Studentski trg 11/1 u Beogradu. Oba moja boravka u Kini,... »

©2019 Netmark d.o.o.