Glas Amerike » Vesti dana

http://glasamerike.net

Glas Amerike

Prvi dokazi za mešanje Rusije u Bregzit

Glas Amerike pre 23 sata
Poslije niza optužbi o miješanju Rusije u prošlogodišnje američke predsjedničke izbore, pojavljuju se i prvi dokazi o mogućim pokušajima Moskve da utiče na britanski referendum o napuštanju Evropske unije. Istraživači su otkrili desetine hiljada naloga na društvenim mrežama na kojima... »

"Srpska lista" na Kosovu podržava svog protivkandidata

Glas Amerike pre 23 sata
Na Kosovu u ponoć počinje izborna tišina za drugi krug izbora za gradonačelnike koji će se u nedelju održati u 19 od 38 opština. Jedna od tih opština je i Klokot-Vrbovac gde se dogodilo nešto nesvakidašnje. Srpska lista u drugom krugu podržava svog protivkandidata, koji je pre nekoliko... »

Tužilac Katnić tvrdi da nije optuživao Srbiju i Rusiju

Glas Amerike pre 24 sata
Glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, saopštio je, u nastavku suđenja za pokušaj terorizma na dan izbora, da nikada nije rekao da su Srbija i Rusija umiješane u ovaj postupak, već nacionalistički komandosi. Advokat odbrane Miroje Jovanović je u toku današnjeg pretresa tokom kojeg su... »

Raznolika medijska scena je ključan deo reformi u Srbiji

Glas Amerike pre 1 dan
Raznolika i funkcionalna medijska scena jedan je od stubova demokratskog društva, a sloboda izražavanja je osnovno ljudsko pravo i sastavni deo celokupnih reformi koje se sprovode u Srbiji, rečeno je danas na konferenciji Misije OEBS-a "Agenda za promene: Razvoj medija u digitalnom dobu".... »

Otvara se Muzej Biblije u Vašingtonu

Glas Amerike pre 1 dan
Najprodavanija knjiga na svetu je Biblija, ali sveti rukopis drugačije tumače različite religije. U Vašingtonu, novootvoreni, privatno finansirani Muzej Biblije biće u subotu otvoren za javnost. Smešten blizu Bele kuće, ovaj muzej vredan 500 miliona dolara sadrži drevne eksponate,... »

Brnabić i Mogerini u Briselu pozitivno o evrointegracijama Srbije

Glas Amerike pre 1 dan
Eurointegracije su najveći strateški cilj Srbije, rekla je danas u Briselu premijerka Ana Brnabić, nakon održanog Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije. Ona očekuje da se u decembru otvore nova "tri ili četiri" poglavlja završnih pregovora o prijemu Srbije u EU. Napredak... »

Vučić u Briselu: Itekako nam treba dobra saradnja sa NATO

Glas Amerike pre 1 dan
Podrška za nastavak evropskog puta, reforme i regionalna pitanja, sažetak su susreta predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića sa visokom predstavicom EU, Federikom Mogerini. Medjutim, susret nije mogao zaobići posljednje usložnjavanje odnosa izmedju Srbije i BiH, izazvano izjavom člana... »

Stejt Dipartment: Razočarani smo presudama za paljenje ambasade

Glas Amerike pre 1 dan
Stejt Department je u pisanom odgovoru Glasu Amerike reagovao na presude izrečene za paljenje ambasade SAD u Beogradu, 2008. posle mitinga “Kosovo je Srbija”. Viši sud u Beogradu u prvostepenoj presudi osudio je četvoricu muškaraca na uslovne kazne zatvora od pet i šest meseci, dok su... »

Skokovi srpskih i američkih padobranaca izvedeni u Kovinu

Glas Amerike pre 2 dana
Učesnici vežbe "Zima 2017“, srpski i američki padobranci, realizovali su desantne skokove iznad aerodroma Kovin, a za petak su najavljeni i skokovi pripadnika obe vojske iz američkog transpotnog aviona Lokid C-130J Super Herkules na aerodromu u Lisičijem jarku kod Padinske Skele. Izvedeni... »

SB predviđa da će Srbiji biti potrebno pola veka da dostigne standard EU

Glas Amerike pre 2 dana
U Beogradu je predstavljen redovni izveštaj Svetske banke za Zapadni Balkan, u kome se između ostalog konstatuje da je u regionu ove godine otvoreno 230.000 novih radnih mesta, ali da je nezaposlenost i dalje velika. Uz sadašnju stopu rasta od oko tri odsto Srbiji će, po proceni stručnjaka... »

Opozicija o izborima: Zapad, melodrama, "ne verujemo im"

B92  pre 38 minuta  još 43 povezane

Hiljade ljudi na ulicama Hararea, očekuju pad Mugabea

Politika  pre 4 sata  još 19 povezanih

Poginula dva tinejdžera u nesreći u Smederevskoj Palanci

Novi magazin  pre 7 sati  još 13 povezanih

SNS: Neće biti parlamentarnih izbora

Radio 021  pre 4 sata  još 11 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.