Benchmark

Samsung Galaxy S23 FE, Galaxy Tab S9 FE i Buds FE slušalice zvanično predstavljene

Benchmark pre 6 sati
Kompanija Samsung predstavlja najnovije dodatke FE serije Samsung Galaxy ekosistemu – nove Galaxy S23 FE uređaje, Galaxy Tab S9 FE i S9 FE+ i Galaxy Buds FE slušalice. Poznati po svom čuvenom i izdržljivom dizajnu, naprednim performansama… »

Gmail vas oslobađa nepotrebnih odgovora na mejlove jer dodaje reakcije sa emotikonima

Benchmark pre 6 sati
Neki će reči konačno, drugi nažalost, ali činjenica je da Gmail dobija reakcije sa emotikonima pomoću kojih možete brzinski „odgovoriti“ odnosno reagovati na mejl, a da toga bude svesna i druga strana. Na ovaj način, praktično, Gmail vas… »

Tensor G3 je sporiji od A14 Bionic čipa koji je debitovao u iPhone 12 seriji

Benchmark pre 5 sati
Novo poređenje u Geekbench 6 bazi podataka pokazuje da je predstojeći Google Tensor G3 sporiji od A14 Bionic čipseta kompanije Apple koji je debitovao još pre tri godine u iPhone 12 seriji telefona. Google čip je izgleda tako i do 21,5 posto sporiji… »

Fabrika baterija za EV zahteva toliko energije da joj, paradoksalno, treba elektrana na ugalj za napajanje

Benchmark pre 8 sati
Panasonic fabrika baterija za električna vozila (EV) vredna četiri milijarde dolara u Kanzasu pomaže naporima administracije SAD da svi pređu na EV, ali istovremeno produžava vek elektrane na ugalj. Naime, nova fabrika baterija za EV zahteva toliko… »

iPhone 15 Pro Action Key funkcija je bila dostupna na Android telefonima pre 8 godina

Benchmark pre 10 sati
Umesto „mute“ prekidača, koji je godinama bio zaštitni znak Apple telefona, iPhone 15 Pro Action Key funkcija je novina kojom se hvale samo najnoviji „Pro“ modeli. U pitanju je taster koji se može programirati sa 9 predefinisanih funkcija… »

Microsoft želi da vas zabavi dok podešavate Windows 11 na svoj računar

Benchmark pre 10 sati
Podešavanje operativnog sistema Windows 11 zna da potraje i samim tim bude dosadno, ali Microsoft želi da vas zabavi tokom ovog procesa. U tom cilju je na neke laptopove dodao mogućnost igranja svoje SkiFree igre u modernijoj verziji dok čekate da se… »

Prva generacija Apple satova je sada zastarela, uključujući i zlatni model od 17.000 dolara

Benchmark pre 12 sati
Svi modeli Apple Watch prve generacije objavljeni 2015. godine, tzv. „Serije 0“, dodati su na Apple listu zastarelih proizvoda 30. septembra, piše u internom dokumentu kompanije do kog je došao MacRumors. Kao rezultat toga, kompletna prva generacija… »

Android 14 možda zvanično vidimo već sutra

Benchmark pre 1 dan
Glasine koje su ranije kružile internetom da će predstavljanje Android 14 operativnog sistema biti u oktobru, sada su na jedan način potvrđene. Na jedan način – zato što saopštenje nije objavio Google, već je kanadski telekomunikacioni operater… »

Snapdragon 8 Gen 4 izgleda ima problema sa potrošnjom energije, ali ostaje dovoljno vremena za njihovo rešavanje

Benchmark pre 1 dan
Dok čekamo 24. oktobar i lansiranje novog Snapdragon 8 Gen 3 čipseta, nije na odmet da pročitamo i glasine koje prate sledeći Qualcomm čipset – Snapdragon 8 Gen 4. Ovaj čip će navodno biti prvi Qualcomm SoC koji će odbaciti ARM dizajn jezgra i… »

Razvoj reaktora energije nuklearne fuzije napreduje velikim koracima

Benchmark pre 1 dan
Obećavajući pristup u ublažavanju štete koju prave odbegli elektroni nastali prekidima u uređajima za nuklearnu fuziju – tokamacima, otkrili su naučnici iz Pristonske laboratorije za fiziku plazme (PPPL). Čang Lu i njegov naučni tim otkrili su… »

Benchmark, najnovije vesti »