Benchmark

Apple 5G modem verovatno neće ugledati svetlost dana jer kompanija navodno obustavlja projekat

Benchmark pre 10 dana
Napori kompanije iz Kupertina kada je u pitanju Apple 5G modem, odnosno njegov razvoj, navodno nisu dali željene rezultate pa se projekat o lansiranju takvog proizvoda završava. Kompanija je na tu odluku došla zbog tehničkih problema sa kojima se… »

Dell linija za 2024. godinu, uključujući nove XPS 14 i XPS 16, procurela na internet

Benchmark pre 10 dana
Novo curenje informacija pokazuje nam da je Dell linija za 2024. godinu spremna za tradicionalni CES sajam u Las Vegasu, uključujući tu potpuno nove modele XPS 14 i 16, kao i nove Alienware laptopove. Kako se približavamo kraju godine, CES 2024 je sve… »

Veštačka inteligencija i periskopski objektivi mogli bi da postanu standardna oprema pametnih telefona

Benchmark pre 11 dana
Veštačka inteligencija i periskopski objektivi su noviteti na koje se polako navikavamo u poslednjih par godina, ali samo kada su u pitanju modeli pametnih telefona najviše klase. Da li su realne prognoze da ćemo iste sve češće viđati i na… »

Nova Samsung UFS 4.0 memorija navodno u pripremi sa optimizacijom za AI na pametnim telefonima

Benchmark pre 11 dana
Pametni telefoni zahvaljujući novim procesorima sada mogu da pokreću velike jezičke modele (LLM) direktno na uređajima, ali problem je u tome što veštačka inteligencija (AI) ne zahteva samo računarsku snagu već i dovoljne količine memorije i… »

Firefox za Android dobija preko 400 novih ekstenzija u decembru

Benchmark pre 10 dana
Mozilla otvara vrata za ekstenzije na svom internet pregledaču Firefox za Android, sa stotinama novih koje stižu u decembru. U blog postu, Mozilla objašnjava da će Firefox dodaci koji su kompatibilni sa Androidom biti “otvoreno dostupni”… »

Predstojeći Realme GT5 Pro na nezvaničnom reklamnom posteru košta manje od 500 evra

Benchmark pre 10 dana
Dok čekamo novi vodeći telefon kineske kompanije Realme koji treba da izađe ove ili sledeće nedelje, nezvanične informacije o njemu nastavljaju da cure, a u najnovijim vidimo da će on navodno koštati 450 evra. Tačnije, Realme GT5 Pro u Kini će… »

YouTube zabrana blokera reklama pravi kontraefekat i već menja način na koji ljudi koriste platformu

Benchmark pre 11 dana
Otkako se YouTube zabrana blokera reklama pre mesec dana intenzivno proširila na globalni nivo, korisnici su počeli da negoduju, a novo istraživanje pokazuje i to da oni već menjaju način korišćenja ove platforme. Novi, ali ne i iznenađujući… »

Nova Huawei firma za automobile procenjena je na 35 milijardi dolara tokom pregovora sa investitorima

Benchmark pre 11 dana
Kineski tehnološki gigant Huawei nedavno je saopštio da će izdvojiti svoju četvorogodišnju poslovnu jedinicu Intelligent Automotive Solution (IAS) kao novu kompaniju za automobile koja će dobiti osnovne tehnologije i resurse. Nova Huawei firma je… »

Pojedine Intel Arrow Lake-H specifikacije procurile na internet godinu dana pre lansiranja

Benchmark pre 11 dana
Spisak uzoraka predstojeće generacije Intel procesora za prenosne računate primećena je na listi isporuke koja se pojavila na internetu i ona otkriva pojedine Intel Arrow Lake-H specifikacije, praktično godinu dana pred njeno objavljivanje. Detalji… »

Honor testira MagicOS 8.0 zasnovan na Android 14 operativnom sistemu

Benchmark pre 11 dana
Dok Samsung uveliko uvodi stabilnu verziju svog korisničkog interfejsa One UI 6 zasnovanog na Android 14 operativnom sistemu, druge kompanije i dalje su u procesu testiranja ovakvih softvera za svoje uređaje. Trenutno, Honor testira MagicOS 8.0 u… »

Benchmark, najnovije vesti »