Glas Amerike

"Britanija izlazi iz EU 31. oktobra, bez obzira na zahtev o odlaganju"

Glas Amerike pre 8 sati
Britanska vlada saopštila je u nedelju da će zemlja napustiti Evropsku uniju 31. oktobra, bez obzira na pismo koje je premijer Boris Džonson bio primoran da pošalje Briselu, sa zahtevom da se odloži Bregzit. Podeljeni britanski parlament odbio je u… »

Samit G7 ipak neće biti održan u Trampovom odmaralištu

Glas Amerike pre 8 sati
Predsednik Donald Tramp tvitovao je u subotu veče da je otkazao planove da se naredni samit G7 održi u njegovom golf klubu u Majamiju, na Floridi. Predsednik je prošle nedelje izneo planove o održavanju samita u odmaralištu "Trump National Doral"… »

Tri vojnika poginula u nesreći tokom obuke u Džordžiji

Glas Amerike pre 3 sata
Tri vojnika su poginula, a tri povređena u nesreći tokom obuke u vojnoj bazi u američkoj saveznoj državi Džordžiji. Vojska je saopštila da su se vojnici nalazili u oklopnom vozilu, kada se nesreća dogodila u nedelju rano ujutro. "Veoma smo tužni… »

Demonstranti u Hong Kongu prkose policiji nedozvoljenim maršom

Glas Amerike pre 11 sati
Demonstranti u Hong Kongu ponovo su u nedelju preplavili uice, uprkos policijskoj zabrani okupljanja, zahtevajući od vlade da ispuni njihove zahteve za odgovornošću i političkim pavima. Lideri protesta nosili su na čelu kolone crni transparent sa… »

Zbog odbijanja EU, vanredni izbori u Severnoj Makedoniji 12. aprila 2020.

Glas Amerike pre 1 sat
SKOPLJE, BEOGRAD — Prevremeni parlamentarni izbori u Severnoj Makedoniji biće održani 12. aprila naredne godine, dogovor je premijera Zorana Zaeva i svih parlamentarnih stranaka, nakon što je Evropska unija odbila da započne pregovore o… »

Američki sekretar za odbranu u nenajavljenoj poseti Avganistanu

Glas Amerike pre 7 sati
Američki sekretar za odbranu Mark Esper doputovao je u nedelju u nenajavljenu posetu Avganistanu u okviru napora da se ožive pregovori sa talibanima, koje je predsednik Donald Tramp prekinuo prošlog meseca Esper boravi u Kabulu u svetlu preispitivanje… »

Turska želi da sirijske snage napuste pograničnu oblast, kaže Erdoganov saradnik

Glas Amerike pre 13 sati
Turski predsednik Rečep Tajip Erdogan želi da se snage sirijske vlade izmeste iz oblasti u blizini turske granice, kako bi on mogao da tu preseli oko dva miliona izbeglica, rekao je njegov portparol Asošijeted presu u subotu. Zahtev če biti glavna… »

Medvedev u Srbiji: Produbljivanje prijateljskih odnosa

Glas Amerike pre 2 dana
BEOGRAD — Predsednik Vlade Rusije Dmitrij Medvedev u subotu je u Beogradu razgovarao sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i predsednikom Aleksandrom Vučićem o najbitnijim političkim, trgovinskim, ekonomskim i kulturnim pitanjima. Medvedev je izjavio u… »

Neimenovani izvor iz britanske vlade: Džonson poslao nepotpisano pismo za odlaganje Bregzita

Glas Amerike pre 2 dana
LONDON — Britanski premijer Boris Džonson poslao je nepotpisano pismo Evropskoj uniji kojim je zatražio produženje roka za Bregzit. Takođe, u odvojenoj beleški ukazao je da on lično nije želeo odlaganje, izjavio je neimenovani izvor iz britanske… »

Makedonski premijer zatražio raspisivanje vanrednih izbora zbog EU

Glas Amerike pre 2 dana
Zoran Zaev, predsednik Vlade Severne Makedonije, zatražio je u subotu raspisivanje vanrednih izbora jer zemlja neočekivano nije dobila datum za početak pregovora o pristupanju EU. "Predlažem brzu organizaciju izbora na kojima bi vi, građani… »

Glas Amerike, najnovije vesti »