IT svet

Rakuten Viber postavio Anu Znamenskaju na poziciju direktorke za rast poslovanja

IT svet pre 18 dana
Ana će predvoditi globalne timove za marketing, rast proizvoda i analitiku, kao i lokalna partnerstva i odeljenje za razvoj odnosa sa javnošću u cilju rasta Viberovog auditorijuma širom sveta, povećanja učestalosti korišćenja aplikacije i razvoja… »

Nova video igra MINISTRY OF BROADCAST autora iz Srbije

IT svet pre 18 dana
Video igra „Ministry Of Broadcast”, čiji su kreatori Sanja i Dušan Čežek iz Novog Sada, zajedno sa Petr Melicherík i Petr Škorňok iz Twin Petes studija iz Brna, zvanično je objavljena i dostupna gamerima širom sveta. Ova igra koja je već… »

Samsung lansirao 16GB HBM2E sa brzinama od 3.2Gbps

IT svet pre 18 dana
Samsung je danas najavio tržište lansirao Flashbolt, svoju treću generaciju High Bandwidth Memory 2E (HBM2E). Spreman da isporuči dvostruko veći kapacitet od prethodne generacije HBM2 Aquabolt od 8GB, novi Flashbolt naglo povećava performanse i… »

Sony PlayStation 4 prodaja usporila dok se PS5 najavljuje

IT svet pre 19 dana
Sony PlayStation 4 prodaja je tokom ove praznične sezone smanjena za 25 odsto u godini, kompanija je isporučila 6,1 miliona jedinica za ukupno 108,9 miliona do kraja 2019. To je najniži praznični kvartal za PS4 od njegovog pokretanja u 2013. godini… »

Apple TV aplikacija od sada je dostupna i na LG 2019 modelima

IT svet pre 19 dana
LG je pružio Apple TV aplikaciju dostupnom na raznim svojim pametnim televizorima za 2019. godinu, kako je obećano, navodi se u saopštenju kompanije. Aplikacija će biti na televizorima u više od 80 zemalja i korisnicima pruža pristup Appleovoj… »

Schneider Electric uz 6U nazidni EcoStruxure mikro data centar rešava izazove u oblasti edge računarstva

IT svet pre 19 dana
Prvi EcoStruxure 6U nazidni mikro data centar serije C odlikuje se niskoprofilnim dizajnom, zauzima 60 odsto manje prostora i omogućava postavljanje velikih edge servera. Novi sistem za procenu bezbednosti uređaja u okviru softvera EcoStruxure IT Expert… »

Cybertruck inspirisani iPhone 11 Pro košta 15.000$

IT svet pre 20 dana
Teslin Cybertruck potresao je svet automobilskog dizajna, telefon koji je inspirisan Cybertruck-om se pojavio da možda, verovatno, inspiriše istu vrstu dizajna u telefonima. Cyberphone koji ima veliku cenu, koji je zapravo samo maštovita ljuska oko… »

VIA Technologies pušta u prodaju 8-Core x86 procesor

IT svet pre 20 dana
U 2013. godini VIA Technologies je napravio zajedničko ulaganje sa opštinskom vladom u Šangaju i stvorio Zhaokin, kompaniju za proizvodnju poluprovodnika. Zhaokin (što znači "milion jezgra", prema Wikipediji) lansirao je seriju čipova zasnovanih na… »

Korona virus je stigao na internet

IT svet pre 20 dana
Tehnologije detekcije kompanije Kaspersky otkrile su zlonamerne datoteke prerušene u dokumente povezane sa novootkrivenim korona virusom – virusnom bolešću koja je zbog svoje opasne prirode jedna od glavnih tema u medijima. Otkrivene zlonamerne… »

Samsung-ov prvi 5G tablet dolazi u prodaju u Južnoj Koreji

IT svet pre 20 dana
Samsung je nastavio sa planovima da izda 5G tablet, i upravo je to i najavio. Tehnološki gigant predstavio je Galaxy Tab S6 5G u Južnoj Koreji koji je zapravo samo standardni Galaxy Tab S6 sa ubačenim 5G modemom (Snapdragon X50). I dalje ćete naći… »