Benchmark

Vodič za korišćenje Google Maps Immersive View – virtuelno putovanje kroz 3D svet

Benchmark pre 12 dana
Najavljena ranije ove godine, nova Google Maps Immersive View funkcija koristi veštačku inteligenciju i kompjuterski vid kako bi kreirala 3D slike od običnih slika raznih znamenitosti, restorana i drugih popularnih zgrada. Ona uz sve postojeće opcije… »

„Čip guru“ veruje da Huawei može da pravi 5 nm čipove, ali će na postojećoj DUV opremi to biti jako skupo

Benchmark pre 13 dana
Uprkos američkim sankcijama, Huawei zajedno sa SMIC fabrikom nastavlja masovnu proizvodnju naprednog 7 nm Kirin 9000S čipa za vrhunske telefone, ali to ne znači da će put napred biti lakši. Bivši potpredsednik fabrike TSMC za istraživanje i razvoj… »

Brza Samsung nadogradnja – još 19 Galaxy uređaja dobilo je One UI 6 u prethodnih sedam dana

Benchmark pre 13 dana
U prethodnih sedam dana, tačnije između 20. i 26. novembra, čak 19 Samsung Galaxy uređaja dobilo je ažuriranje za One UI 6 korisnički interfejs zasnovan na novom Android 14 operativnom sistemu. Beta program za novi OS za Galaxy telefone trajao je… »

Oksford: AI halucinacije predstavljaju direktnu pretnju nauci

Benchmark pre 13 dana
Veliki jezički modeli (LLM) koji se koriste i u aktuelnim četbotovima veštačke inteligencije (AI), pokazuju alarmantnu sklonost ka generisanju lažnih informacija koje predstavljaju kao tačne. To su drugim rečima praktično AI halucinacije i kao… »

Realme dostigao prekretnicu od 200 miliona isporučenih uređaja, najavljuje i premijum telefone

Benchmark pre 13 dana
S obzirom na to da je kineski brend Realme dostigao prekretnicu u isporukama svojih uređaja premašivši za nešto više od pet godina brojku od 200 miliona, postao je peti najbrži proizvođač telefona na svetu koji je postigao takav uspeh. Uspeh je… »

Prepravljene NVIDIA GeForce RTX 4090 AI GPU karte pojavile se na slikama uživo

Benchmark pre 13 dana
Pojavile su se prve slike uživo prepravljenih NVIDIA GeForce RTX 4090 AI GPU-ova, nakon što smo ih videli spakovane u kutijama i na paletama pre par dana, pružajući dublji uvid u to kako ovi moćni gejmerski čipovi pronalaze novu svrhu na unosnom… »

Instagram Reels sada su svakome dostupni za preuzimanje iz same aplikacije

Benchmark pre 13 dana
Otkako su Instagram Reels počeli postali popularni, korisnici su konstantno tražili načine da ih preuzmu. To je razlog zašto imamo mnogo web stranica, alatki i aplikacija koje omogućavaju ljudima lako preuzimanje Reels. Međutim, od sada će svi… »

Kina olakšava kontrolu izvoza složenih poluprovodnika, pružajući olakšanje proizvođačima LED dioda

Benchmark pre 14 dana
Kina olakšava kontrolu izvoza poluprovodničkih materijala poput indijuma i germanijuma, merom koja je stupila na snagu 1. novembra, ublažavajući izazove s kojima se suočavaju proizvođači LED dioda, poput kompanije EPI LEDS Technologies. Ovaj potez… »

Meta ne štiti korisnike mlađe od 13 godina i obmanjuje javnost o sprovođenju pravila o uzrastu

Benchmark pre 14 dana
Necenzurisani dokument otkriva više detalja iz tužbe koju su 33 savezne države podnele protiv kompanije Meta prošlog meseca. Necenzurisana tužba u slučaju podnetom protiv kompanije Meta od strane 33 savezne države, tvrdi da kompanija ne samo da zna… »

Huawei i Xiaomi krče put za Apple električno vozilo

Benchmark pre 14 dana
Huawei i Xiaomi bi u bliskoj budućnosti mogli da pokažu kompaniji Apple da li je pametno ući u trku sa već etabliranim proizvođačima na polju električnih i autonomnih vozila, i koliko je taj put trnovit za jednu IT kompaniju. Dva od nekolicine… »

Benchmark, najnovije vesti »