Glas Amerike

Premijerka Srbije u UN o Kosovu i odnosima u regionu

Glas Amerike pre 8 sati
NJUJORK — Premijerka Srbije Ana Brnabić govorila je u Njujorku na 76. zasedanju generalne skupštine UN o trenutnoj situaciji na Kosovu i regionalnim odnosima, a kada je reč o globalnim pitanjima koja su bili zajedničke teme skoro svih govornika… »

Bela kuća: Ugovori o zapošljavanju u vladi imaće klauzulu o obaveznoj vakcinaciji

Glas Amerike pre 5 sati
VAŠINGTON — Bela kuća je saopštila da milioni ljudi koji rade za federalnu vladu, bilo da su zaposleni za stalno ili po ugovoru, moraju do 8. decembra da se vakcinišu protiv koronavirusa i da će administracija ubuduće, u ugovore o zapošljavanju… »

Kosovska policija: Zapaljen objekat u Zubinom potoku, nađen eksploziv u Zvečanu

Glas Amerike pre 1 sat
BEOGRAD — Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja objavio je da su u subotu u 1 sat ujutru nepoznate osobe zapalile Centar za registraciju vozila u Zubinom potoku, a da je u Centru za civilu registraciju u Zvečanu pronađeno vozilo sa… »

Kanada oslobodila direktorku Huaveja, Kina pustila kanadske taoce

Glas Amerike pre 4 sati
OTAVA — Glavni likovi u diplomatskoj talačkoj drami između Kanade i Kine su oslobođeni i u subotu se očekuje njihov povratak u matične države. Naime, Kina je 2018. godine uhapsila Kanađane Majkla Spavora i Majkla Kovriga, samo dve nedelje pošto… »

Kako odluka Prištine o tablicama utiče na kosovske privrednike?

Glas Amerike pre 5 sati
GRAČANICA — Kosovski privrednici ne očekuju da će zbog reciprociteta, koji je uspostavila Vlada Kosova za srpske registarske tablice, Srbija preduzeti ekonomske mere prema Kosovu. Od uvođenja takvih mera bi prema prema rečima predsednika Alijanse… »

Kovid u Srbiji: Preminulo 40 ljudi, novozaraženih 6,5 hiljada, pomoć USAID i UNDP

Glas Amerike pre 22 sata
BEOGRAD — U Srbiji je u protekla 24 sata, do petka do 15 sati, od posledica zaraze koronavirusom preminulo 40 ljudi, a od 21.290 testiranih uzoraka registrovana su 6.462 novozaražena, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Na bolničkom lečenju je 5.401… »

Crna Gora: Kovid potvrda za ulazak u poslovne zgrade, uskoro i za velike markete

Glas Amerike pre 1 dan
Zdravstvene vlasti u Crnoj Gori pooštrile su u petak mjere protiv širenja koronavirusa, pa će Nacionalna digitalna Kovid potvrda, osim za ulazak u tržne centre i unutrašnjost kafića, biti uslov i za ulazak u poslovne zgrade sa više preduzeća… »

Policija: Napadač u Tenesiju ubio jednu osobu, ranio 12, izvršio samoubistvo

Glas Amerike pre 1 dan
KOLIERVIL, TENESI — U pucnjavi u prodavnici prehrambenih proizvoda u Tenesiju jedna osoba je poginula, a 12 je povređeno u četvrtak popodne, a napadač je naknadno pronađen mrtav od rane koju je očigledno sam sebi naneo u prodavnici istočno od… »

70 godina vojne saradnje Amerike i Jugoslavije

Glas Amerike pre 20 sati
Povodom 70. godišnjice Sporazuma o vojnoj pomoći između SAD i Jugoslavije danas je u holu Skupštine Srbije otvorena izložba fotografija o vremenu kada su tadašnje oružane snage opremljene američkim avionima, tenkovima, topovima, vozilima i drugim… »

Evropski izvori agenciji Beta: SAD snažnije uz EU u obnovi dijaloga Beograd-Priština

Glas Amerike pre 1 dan
Američka administracija će se snažnije uključiti u napore Evropske unije da se izađe iz zastoja u dijalogu Beograd-Priština i što pre smiri kriza na severu Kosova koja ugrožava stabilnost regiona, saopštili su agenciji Beta evropski diplomatski… »

Glas Amerike, najnovije vesti »