Benchmark

Tesla Cybertruck je konačno na tržištu i košta 50 posto više nego što je prvobitno najavljeno

Benchmark pre 9 dana
Automobilska kompanija Ilona Maska, posle više godina odlaganja konačno je lansirala svoje Tesla Cybertruck električno vozilo, ali sada vidimo da je ono i više od 50 posto skuplje nego što je Mask to najavljivao tokom 2019. godine. Tesla Cybertruck… »

Statcounter istraživanja: 26.66% svih računara koristi Windows 11

Benchmark pre 9 dana
Izveštaj za novembar 2023. godine iz Statcounter istraživanja sada je dostupan na zvaničnom sajtu, otkrivajući najnovije detalje o tržišnim udelima Windows 11 i prethodnih verzija Windowsa. Prema izveštaju, Windows 11 i dalje ima stabilan rast… »

Ilon Mask optužuje OpenAI i druge kompanije da lažu o obuci veštačke inteligencije

Benchmark pre 9 dana
Čelnik kompanija SpaceX, Tesla, X Corp i xAI Ilon Mask odbacuje tvrdnje kompanija koje se bave veštačkom inteligencijom da ne obučavaju svoje AI modele na podacima koji su zaštićeni autorskim pravima. Između ostalog, tu Mask optužuje OpenAI, ali i… »

Samsung Galaxy S24+ verovatno dobija RAM od 12 GB, dok osnovni model ostaje na 8 GB

Benchmark pre 9 dana
Predstojeća Samasung Galaxy serija telefona izgleda konačno dobija neka poboljšanja na strani konfiguracije, posebno kada je u pitanju središnji model serije. Tako bi Samsung Galaxy S24+ trebalo da ima RAM i sa opcijom od 12 GB, što je unapređenje… »

Legendarna GTA Trilogija stiže na Netflix biblioteku igara u decembru

Benchmark pre 10 dana
Striming platforma Netflix, najpoznatija po filmovima i serijama, nastavlja ozbiljno da ulaže u gejming, a sada je najavila da legendarna Rockstar GTA Trilogija stiže u njenu biblioteku igara 14. decembra. Tako će deo serijala Grand Theft Auto: The… »

Huawei istraživanje: polovina Evropljana nezadovoljna svojim fizičkim i mentalnim zdravljem

Benchmark pre 10 dana
„Najveći broj Evropljana zainteresovan je za svoje opšte zdravlje, ali samo polovina njih je zaista i zadovoljna svojim fizičkim i mentalnim zdravljem. Na vrhu liste nalaze se građani Turske koji su najzadovoljniji fizičkom kondicijom i mentalnim… »

Huawei Nova 12 Ultra i 100 W punjenje su izgleda predstojeći tandem prema 3C sertifikatu

Benchmark pre 10 dana
Kinesko sertifikaciono telo (CCC) izdalo je novi 3C sertifikat za telefone koji otkriva da će uređaj sa brojem modela ADA-AL00U podržavati adapter HW-200500C00 pružajući snagu do 20 V/5 A. Iako lista ne otkriva mnogo o novom telefonu, čak ni potvrdu… »

Phone Link aplikacija bi uskoro trebalo da poveže Android kameru i Windows na računarima

Benchmark pre 10 dana
Ideja korišćenja pametnog telefona kao kamere na računarima postoji već neko vreme, ali bi Microsoft Phone Link aplikacija mogla da proširi njen značaj i upotrebu. Apple već podržava korišćenje iPhone telefona kao veb kamera na računarima, a… »

Microsoft dobija mesto u upravnom odboru OpenAI bez prava glasa

Benchmark pre 10 dana
Novi-stari izvršni direktor startapa OpenAI Sem Altman najavio je da tehnološki gigant Microsoft dobija mesto u upravnom odboru kompanije koju vodi. Međutim, Microsoft neće biti standardni član odbra, već će njegova pozicija biti posmatračka, bez… »

Vivo S18 serija telefona sa sopstvenom veštačkom inteligencijom stiže sledećeg ponedeljka

Benchmark pre 10 dana
Sledeće nedelje, tačnije četvrtog decembra imaćemo priliku da vidimo kako izgleda i šta sve može Vivo S18 serija telefona, s obzirom na to da je njeno lansiranje najavio izvršni direktor ove kineske kompanije Oujang Veifeng. Nova Vivo S18 serija… »

Benchmark, najnovije vesti »