Glas Amerike

SAD: Sporazum Srbije sa Rusijom iznenađujući i korak u pogrešnom smjeru

Glas Amerike pre 8 sati
Vašington — Sjedinjene Države vjeruju da ni jedna zemlja ne bi trebalo da proširuje saradnju sa Rusijom dok ona nastavlja svoj rat agresije protiv Ukrajine, saopšteno je u srijedu iz američkog Stejt departmenta povodom odluke Ministarstva spoljnih… »

Da li Zapad shvata ozbiljno Putinovu pretnju nuklearnim napadom?

Glas Amerike pre 1 dan
MOSKVA — Predsednik Rusije Vladimir Putin nedavno je upozorio da bi u ratu u Ukrajini mogao da upotrebi i nuklearno oružje. To upozorenje je nateralo zapadne zemlje da se zapitaju - da li bivši špijun KGB-a blefira ili je ozbiljan? Putin je upozorio… »

Četiri ukrajinske oblasti izglasale pripajanje Rusiji na osporavanim referendumima

Glas Amerike pre 1 dan
KIJEV — Separatistički lideri u četiri ukrajinske oblasti objavli su je većina građana glasala za pripajanje Rusiji, na referendumima koje Zapad naziva lažnim, a UN planira da usvoji rezoluciju kojom ih osuđuje. SAD takođe pripremaju novi paket… »

Uragan Ian stigao do Floride kao oluja četvrte kategorije

Glas Amerike pre 1 dan
Uragan Ian udario je u Floridu i zasuo njenu obalu žestokim vetrovima, snažnim pljuskovima i opasno visokim talasim. To je jedna od najjačih oluja koje su zahvatile Sjedinjene Države u poslednjih nekoliko godina. Ian, koji je stigao do Floride kao… »

Debata posle Evroprajda: Nije demokratija kad većina određuje prava manjini, već tiranija

Glas Amerike pre 15 sati
BEOGRAD — Diskriminacija protiv LGBT osoba i pripadnika drugih manjina nasilna je kada se osporava njihovo pravo na život, a stav pripadnika većine da imaju pravo da odlučuju o pravima pripadnika manjine društvo ne čini demokratskim, već tiranijom… »

Ukrajina traži izolaciju Rusije i dodatnu vojnu pomoć za svoje snage

Glas Amerike pre 20 sati
Ujedinjene nacije — Ukrajina je pozvala svoje saveznike da jasno stave do znanja Rusiji da će "njeni pokušaji da anektira, ucenjuje i postavlja ultimatume" samo doprineti većoj podršci ukrajinskoj strani u konfliktu, koji je počeo februarskom… »

Evropski parlament će pozvati na suspenziju pristupnih pregovora sa Srbijom zbog Rusije

Glas Amerike pre 21 sat
BRISEL — Evropski parlament (EP) će tražiti od Evropske unije (EU) da obustavi pristupne pregovore sa Srbijom dokle god Srbija ne uvede sankcije Rusiji. Ovo stoji u nacrtu izveštaja o novoj strategiji EU u procesu proširenja, a u koji Radio Slobodna… »

Sličnosti i razlike Kosova i Ukrajine

Glas Amerike pre 22 sata
BEOGRAD - Referendumi su završeni i u najkraćem – četiri okupirane oblasti Ukrajine su odlučile da se pripoje Rusiji, saopštili su proruski zvaničnici u tim oblastima. Iako Zapad ne priznaje ove referendume smatrajući ih lažnim, stara pitanja i… »

Popis u Srbiji počinje 1. oktobra

Glas Amerike pre 2 dana
Beograd — U Srbiji 1. oktobra počinje popis stanovništva i domaćinstava, a popisivači će na teren krenuti od osam sati ujutro. Građani Srbije odgovaraće na 69 pitanja, učešće na popisu je zakonska obaveza, a za one koji odbiju da odgovore na… »

Japan se oprašta od Šinza Abea, koji ostavlja komplikovano nasleđe

Glas Amerike pre 1 dan
Tokio — Japan se u utorak emotivno oprostio od bivšeg premijera Šinza Abea, jednog od najuticajnijih lidera modernog Japana, koji je ubijen u julu. Državna sahrana, održana u Nipon Budokan areni u centralnom Tokiju, privukla je hiljade japanskih… »

Glas Amerike, najnovije vesti »