Glas Amerike

Privedeno više osoba posle pucnjave među migrantima u Horgošu

Glas Amerike pre 4 dana
BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova(MUP) Srbije saopštilo je da je na području Horgoša privedeno više osoba, nakon što je u četvrtak uveče došlo do pucnjave među migrantima. Policija je na licu mesta pronašla šest migranata, među… »

Ministarka evropskih poslova podnijela ostavku; Abazović: Bilo bi neozbiljno da je zbog Otvorenog Balkana

Glas Amerike pre 5 dana
PODGORICA — Ministarka evropskih poslova i potpredsjednica Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu i Gradjanskog pokreta URA, Jovana Marović, podnijela je ostavku na sve tri funkcije, navodeći kao razlog izglasavanje nepovjerenja 42. Vladi Crne Gore… »

Žiofre: Računamo na Srbiju da bude sa nama u teškim trenucima za evropski kontinent

Glas Amerike pre 5 dana
BEOGRAD — Dijalog sa Prištinom o registarskim tablicama, usaglašenost spoljne politike Srbije sa politikom EU, kao i unutrašnje reforme u oblasti vladavine prava i medijskih sloboda u Srbiji bile su osnovne tri teme razgovora premijerke Srbije Ane… »

U đubrivu u Luci Bar pronađeno 430 kilograma kokaina vrijednog 40 miliona eura

Glas Amerike pre 5 dana
Bar — U zajedničkoj akciji akciji albanske i crnogorske policije i tužilaštava te dvije države zaplijenjeno je 430 kilograma kokaina, kao i uhapšeno deset državljana Albanije, saopšteno je u petak iz Uprave policije Crne Gore. Kokain vrijedan 40… »

Ukrajina: Postepeno se obnavlja napajanje strujom posle ruskih udara na mrežu

Glas Amerike pre 5 dana
KIJEV - Ukrajinske vlasti su u petak postepeno obnavljale napajanje strujom u zemlji, između ostalog zahvaljujući i ponovnim priključenjem na mrežu četiri nuklearne elektrane, nakon što su miloni Ukrajinaca bili u mraku i bez grejanja zbog… »

Sprečavanjem "crvenog talasa" generacija Z postala politička snaga

Glas Amerike pre 5 dana
VAŠINGTON — Podstaknuta zabrinutošću zbog klimatskih promjena, javnog obrazovanja i - u manjoj mjeri - pristupa abortusu, 21-godišnja Ava Alferez pobrinula se da glasa na nedavno okončanim izborima na polovini predsjedničkog mandata. "Mislim da… »

Električni automobili "zvezde" sajma u Los Anđelesu

Glas Amerike pre 4 dana
LOS ANĐELES, KALIFORNIJA — U Los Anđelesu je u toku jedan od najvećih svetskih sajmova automobila. Ove godine su u prvom planu visoko tehnološka i električna vozila. Više od hiljadu vozila izloženo je na Salonu automobila u Los Anđelesu… »

Bajden i demokrate ponovo traže zabranu automatskog i poluautomatskog oružja

Glas Amerike pre 4 dana
Vašington — Kada američki predsjednik Džo Bajden govori o "pošasti" oružanog nasilja, često se usredređuje na automatsko i poluautomatsko oružje. Amerika je to čula stotine puta, između ostalog i ove nedelje posle pucnjava u Koloradu i… »

Ukrajina istragama usmerava sumnju na pravoslavno sveštenstvo

Glas Amerike pre 4 dana
KIJEV, UKRAJINA — Istraga o vekovima starom manastirskom kompleksu u glavnom gradu Ukrajine i drugim verskim objektima naglasila je sumnje ukrajinskih vlasti o lojalnosti nekih pravoslavnih hrišćanskih sveštenika Rusiji, uprkos devetomesečnom ratu… »

Praznična kupovina u SAD: "Lov" na popuste zbog rasta cena

Glas Amerike pre 4 dana
VAŠINGTON — Sezona praznične kupovine 2022. počela je u petak, dan posle Dana zahvalnosti. Međutim, koliko će kupci pogođeni inflacijom trošiti tokom ove praznične sezone? Nekoliko kilometara izvan prestonice Vašingtona nalazi se istorijski… »

Glas Amerike, najnovije vesti »