IT svet

Kaspersky otvara privilegovani pristup određenim funkcijama svog threat intelligence-a

IT svet 31.10.2019
Kaspersky Threat Intelligence Portal je jedinstveno mesto pristupa informacijama o pretnjama koje pruža sve podatke i uvid u sajber napade prikupljene od strane kompanije Kaspersky. Pomaže preduzećima da istraže i blagovremeno odgovore na pretnje. Sa… »

Finansijski rezultati kompanije LG za treći kvartal 2019. godine

IT svet 31.10.2019
Kompanija LG Electronics (LG) objavila je finansijske rezultate za treći kvartal 2019. godine, koji je najuspešniji u istoriji kompanije za period od jula do septembra. Ostvarena je globalna prodaja u iznosu od 15,7 biliona vona (13,15 milijardi… »

SDC19 Samsung i IBM pružaju kompanijama 5G mobilna rešenja

IT svet 31.10.2019
Kompanije Samsung Electronics Co. Ltd. i IBM su na ovogodišnjoj Samsung Developer konferenciji najavile lansiranje nove, zajedničke platforme, koja koristi IBM Cloud tehnologiju i rešenja na bazi veštačke inteligencije, kao i Samsung mobilne… »

Tekst o istorijatu i broju registrovanih naziva internet domena

IT svet 30.10.2019
Bez obzira da li spadate u one koji većinu svog online vremena provode na samo par najpopularnijih sajtova ili uživate u otkrivanju dragulja zaturenih u bespućima interneta, verovatno ste se nekad zapitali koliko ima registrovanih naziva internet… »

Naši studenti ponovo u svetskom finalu najprestižnijeg takmičenja u programiranju

IT svet 29.10.2019
Studenti Računarskog fakulteta osvojili su treće mesto na najvećem regionalnom informatičkom takmičenju za Jugoistočnu Evropu IPCP, koje je održano u Bukureštu, Rumuniji i na taj način obezbedili učešće u finalu najvećeg svetskog takmičenja… »

Nokia 6.2 donosi HDR zabavu i naprednu obradu slika svim fanovima u Srbiji

IT svet 29.10.2019
Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, najavila je danas dostupnost Nokia 6.2 pametnog telefona u Srbiji. Nokia 6.2 donosi always-on HDR u novi segment pametnih telefona, kao i PureDisplay tehnologiju podržanu namenskim vizuelnim procesorom koji… »

Svetski dan interneta

IT svet 29.10.2019
Preko 4,5 milijardi registrovanih internet korisnika širom planete verovatno ne može zamisliti da nastavak života provede offline. Među njima ste i vi, zar ne? Međutim, ako ste istovremeno deo populacije roditelja, jasno vam je koliki izazov može… »

Muzej Luvr predstavlja svoje prvo iskustvo virtualne stvarnosti

IT svet 29.10.2019
Korporacija HTC VIVE Arts je počastvovana partnerstvom sa Luvrom povodom predstavljanja prvog iskustva virtualne stvarnosti (VR) ovog muzeja, Mona Liza: Iza stakla, koje je počelo 24. oktobra 2019. godine. Ovaj imerzivan način doživljavanja Mona Lize… »

Predstavljamo Herkulesa među telefonima - Nokia 800 Tough stiže u Srbiju

IT svet 28.10.2019
Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, najavila je dostupnost Nokia 800 Tough modela u Srbiji. Pridružujući se portfoliju vodećih funkcijskih telefona na tržištu, Nokia 800 Tough je telefon koji donosi novi nivo izdržljivosti fanovima širom… »

Bang & Olufsen updejtovao Beoplay H4, novi dizajn, USB-C i glasovna komanda

IT svet 28.10.2019
Bang & Olufsen danas ima novu, drugu generaciju svojih Beoplay H4 slušalica, koja nudi poboljšani dizajn, USB-C punjenje i podršku za govornog asistenta vašeg telefona, putem novog namenskog tastera za hardver i dodatnog mikrofona. Po ceni od 300… »

IT svet, najnovije vesti »