IT svet

Donacija računarskog kabineta u OŠ „Sava Munćan“ u Kruščici

IT svet pre 8 dana
Zahvaljujući projektu „Stvaramo znanje“ koji kompanija Telekom Srbija već treću godinu sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, osnovna škola „Sava Munćan“ iz Kruščice dobila je nove računare, pametne… »

Kingston osvežio asortiman microSD i SD kartica dodatkom nove Canvas Select Plus linije

IT svet pre 9 dana
Kingston Digital Europe Co LLP, ogranak zadužen za Flash memorije u okviru Kingston Technology Company, Inc., svetskog lidera u memorijskim proizvodima i tehnološkim rešenjima, danas je objavio da započinje sa distribucijom novog asortimana microSD i… »

Kompanija Kaspersky otkrila ranjivost nultog dana u popularnom veb pretraživaču

IT svet pre 9 dana
Automatizovane tehnologije kompanije Kaspersky otkrile su novu ranjivost u Google Chrome veb pretraživaču. Kompanija Kaspersky je označila ranjivost kao CVE-2019-13720 i prijavila je kompaniji Google, nakon čega je i objavljena zakrpa. Nakon pregleda… »

PlanRadar dobitnik nagrade EY Preduzetnik godine

IT svet pre 9 dana
PlanRadar, ekspert za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji i u oblasti nekretnina dobitnik je nagrade EY Preduzetnik godine Austrija u Startap kategoriji, koja je dodeljena na nedavno održanoj gala večeri u Beču. Nagradni… »

Novi akcioni heroj: Canon Inc. najavljuje razvoj aparata EOS-1D X Mark III

IT svet pre 9 dana
Canon Inc. danas najavljuje razvoj dugo očekivanog aparata EOS-1D X Mark III – naslednika svetski poznatog aparata EOS-1D X Mark II. Savršen za sport i divlje životinje, ovaj vodeći model DSLR-a razvija se pomoću povratnih informacija svetske… »

Stiže AOC Q27T1 monitor čiji dizajn potpisuje Porsche F.A Studio

IT svet pre 10 dana
Kao što je najavljeno početkom ove godine, korisnici usmereni na dizajn imaju priliku konačno na svoj radni sto staviti novi AOC Q27T1 monitor čiji dizajn potpisuje Porsche F.A Studio. Monitor od 68.6 cm (27 inča) s QHD rezolucijom IPS panela… »

Corsair K95 Platinum mehanička tastatura dostupna za 130$

IT svet pre 10 dana
K95 ima mnogo toga zajedničkog sa Corsairovom mehaničkom tastaturom K70 MK.2, koja se prodaje za 120 dolara. Za dodatnih 10 dolara, K95 dodaje šest namenskih makro tastera. Takođe se može pohvaliti Cherry MX Speed tasterima sa aktiviranjem od 1,2… »

LG i Qualcomm udružuju snage kako bi unapredili korisničko iskustvo u vozilima

IT svet pre 10 dana
Kompanije LG Electronics (LG) i Qualcomm Technologies Inc. (podružnica kompanije Qualcomm Incorporated) najavile su plan o zajedničkoj saradnji na daljem razvoju platforme webOS Auto, LG-jevog povezanog infotainment sistema u vozilima. Koristeći… »

Intel Core i9-10900: 10C/20T na 5.1GHz dolazi na 14nm u 2020

IT svet pre 11 dana
Intel cela deseta generacija Comet Lake desktop CPU procurela na netu. Počeli smo da čujemo konkretne detalje nove desete generacije Comet Lake familije procesora još u julu mesecu, vodeći model Intel Core i9-10900KF poseduje 10C/20T na 5.2GHz, ali… »

Kingston predstavio novi KC600 SATA SSD

IT svet pre 13 dana
Kingston Digital Europe Co LLP, ogranak zadužen za Flash memorije u okviru Kingston Technology Company, Inc., svetskog lidera u memorijskim proizvodima i tehnološkim rešenjima, danas je najavio da će na tržište plasirati KC600 SATA SSD. Dizajniran… »

IT svet, najnovije vesti »