Glas Amerike

Šta je prethodilo podizanju optužnice protiv Trampa?

Glas Amerike pre 1 sat
Tužilaštvo na Menhetnu podiglo je optužnicu protiv Donalda Trampa posle istrage u vezi sa isplatom novca porno zvezdi koja je tvrdila da je imala seksualne odnose sa njim, i tako postao prvi bivši američki predsednik protiv koga je podignuta… »

Novinar Vol strit žurnala uhapšen u Rusiji pod optužbom za špijunažu

Glas Amerike pre 1 dan
Moskva — Ruska služba bezbednosti (FSB) privela su Evana Gerškoviča, novinara američkog Vol strit žurnala, pod optužbom za špijunažu. Gerškovič je uhapšen u uralskom gradu Jekaterinburgu. “Zaustavljene su nezakonite aktivnosti američkog… »

Devet mrtvih u sudaru dva američka vojna helikoptera u Kentakiju

Glas Amerike pre 1 dan
Devet osoba je poginulo u sudaru dva helikoptera američke vojske tipa "blek hok" (Black Hawk) tokom rutinske misije obuke iznad Kentakija, u sredu kasno uveče, prenosi dnevnik Vašington post. Helikopterima HH-60 blek hok, koji su se srušili oko 10… »

Vlada Crne Gore smijenila šefa policije nakon hapšenja njegovog pomoćnika

Glas Amerike pre 1 dan
Crnogorska vlada smijenila je na sjednici održanoj u petak vršioca dužnosti Uprave policije (UP) Zorana Brđanina, nakon što je ranije ove nedjelje njegov pomoćnik Dejan Knežević uhapšen pod sumnjom da je počinio krivično djelo stvaranje… »

Šta se desilo sa protestima podrške smenjenim tužiteljkama?

Glas Amerike pre 10 sati
BEOGRAD - Više od mesec dana prošlo je od kako su tužiteljke Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu Bojana Savović i Jasmina Paunović premeštene iz odeljenja za borbu protiv korupcije u druga odeljenja, i skinute sa predmeta zloupotreba u EPS-… »

Đukanović: Srbija bi da vlada Crnom Gorom, Kosovom, Severnom Makedonijom i BiH

Glas Amerike pre 20 sati
VAŠINGTON — Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da ruska agresija na Ukrajinu ima snažne refleksije na prostor Zapadnog Balkana. On je dodao da od 2014. godine Rusija menja kurs o perspektivi Zapadnog Balkana i pokušava da utiče da… »

Saudijska Arabija ušla u partnerstvo sa bezbednosnim blokom koji predvodi Kina

Glas Amerike pre 13 sati
Rijad, Saudijska Arabija — Saudijska Arabija je pristala da se pridruži Šangajskoj organizaciji za saradnju kao "partner u dijalogu", izvestili su u sredu državni mediji, što je najnoviji pokazatelj bližih političkih veza sa Kinom. Šangajska… »

Zvaničnici Ukrajine: Više od 16.000 ukrajinske dece prisilno deportovano u Rusiju

Glas Amerike pre 1 dan
UKRAJINA — Prema rečima ukrajinskih zvaničnika, više od 16 hiljada ukrajinske dece je na silu deportovano u Rusiju ili na ukrajinske teritorije pod ruskom kontrolom. Do 24. marta je vraćeno samo 324-oro, a među njima je i Andrij – sin Olene… »

Izveštaj NUNS-a o bezbednosti novinara: Bolja situacija u Beogradu nego na lokalnom nivou

Glas Amerike pre 1 dan
Beograd — U odnosu na prošlu godinu postoje pomaci – pre svega institucionalni - kada je u pitanju bezbednost novinara u Srbiji, a policija i tužilaštvo, posebno na višim nivoima mnogo bolje sarađuju u procesuiranju slučajeva bezbednosti… »

Milatović na završnoj konvenciji: Pobjeđujem Đukanovića

Glas Amerike pre 1 dan
Predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović poručio je u četvrtak, sa završne konvencije u Podgorici uoči drugog kruga predjsedničkih izbora, da je uvjeren da će 2. aprila pobijediti svog protivkandidata, aktuelnog predsjednika Mila… »

Glas Amerike, najnovije vesti »