Glas Amerike

O ZSO iza zatvorenih vrata: Amerika od Kosova traži jasnu viziju

Glas Amerike pre 13 sati
Priština — Sjedinjene Države očekuju da Kosovo ispuni obaveze u vezi sa Zajednicom opština sa srpskom većinom, ali se protive formiranju bilo kakvog entiteta koji liči na Republiku Srpsku, poručio je ambasador Džefri Hovenijer tokom sastanaka… »

Crna Gora: Većina bez najave podrške zajedničkom predsjedničkom kandidatu

Glas Amerike pre 15 sati
PODGORICA — Nakon što su Pokret Evropa sad, Ujedinjena Crna Gora i Demohrišćanski pokret najavili kandidaturu njihovih lidera na predsjedničkim izborima zakazanim za 19. mart, u utorak stižu prve reakcije iz tabora parlamentarne većine, dok je i… »

Džordž Santos se povlači iz kongresnih odbora zbog etičkih pitanja

Glas Amerike pre 15 sati
VAŠINGTON — Republikanski član Predstavničkog doma Kongresa Džrodž Santos rekao je u utorak stranačkim kolegama da se privremeno povlači iz svoja dva kongresna odbora. Ovaj potez dešava se dan nakon što se sastao sa predsjedavajućim… »

„Zapad zbog Kosova gleda Srbiji kroz prste za sankcije Rusiji"

Glas Amerike pre 17 sati
BEOGRAD - U proteklim mesecima, Brisel je Beogradu uputio nekoliko uslovljavajućih poziva da uvede sankcije Rusiji zbog napada na Ukrajinu, ako želi da napreduje u daljim pregovorima sa EU. Evropski parlament je u dva navrata pozvao da se obustave… »

Tri godine kasnije, Britanija i dalje čeka da joj se Bregzit isplati

Glas Amerike pre 1 dan
LONDON — Tri godine pošto je napustila Evropsku uniju, Velika Britanija i dalje čeka na obećane koristi Bregzita za domaću ekonomiju, dok zaostaje za zemljama Unije na brojnim frontovima, uključujući trgovinu i investicije. Britanija je napustila… »

Vučić i Zeman osudili rusku agresiju u Ukrajini

Glas Amerike pre 1 dan
Porukom da je zbog svoje izjave o Kosovu jedan od najpopularnijih evropskih političara u Srbiji predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je odlazećeg predsednika Češke Miloša Zemana koji je doputovao u dvodnevnu posetu Srbiji, koja će ujedno… »

Džonson: Putin mi je pretio raketnim napadom

Glas Amerike pre 1 dan
LONDON — Bivši britanski premijer Boris Džonson izjavio je u novom dokumentarcu Bi Bi Sija, da je predsednik Rusije Vladimir Putin pretio Britaniji raketnim napadom. Džonson je naveo da je pretnja upućena tokom telefonskog razgovora u vreme pre… »

Američke diplomate: ZSO ne podriva Ustav Kosova

Glas Amerike pre 1 dan
VAŠINGTON - Ispunjavanje obaveze Kosova za osnivanje Zajednice opština sa većinskim srpskim stanovništvom (ZSO) ne podriva Ustav Kosova, niti ugrožava njegov suverenitet, nezavisnost ili demokratske institucije, navodi se u zajedničkom tekstu… »

Eksplozija u džamiji u Pakistanu: 59 poginulih, Talibani preuzeli odgovornost

Glas Amerike pre 2 dana
PEŠAVAR - Snažna eksplozija bombe u džamiji u pakistanskom gradu Pešavaru usmrtila je najmanje 59 osoba, a ranjeno 150 osoba. Napad je izveo bombaš samoubica. Većina žrtava su policajci. Još nije poznato kako je bombaš uspeo da uđe u dobro… »

Crveni krst: Svet je opasno nespreman za narednu pandemiju

Glas Amerike pre 1 dan
Ženeva — Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca (IFRC) upozorila je u godišnjem izveštaju da je svet nespreman za sledeću pandemiju i da će to imati teške globalne zdravstvene, ekonomske i socijalne posledice. U… »

Glas Amerike, najnovije vesti »