IT svet

Hyundai i Kia predstavljaju Virtual Reality Design Evaluation System

IT svet 19.12.2019
Hyundai i Kia su u svom sedištu za globalni dizajn predstavili novi sistem ocenjivanja virtuelne stvarnosti (VR). Novi sistem u Namiang istraživačkom i razvojnom centru u Južnoj Koreji pokazuje pojačan fokus na unapređenju procesa razvoja vozila… »

AMD Radeon RX 5500XT je dostupan za kupovinu

IT svet 18.12.2019
AMD je 2019. započeo na CES-u, lansiranjem prvog konzjumerskog 7 nanometarskog čipa. To je bio Radeon VII GPU. Završetak godine obeležava na sličan način, lansirajući poslednji u nizu ovogodišnje plejade 7 nanometarskih čipova. U pitanju je… »

mts mobilna mreža proglašena najboljom

IT svet 18.12.2019
mts mobilna mreža proglašena je za najbolju na uporednom testiranju kvaliteta usluga koje pružaju mobilni operatori, na osnovu sveobuhvatne analize (benchmarkinga) koju treću godinu zaredom sprovodi Regulatorna agencija za elektronske komunikacije… »

Sony Back Button - Dual pad i OLED display

IT svet 18.12.2019
Sony je najavio novi dodatak koji na DualShock 4 regulator dodaje dva prilagodljiva dugmeta na zadnjem delu. Zove se Attachment Button Attachment, a sadrži oštri OLED displej i namensko dugme koje vam omogućava da brzo preuredite kontrole u… »

LG postavlja visoke standarde sa novim 8K Ultra HD televizorima

IT svet 17.12.2019
Kompanija LG Electronics (LG) je objavila da su njeni televizori prvi na svetu prevazišli stroge zahteve koje je definisalo Udruženje potrošačke tehnologije (CTA) i definisali novu generaciju 8K Ultra HD proizvoda i usluga koji pružaju četiri puta… »

Ratel Benchmark: Vip drugi najbolji operater u Srbiji

IT svet 17.12.2019
Vip mobile je zauzeo drugo mesto u nacionalnom benchmarkingu, koji već treću godinu zaredom sprovodi Regulatorna agencija za elektronske komunikacije (RATEL). Ovo testiranje predstavlja sveobuhvatno uporedno merenje i analizu parametara kvaliteta usluga… »

ADATA predstavlja DDR4 module velikog kapaciteta XPG Hunter

IT svet 17.12.2019
ADATA Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi, NAND fleš proizvoda i dodatne opreme za mobilne uređaje, danas je predstavio DDR4 memorijski modul XPG Hunter. Namenjen prvenstveno onima koji sami sklapaju svoj PC i igračima, XPG… »

JBL kaže da njihove solarne slušalice isporučuju neograničen rad

IT svet 16.12.2019
Bežične slušalice neprestano ometaju baterije. Napune se samo nekoliko sati, a vi potrošite energiju iz električne mreže svaki put kada ih napunite. JBL ipak veruje da ima alternativu i moli vas za vašu pomoć da to postane stvarnost. Brend Harman… »

Pobednice ženskog hakatona smislile platformu za pametno obrazovanje

IT svet 16.12.2019
Platforma za kurseve koja bi trebalo da poveže studente i profesore srpskih univerziteta je pobedničko rešenje konkursa „2019. Code. Hackathon. Female. Namics.ˮ koje je održano u okviru Nedelje obrazovanja iz računarskih nauka. Takmičenje je… »

Google Maps sada može da filtrira pretragu po tipu punjača za el vozila

IT svet 16.12.2019
Do pre nekoliko godina, pronalaženje stanice za punjenje električnih vozila nije bilo lako. Ako ste srećni, postojao bi jedan u dometu, ali većina ljudi nije imala. Vidite? Lako za pamćenje. Sada postoji mnogo više stanica za punjenje i one… »