Benchmark

Microsoft veza sa OpenAI startapom postala tema britanskih regulatora za konkurenciju

Benchmark pre 2 dana
Vlasti Velike Britanije, tačnije Uprava za konkurenciju i tržišta (CMA) razmatra istragu u kojoj bi utvrdila da li je Microsoft veza sa OpenAI startapom rezultirala sticanjem kontrole na tržištu, koja podleže antimonopolskim zakonima. CMA je… »

Threads uveo heštegove širom sveta, ali bez heš simbola

Benchmark pre 2 dana
Threads, društvena mreža kompanije Meta, doživela je veliko ažuriranje u četvrtak kada je kompanija počela da uvodi heštegove, ali bez heš (#) simbola na ovoj platformi. Korisnici će moći da dodaju samo jedan hešteg po objavi kako bi se izbeglo… »

Qualcomm prati MediaTek: i Snapdragon 8 Gen 4 verovatno ostaje bez energetski efikasnih jezgara

Benchmark pre 2 dana
Prvi mobilni čipset kompanije Qualcomm koji se udaljava od tradicionalnog CPU dizajna će verovatno biti Snapdragon 8 Gen 4, koji će umesto energetski efikasnih jezgara male snage, koristiti samo prilagođena Oryion jezgra visokih performansi. To… »

Google ipak lansirao Gemini 1.0 AI, biće dostupan u tri veličine

Benchmark pre 2 dana
Google Gemini 1.0 najavljen je pre nekoliko meseci na događaju Google I/O 2023, a danas je konačno lansirao ovaj model u tri veličine koje će početi da stižu na Bard. Kompanija je otkrila mnogo detalja o tome kako će novi model raditi, a podelila… »

Honor Magic6 Lite zvanično otvorio novu Honor seriju telefona

Benchmark pre 3 dana
S obzirom na specifikacije, deluje da je Honor Magic6 Lite telefon u stvari internacionalna verzija Honor X9b uređaja nedavno lansiranog u Kini. Kompanija je bez neke posebne promocije jednostavno objavila novi uređaj čime je otvorila svoju novu Honor… »

Realme tvrdi da njegov Realme GT5 Pro telefon postavlja novi standard premijum uređaja

Benchmark pre 2 dana
Realme je danas zvanično lansirao Realme GT5 Pro telefon. Tako, kao najmoćniji uređaj iz GT serije do sada, Realme GT5 Pro redefiniše premijum uređaje i donosi dvostruki napredak kako u performansama, tako i u sposobnostima kamere, koristeći… »

Yettel izveštaj o održivom poslovanju otkriva da je reciklirano 9,5 tona papira i 20 tona plastike

Benchmark pre 3 dana
Tokom prošle godine, Yettel je postao prva mobilna mreža u Srbiji koja koristi isključivo energiju iz obnovljivih izvora, za šta ima potvrdu nadležnih institucija Republike Srbije. Takođe, 29 od 131 Yettel prodavnica koristi električnu energiju iz… »

Nova Pantone boja godine na Motorola telefonima obeležiće 2024. godinu

Benchmark pre 3 dana
Motorola i Pantone, globalni autoritet na polju boja, po drugi put su se udružili sa ciljem da kreiraju uređaje u Pantone boji godine. Nova Pantone boja godine, koju objavljuje Pantone Institut za boje, ima za cilj edukaciju i osvrt na simboličku… »

Specijalna akcija do kraja godine – uz Huawei Watch GT 4 dobijate na poklon i Huawei FreeBuds SE 2

Benchmark pre 2 dana
Najnovije istraživanje koje je sproveo Huawei pokazuje da čak 91 posto Evropljana želi da usvoji barem jednu zdravu naviku. Ako ste jedan od njih, i želite da u novu godinu zakoračite zdraviji, u boljoj formi, odmorniji i sa manje stresa, Huawei… »

AMD Ryzen 8040 serija procesora osnažuje kompanijsko vođstvo na tržištu zbog Ryzen AI

Benchmark pre 3 dana
Američka kompanija AMD najavila je novu AMD Ryzen 8040 seriju mobilnih procesora, proširujući svoju vodeću ponudu mobilnih uređaja sa najboljim performansama x86 procesora u klasi. Sa integrisanom Ryzen AI NPU jedinicom na odabranim modelima, AMD na… »

Benchmark, najnovije vesti »