Glas Amerike

Pogled sa Kosova: Šta nudi evropski plan za dijalog?

Glas Amerike pre 8 dana
Priština — "Srbija i Kosovo treba da prihvate francusko-nemački plan, jer je to trenutno kompromisno rešenje, koje nudi evropsku perspektivu obema stranama", smatra analitičar iz Prištine Miljazim Krasnići. Šole tražio od Kurtija da prihvati… »

Granice EU pred velikim izazovom zbog namere Rusije da migrante koristi kao oružje

Glas Amerike pre 7 dana
LONDON — Evropska unija je saopštila da se prošle godine na svojim granicama suočila sa "neviđenim izazovima", zbog naglog porasta broja onih koji traže azil, a koji stižu na evropske južne obale, i miliona Ukrajinaca koji beže u zemlje Unije da… »

Devojke u Avganistanu - zbog talibanske zabrane - sede kod kuće umesto da studiraju i rade

Glas Amerike pre 7 dana
KABUL — Nakon što je preuzela vlast u avgustu 2021, vlada Talibana je objavila različite ukaze koji se odnose na žene u Avganistanu. Između ostalog, uvedena je zabrana zapošljavanja i obrazovanja žena. Takođe, ako neka žena želi da otputuje… »

FBI našao još poverljivih dokumenata kod Bajdena, šta kaže Bela kuća?

Glas Amerike pre 7 dana
VAŠINGTON - Bela kuća je u ponedeljak pokušala da se odbrani od sve većih kritika nakon što je FBI u petak, u ličnoj rezidenciji predsednika Džoa Bajdena, otkrio još poverljivih dokumenata. Glavni argumet u odbrani Bele kuće je da - sarađuje… »

EU odobrila novu vojnu pomoć Ukrajini, Poljska spremna da pošalje nemačke tenkove

Glas Amerike pre 9 dana
Ministri vanjskih poslova zemalja članica Evropske unije su u ponedeljak, na sastanku u Briselu, usaglasili dodatnu vojnu pomoć Ukrajini od 500 miliona eura, saopštili su zvaničnici, a prenosi agencija Rojters. Vojna pomoć odobrena je uz… »

Preminula jedanaesta žrtva masovnog ubistva blizu Los Anđelesa, još se ne zna motiv

Glas Amerike pre 9 dana
Monterej Park, Kalifornija — Istražitelji u Kaliforniji pokušavaju da utvrde zašto je 72-godišnji muškarac otvorio vatru u popularnoj plesnoj dvorani blizu Los Anđelesa i ubio 11 osoba prije nego što je izvršio samoubistvo više sati kasnije… »

Rusija i Estonija proterale ambasadore, odnosi dve zemlje "uništeni"

Glas Amerike pre 8 dana
Talin, Moskva — Rusija i Estonija su u ponedeljak proterale ambasadore i odlučile da diplomatske odnose snize na nivo otpravnika poslova. Rusko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je ambasadora Estonije Margusa Laidrea na razgovor i naložilo mu da… »

Bivši agent FBI optužen da je pomagao ruskom oligarhu Deripaski

Glas Amerike pre 9 dana
Njujork — Bivši visoki kontraobavještajni zvaničnik američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) optužen je da je pomagao ruskom oligarhu Olegu Deripaski čime je prekršio američke sankcije. Protiv bivšeg agenta FBI-a takođe je podignuta… »

Vučić informisao Vladu o situaciji sa Kosovom, večeras se obraća javnosti

Glas Amerike pre 9 dana
BEOGRAD — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je sednici Vlade Srbije na poziv premijerke Ane Brnabić, a u 20 sati najavljeno je njegovo obraćanje javnosti. Tema sednice Vlade, koja je zakazana nekoliko dana posle posete petorice… »

Fajon: Crna Gora od najuspješnijeg kandidata do “rak rane”

Glas Amerike pre 9 dana
Podgorica — Šefica diplomatije Slovenije Tanja Fajon saopštila je u ponedeljak nakon sastanka ministara vanjskih poslova u Briselu da su se ministri usaglasili da treba izvršiti pritisak na Crnu Goru da izabere sudije Ustavnog suda kako bi izašla iz… »

Glas Amerike, najnovije vesti »