Glas Amerike

Rok za prijavu za 100 evra ističe u ponoć

Glas Amerike pre 2 sata
BEOGRAD — U petak u ponoć ističe rok za prijavljivanje građana za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra. Građani se mogu registrovati tokom dana na portalu Uprave za trezor https://idp.trezor.gov.rs/ ili putem telefona na broj 0800 101 100… »

Počinju komemoracije Džordžu Flojdu, nastavljaju se protesti

Glas Amerike pre 11 sati
U nekoliko američkih gradova i večeras se okupljaju ljudi, protestujući protiv policijske brutalnosti i smrti Džordža Flojda. Prva u seriji komemoracija Džordžu Flojdu održana je u čevrtak u Mineapolisu. Okupili su se holivudske zvezde, muzičari… »

Hoti najavio saradnju i sa SAD i sa EU po pitanju dijaloga sa Srbijom

Glas Amerike pre 3 sata
BEOGRAD — Novoizabrani premijer Kosova Avdulah Hoti izjavio je da će on predvoditi dijalog sa Srbijom i podsetio na odluku Ustavnog suda iz 2019. prema kojoj Kosovo na međunarodnoj sceni predstavlja premijer, prenosi Fonet. Najavio je i da neće… »

Palmer za Glas Amerike: Crnogorski doprinos osnažio regionalnu i globalnu bezbjednost

Glas Amerike pre 9 sati
Doprinosi Crne Gore NATO-u osnažili su regionalnu i globalnu bezbjednost, saopštio je za Glas Amerike zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer povodom treće godišnjice pridruživanja Crne Gore Sjevernoatlantskoj alijansi… »

Dačić: Treba motivisati Srbe u SAD da glasaju za Trampa

Glas Amerike pre 25 minuta
BEOGRAD — Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da treba motivisati Srbe koji žive u SAD da glasaju za Donalda Trampa na predsedničkim izborima u novembru 2020. On je rekao da je Trampova administracija bolja za Srbiju od… »

Senat potvrdio Trampovog kandidata za izvršnog direktora Agencije za globalne medije

Glas Amerike pre 5 sati
VAŠINGTON — Senat SAD potvrdio je u četvrtak kandidata, kojeg je predsednik Donald Tramp nominovao za izvršnog direktora Agencije za globalne medije SAD (USAGM), nezavisne federalne agencije koja rukovodi Glasom Amerike i drugim entitetima, koji… »

Protesti hiljada građana širom SAD

Glas Amerike pre 1 dan
U više gradova Sjedinjenih Država građani protestuju zbog smrti Džordža Flojda nakon policijskog privođenja prošlog ponedeljka. Nije bilo zvaničnih informacija o većim nemirima ili sukobima tokom protestnih okupljanja. Hiljade demonstranata… »

U privatnom domu za stare u Novom Sadu 28 zaraženih koronavirusom

Glas Amerike pre 1 dan
U privatnom doma za stare "Mass green house" u Petrovaradinu kod 22 korisnika i šest zaposlenih registrovana je zaraza korona virusom, potvrdio je u četvrtak predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Mirović je na konferenciji za novinare rekao da je… »

Matis oštro kritikovao Trampa - Bela kuća uzvraća da se radi o samopromociji

Glas Amerike pre 1 dan
VAŠINGTON — Džejms Matis, bivši sekretar za odbranu, optužio je aktuelnog predsednika Donalda Trampa da pokušava da podeli Sjedinjene Države i uz to oštro osudio mogućnosti upotrebe vojske kao odgovora na građanske nemire. “Donald Tramp prvi… »

Avdulah Hoti zvanično preuzeo dužnost premijera Kosova

Glas Amerike pre 1 dan
Avdulah Hoti zvanično je preuzeo dužnost premijera Kosova, od sekretara Vlade, jer se bivši premijer Aljbin Kurti nije pojavio na ceremoniji primopredaje. Analitičar Fatmir Šeholi smatra da je Kosovo izborom nove vlade izašlo iz političke krize, a… »

Glas Amerike, najnovije vesti »