Glas Amerike

Erdogan blokira ulazak Švedske u NATO, Finska za pauzu u razgovorima sa Turskom

Glas Amerike pre 8 dana
ISTANBUL - Finski ministar inostranih poslova Peka Havisto sugerisao je u utorak da bi njegova zemlja mogla da razmotri pridruživanje NATO-u bez susedne Švedske, ako Turska nastavi da blokira njihov zajednički ulazak u alijansu. Turski predsednik… »

Dačić posle susreta sa Boreljem i Lajčakom: Brisel razumeo "crvenu liniju" Beograda

Glas Amerike pre 8 dana
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u Briselu se sastao izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, i visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost, Žozepom Boreljom. Posle susreta sa evropskim zvaničnicima, šef srpske… »

Analitičari: Vučić prihvatio plan i pokušava da podeli odgovornost sa skupštinom, vladom, opozicijom

Glas Amerike pre 7 dana
BEOGRAD — Osim što je bilo dramatično, kao i većina ranijih obraćanja srpskoj javnosti, poslednji medijski nastup predsednika Srbije Aleksandra Vučića u ponedeljak uveče doneo je i nešto novo. Sagovornici Glasa Amerike ocenjuju da je da je… »

Mračni talas masovnih ubistava u Americi u novoj godini

Glas Amerike pre 8 dana
HAF MUN BEJ - Sedmoro ljudi je ubijeno u dve odvojene pucnjave u ponedeljak, na jednoj farmi pečuraka i špediterskoj kompaniji južno od San Franciska, a osumnjičeni je uhapšen, saopšteno je iz kancelarija šerifa okruga San Mateo. Prethodno je 11… »

SAD i Nemačka spremne da pošalju tenkove Ukrajini

Glas Amerike pre 8 dana
BERLIN - SAD se pripremaju da objave da će Ukrajini poslati svoje tenkove "Ejbrams M1", potvrdio je neimenovani američki zvaničnik za Glas Amerike. On je naveo da će tenkovi verovatno biti obezbeđeni kroz Inicijativu za bezbednosnu pomoć Ukrajini, a… »

Povjerljiva dokumenta pronađena i u kući bivšeg potpredsjednika Pensa

Glas Amerike pre 8 dana
Njujork — Dokumenta sa oznakom povjerljivo su prošle nedelje pronađena u kući bivšeg potpredsjednika Sjedinjenih Država Majka Pensa u Indijani, saopštio je njegov advokat. Reč je o najnovijem u nizu otkrića poverljivih informacija u ličnom… »

Bilčikov izveštaj o Srbiji - zabrinutost zbog Rusije, Vulina, nacionalnih frekvencija

Glas Amerike pre 7 dana
BRISEL - Izvestilac Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Vladimir Bilčik objavio je nacrt izveštaja o Srbiji, koji će prvo ići na debatu u Odbor za spoljne poslove, a potom i u Evropski parlament, javlja N1. Bilčik, kako se navodi, pozdravlja… »

Saopšteni kandidati za Oskara: 11 nominacija za "Sve svuda odjednom"

Glas Amerike pre 8 dana
Naučnofantastična komična drama "Sve svuda odjednom" osvojila je najviše nominacija za Oskare - ukupno 11, uključujući onu za najbolji film i četiri glumačke kategorije. Među ostalim ostvarenjima koji se takmiče za glavnu nagradu - najbolji film… »

Abazović: Država ponovo preuzima objedinjenu Luku Bar

Glas Amerike pre 7 dana
PODGORICA — Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu, Dritan Abazović, saopštio je u utorak da su predstavnici Vlade počeli pregovore kako bi država ponovo preuzela vlasništvo nad Lukom Bar od turske kompanije Global ports kojoj je dio… »

Pogled sa Kosova: Šta nudi evropski plan za dijalog?

Glas Amerike pre 8 dana
Priština — "Srbija i Kosovo treba da prihvate francusko-nemački plan, jer je to trenutno kompromisno rešenje, koje nudi evropsku perspektivu obema stranama", smatra analitičar iz Prištine Miljazim Krasnići. Šole tražio od Kurtija da prihvati… »

Glas Amerike, najnovije vesti »