Glas Amerike

Najnapredniji NATO tenkovi mogli bi da promene kurs rata u Ukrajini

Glas Amerike pre 6 dana
VAŠINGTON — Sjedinjene Države i Nemačka navodno razmatraju planove da objave da li će ili ne snabdevati Ukrajinu najsavremenijim glavnim borbenim tenkovima, sistemima naoružanja koji bi mogli dramatično da promene odnos snaga na bojnom polju dok… »

Bajden traži zabranu automatskog oružja posle masovnih pucnjava u SAD

Glas Amerike pre 7 dana
Vašington — Posle dve smrtonosne masovne pucnjave u Kaliforniji razmaku od samo nekoliko dana, predsednik SAD Džo Bajden daje podršku merama kontrole oružja, uključujući i obnavljanje zabrane poluatomatskog i automatskog oružja iz 1994. za koju… »

Tribina: Ukrajina, boreći se za svoju slobodu, bori se i za Srbiju

Glas Amerike pre 7 dana
Beograd — Rat u Ukrajini, nakon 11 meseci ubijanja, terora, razaranja, silovanja i smrti doveo je do trajnog pregrupisavanja na svetskoj političkoj sceni. Sa jedne strane se okupljaju demokratske zemlje, dok sa druge strane ostaju države sa… »

Bilčik za Glas Amerike: Prošlo je vreme kada je moglo da se sedi na više stolica

Glas Amerike pre 7 dana
BEOGRAD — Ako Srbija sedi u začelju voza za EU, onda se podrazumeva da to sa sobom nosi neke posledice, izjavio je za Glas Amerike Vladimir Bilčik, izvestilac Evorpskog parlamenta (EP) za Srbiju. On je precizirao da unutar EU nema razgovora o prekidu… »

Goran Pitić: Đinđić je bio kalibar svetskog državnika sa vizijom moderne Srbije

Glas Amerike pre 6 dana
BEOGRAD — Zoran Đinđić je bio kalibar svetskog državnika sa impozantnom snagom intelektualne sigurnosti koja vam je - kao u šahu - odmah davala prednost, izjavio je ekonomista Goran Pitić, koji je posle promena 2000. godine bio jedan od ministara… »

Veliki broj osuđenika koje je regrutovao Vagner gine u Ukrajini

Glas Amerike pre 6 dana
VAŠINGTON — Proteklih nekoliko meseci, aktivisti za ljudska prava upozoravaju da ruska privatna vojna kompanija Vagner regrutuje osuđenike za rat u Ukrajini. Bela kuća potvrdila je informacije o "izuzetno visokom" broju žrtava među oko 40 hiljada… »

Američki lideri su dužni da čuvaju državne tajne - samo ne kod kuće

Glas Amerike pre 6 dana
Vašington — Demokrate su oštro reagovale kada je otkriveno da bivši predsjednik Donald Tramp posjeduje povjerljiva dokumenta koja su trebalo da budu predata vladi kada je napustio položaj. Zatim su im se u kritikama pridružili i republikanci, ali… »

Izvještaj: Masovni napadi u SAD se događaju prečesto

Glas Amerike pre 6 dana
Vašington — Dok Amerikanci odaju poštu žrtvama najnovijih masovnih ubistava, u novom izvještaju o masovnim napadima od zajednica se traži da intervenišu ranije, kada vide upozoravajuće nagovještaje nasilje, a od kompanija da razmotre planove za… »

Prvi signali dogovora o Ustavnom sudu u Crnoj Gori

Glas Amerike pre 6 dana
PODGORICA — Nakon više direktnih poruka iz Brisela da bi novi neuspjeh kompletiranja Ustavnog suda Crne Gore doveo zemlju do skretanja sa evropskog puta, u srijedu stižu prvi ohrabrujući signali kada je u pitanju dogovor o sudijama koji bi… »

Prvi čovek IAEA: Iran ima dovoljno materijala za nekoliko nuklearnih oružja

Glas Amerike pre 6 dana
BRISEL — Šef agencije Ujedinjenih nacija za nuklearni monitoring rekao je da će sledećeg meseca otputovati u Iran u nadi da će oživeti sporazum iz 2015. čiji je cilj suzbijanje nuklearnih aktivnosti Teherana. Govoreći u utorak u Briselu pred… »

Glas Amerike, najnovije vesti »