Arte

CGA Belgrade

Arte pre 18 dana
Treća beogradska konferencija kompjuterske grafike i umetnosti CGA Belgrade održaće se 1. i 2. novembra pod sloganom Bujanje, u zgradi Jugoslovenske kinoteke u Uzun Mirkovoj 1. Kao i prethodnih novembara ovo je povod da se u Beogradu okupe neka od… »

Objekti i grafike Nikole Velickog

Arte pre 18 dana
Estetsku validnost jednog umetničkog dela određuju višestruke perspektive, najpre perspektiva njegovog kreatora, a potom multiperspektivnost publike, kroz prostor i vreme. Ostvareno umetničko delo ujedno je i interpretacija i namera i likovni izraz… »

Anica Vučetić: Između svetova

Arte pre 19 dana
Anica Vučetić: Između svetova, Galerija Podroom, Trg republike 5/-1 3 – 31. oktobar 2019. Anica Vučetić jedna je od najpoznatijih video umetnica na srpskoj sceni vizuelne umetnosti čiji rad u video umetnosti i ambijentalnim instalacijama pratimo… »

Asako Široki: Your Voice Echoed

Arte pre 19 dana
Likovna galerija, Knez Mihailova 6. Asako Široki: Your Voice Echoed Dobitnica Nagrade Kulturnog centra Beograda na 56. Oktobarskom salonu 2016. 3 – 31.10. 2019. Rad Asako Široki zasniva se na procesima i delima koja se izvode iz prirodnih materijala i… »

Meditacije na Seni Mehmeda Slezovića

Arte pre 19 dana
U utorak 1. oktobra u okviru sajta Prodajne galerije „Beograd“ otvara se virtuelna izložba http://vi.galerijabeograd.org/ „Meditacije na Seni“ Mehmeda Slezovića do 31. 10. 2019. Virtuelnu izložbu Meditacije na Seni, Mehmeda Slezovića čini… »

Ukrštanje (privatnog i umetničkog)

Arte pre 19 dana
Ukrštanje (privatnog i umetničkog) Od kontroverzne priče o Abelaru i Eloizi iz 12 veka, čija se veza i prepiska pretvorila u mali, ali dragocen filozofski izvor, pa sve do danas, umetnički parovi su zanimljiva tema.Gde je granica izmedju privatnog i… »

Rezultati Konkursa DOB-a

Arte pre 19 dana
Konačnu odluku o izabranim projektima za izlaganje u Galeriji je doneo Savet Galerije Doma omladine Beograda. Na konkurs je pristiglo 106 prijava, od kojih je, po propozicijama Galerije DOB-a, odabrano 8 projekata. Odabrani projekti su se istakli po… »

Real Presence

Arte pre 23 dana
Na prezentaciji će učestvovati:
 Dobrila Denegri i Biljana Tomić, kustoskinje projekta „Real Presence“ Barbara Putz-Plecko, vice-rektorka Univerziteta primenjene umetnosti u Beču
 Milenko Prvački, profesor na LASALLE koledžu - Fakultetu… »

Šta kustosiranje može/treba da bude

Arte pre 23 dana
Predavanje pod nazivom “Šta bi institucije mogle/trebalo da rade” koje je podržala Fondacija “Hajnrih Bel” otvoreno je i besplatno za javnost. U okviru predavanja, ovaj kulturni radnik koji živi na Kosovu predstaviće i prodiskutovati proces… »

Tapiserije Milice Zorić - Sinteza nasleđa i modernizma

Arte pre 23 dana
Do 27. oktobra 2019, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog otvorena je izložba Tapiserije Milice Zorić: sinteza nasleđa i modernizma, autorke Milice Orlović Čobanov. Predstava za decu Junaci narodnih pripovetki Visoka škola strukovnih studija za… »