IT svet » Vesti dana

http://www.itsvet.com

IT svet

Kingston Digital je lider na tržištu klijentskih SSD uređaja među nezavisnim proizvođačima

IT svet pre 29 dana
Kingston Digital, Inc., divizija u okviru Kingston Technology Company, Inc. svetskog lidera u oblasti memorijskih proizvoda i tehnoloških rešenja, danas je objavila da je DRAMeXchange, divizija TrendForce, proglasila Kingston za broj jedan dobavljača SSD uređaja za čitavu 2017. godinu. Prema... »

Prvo programersko takmičenje koje se bavi veštačkom inteligencijom- AIBG Belgrade

IT svet pre 29 dana
U organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope, BEST Beograd, prvi put će se ove godine organizovati programersko takmičenje koje se bavi veštačkom inteligencijom AIBG (Artificial Inetlligence BattleGround). Takmičenje je namenjeno svim studentima tehničko-tehnoloških i... »

Kompanija Kaspersky Lab upozorava: ljudi izgubili kontrolu nad ličnim podacima

IT svet pre 29 dana
Od e-mail adresa do brojeva telefona, od mesta na kom radimo do datuma rođenja, postoji alarmantan broj informacija o nama na mreži. Evropljani su izgubili uvid u to koliko daleko su putovali njihovi lični podaci, koje kompanije ili platforme imaju informacije o njihovom identitetu, ili njihovoj... »

AOC najavljuje najnovijeg člana svoje poslovne E1 serije monitora

IT svet pre 29 dana
Specijalista za monitore AOC najavljuje najnovijeg člana svoje poslovne E1 serije monitora, 27-inčni (68,58 cm) poslovni 27E1H model. S ovim najnovijim dodatkom, AOC nudi kompletnu B2B liniju monitora usmerenu na mala i srednja preduzeća, velika poduzeća, kao i za javni sektor. U skladu s... »

Doviđenja društvene mreže, aplikacije za razmenu poruka su trenutno IN

IT svet 19.10.2018
Umorili ste se od društvenih mreža? Laknuće vam kad čujete da niste jedini. Popularni vebsajt Techopedia je dijagnostikovao nešto što se zove „umor od društvenih mreža“ sa simptomima povlačenja korisnika zbog kompletnog zamora od previše aktuelnih naloga na društvenim mrežama,... »

Huawei novi AI zvučnici veoma podsećaju na već postojeće

IT svet 19.10.2018
Huawei je otkrio nove AI zvučnike na svom događaju Mate 20 u Kini preko Engadgeta. Dizajn je očigledno sličan Appleovom kućištu HomePod, sa tasterima za isključivanje zvuka, poziva i kontrolu jačine zvuka na vrhu cilindričnog tela i tamno sivom tkaninom. To je drugi pametni zvučnik iz... »

Panasonic je predstavio prvu 8K kameru sa organskim senzorom

IT svet 19.10.2018
Ranije ove godine, Panasonic je otkrio takozvani organski senzor koji bi kamere omogućio boljim u dinamičkom opsegu i osetljivosti na nisko osvetljenje. Sada je otkrio fotoaparat AK-SHB810, koji će biti prvi u svetu koji ima 8K organski senzor. Panasonic tvrdi da će imati "širok dinamički... »

Samsung Galaxy Book 2 pokreće Snapdragon procesor

IT svet 19.10.2018
Samsung uvodi novog takmičara - Galaxy Book 2 na događaju u Njujorku. Ne mešajte ovo sa Galaxy Tab S4 koji je kompanija objavila i ove godine. Taj uređaj je koristio Android, a Book 2 je Windows mašina. Ali to nije samo još jedna Surface vannabe. Galaxy Book 2 poseduje Snapdragon 850 procesor... »

ADATA predstavlja spoljne hard diskove HD680 i HV320

IT svet 19.10.2018
ADATA Technology, vodeći proizvođač DRAM modula i NAND fleš proizvoda, predstavio je danas dva nova spoljna hard diska (HDD-a) – ADATA HD680 i HV320. Model HD680 nudi snažnu zaštitu i poseduje kapacitet do 2 TB, dok HV320 tankog kućišta i prekrasne i krajnje precizne završne obrade, krase... »

Western Digital predstavio je novi hard disk od 15TB

IT svet 18.10.2018
Postoji novi šampion za skladištenje podataka u gradu: Western Digital je najavio novi 15TB Ultrastar DC HC620 HDD koji još uvek čini krunu najvećim hard diskom, preko SlashGear-a. Novi pogon bije model Western Digital 14TB modela koji je objavio prošle godine i Seagateova nedavno najavljena... »

©2018 Netmark d.o.o.