Glas Amerike » Vesti dana

http://glasamerike.net

Glas Amerike

Pompeo: SAD spremne da obnove razgovore sa Severnom Korejom

Glas Amerike pre 31 minuta
Državni sekretar SAD, Majk Pompeo, pozdravio je "važne obaveze" koje je preuzeo severnokorejski lider Kim Džong Un prilikom samita sa svojim južnokorejskim kolegom ove nedelje. Severna Koreja je objavila da će razmontirati svoj kompleks za testiranje nuklearnih raketa, kao deo sveobuhvatnog... »

Egzotični otrovi za neprijatelje Kremlja

Glas Amerike pre 1 sat
Sumnjivo trovanje protivnika Kremlja Petra Verzilova u Moskvi -- samo nekoliko meseci nakon trovanja nervnim agensima u Britaniji, koje je dovelo do jedne smrti i tri slučaja teškog oboljenja -- izaziva sećanje na druge neprijatelje Kremlja koji su postali žrtve toksičnih napada u eri ruskog... »

Skot: Ostaviti Srbiji i Kosovu dovoljno prostora da traže fleksibilna i održiva rešenja

Glas Amerike pre 1 dan
Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot ocenio je danas da su tri izazova pred regionom Zapadnog Balkana - ime Makedonije, normalizacija odnosa Beograda i Prištine i uspostavljanje funkcionalne države u BiH. Na tribini Centra za spoljnu politiku na kojoj su razmatrana pitanja bezbednosti Zapadnog Balkana... »

Severna Koreja najavila zatvaranje nuklearnog postrojenja

Glas Amerike pre 18 sati
Severna Koreja najavila je da će zatvoriti svoje glavno nuklearno postrojenje u Jongbjonu ako SAD na to odgovore merama u skladu sa dogovorom koji su postigli lideri Severne i Južne Koreje. Sporazum su u Pjongjangu objavili severnokorejski lider Kim Džong Un i južnokorejski predsednik Mun Džae... »

Stejt objavio izveštaj o terorizmu, Srbija napreduje

Glas Amerike pre 15 sati
Najveće pretnje od terorizma u Srbiji, u kojoj tokom 2017. godine nije bilo terorističkih napada, i gde je nivo aktivnosti u vezi sa regrutacijom boraca za Islamsku državu bio nizak, ostaju potencijalno kretanje novca i oružja preko njene teritorije, povratak stranih terorističkih boraca i... »

Tajvanski recept - "negativan glas" na izborima

Glas Amerike pre 12 sati
Postojeći izborni sistem u Srbiji ne odgovara potrebama društva i otežava da narodni poslanici zaista predstavljaju građane koji su ih izabrali, a ne stranke. Ali to je samo jedan od problema koji odlikuju politički sistem i društvo u Srbiji i nema garancija da bi puka promena izbornog sistema... »

Tramp: Razočaran sam u Sešnsa iz mnogo razloga

Glas Amerike pre 15 sati
Predsednik SAD Donald Tramp ponovo je napao sekretara za pravosuđe Džefa Sešnsa i kritikovao njegovo vođenje tog sekretarijata. "Razočaran sam u sekretara za pravosuđe iz mnogo razloga", rekao je Tramp pošto je u intervjuu za televiziju "Hill" naveo da "on nema sekretara za pravosuđe, što... »

VIDEO: Dušan Spasojević o izbornom sistemu

Glas Amerike pre 12 sati
Dušan Spasojević sa Faktulteta političkih nauka govori za Glas Amerike o izbornom sistemu u Srbiji.... »

Građani Venecuele gladuju dok Maduro uživa u bifteku

Glas Amerike pre 16 sati
Video snimak na kojem predsednik Venecuele Nikolas Maduro uživa u bifteku, u jednom prestižnom restoranu u Istanbulu izazvala je zgražavanje širom sveta zbog siromaštva u kojem žive građani njegove zemlje. Oštre reakcije nisu sprečile Madura da pošalje pozdrave šefu restorana Nusr Etu,... »

Fort Tramp? Poljska traži otvaranje američke baze

Glas Amerike pre 16 sati
Predsednik Donald Tramp je rekao da Sjedinjene Države razmatraju mogućnost otvaranja stalne američke vojne baze u Poljskoj. Na zajedničkoj konferenciji za novinare, u utorak, u Beloj kući predsednik Poljske Andžej Duda je izjavio da Poljska ne samo što bi finansijski učestvovala u otvaranju... »

©2018 Netmark d.o.o.