IT svet » Vesti dana

http://www.itsvet.com

IT svet

Canon predstavlja novi kompaktni aparat punog formata

IT svet pre 2 dana
Canon Europe danas predstavlja EOS RP – mali, lagan i praktičan fotoaparat punog formata bez ogledala namenjen naprednim amaterima koji žele da naprave korak dalje u Canon-ov revolucionarni EOS R sistem. Savršen za fotografiju i videografiju putovanja, pejzaža i portreta, EOS RP obećava veće... »

Schneider Electric predstavio novi APC NetBotz sistem za praćenje i upravljanje

IT svet pre 2 dana
Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizacijom, predstavio je novi APC NetBotz sistem za praćenje i upravljanje koji IT okruženju pruža poboljšano praćenje, upravljanje i kontrolu. Novi NetBotz sistem obuhvata uređaje NetBotz Rack Monitor 750 i... »

Kako da sačuvate novac iako ste za nekim izgubili glavu: romantični fišing napadi u porastu

IT svet pre 2 dana
Stručnjaci kompanije Kaspersky Lab otkrili su nagli porast u fišing aktivnostima od strane kriminalaca koji korisnicima nude razne romantične ponude uoči Dana zaljubljenih. Ukupan broj korisničkih pokušaja da posete lažne veb stranice sa romantičnom temom, koji su otkriveni i blokirani u... »

NVIDIA RTX tehnologija donosi neverovatno gameplay iskustvo u Battlefield V i Metro Exodus

IT svet pre 3 dana
NVIDIA je danas najavila da će dve velike gaming franšize podržati NVIDIA RTX tehnologiju, koja koristi AI kao i ray tracing u realnom vremenu, kako bi pružila duboko imerzivno gameplay iskustvo i moćne performanse. BattlefieldTM V i Metro Exodus donose podršku za real time ray tracing kao i... »

Rodna neravnopravnost predstavlja problem za više od trećine IT stručnjaka

IT svet pre 4 dana
Nova studija kompanije Kaspersky Lab, koja je obuhvatila 5.000 IT eksperata širom Evrope, naglašava uzroke rodne neravnopravnosti u tehnološkoj industriji i rešenja za koja oni koji su već u industriji veruju da mogu dati rezultate. Studija je pokazala da je 38% žena u tehnološkoj industriji,... »

Sony pametni sat od sada dostupan prvo u UK-u

IT svet pre 3 dana
Sony je prvi put predložio Wena Wrist, zanimljiv pametni sat, u kampanji za crowdfunding, još 2015. godine. Sada, nakon godina dostupnosti u Japanu, nosivi je udar na međunarodno tržište i može se naručiti u Velikoj Britaniji, još nema reči o američkom izdanju. Ali to nije sat, čak ni... »

Fujifilm X-T30 je manja i jeftinija verzija modela X-T3

IT svet pre 3 dana
Korporacija FUJIFILM sa zadovoljstvom najavljuje lansiranje FUJIFILM X-T30 digitalnog fotoaparata bez ogledala krajem marta 2019. godine, najnoviji model koji se pridružio X seriji, poznat po vrhunskom kvalitetu slike isporučenom uz sopstvenu tehnologiju reprodukcije boja. U kompaktnom kućištu... »

Google je investirao $13B u US centre podataka i kancelarije ove godine

IT svet pre 3 dana
Google je danas objavio da će uložiti 13 milijardi dolara u centre podataka i kancelarije širom SAD-a 2019. godine. To je povećanje od 9 milijardi dolara u prošloj godini. Mnoge od ovih investicija će ići u države kao što su Nebraska, Nevada, Ohajo, Teksas, Oklahoma, Južna Karolina i... »

Ako je vaše dete na internetu 4 sata dnevno, šta ćete da uradite po tom pitanju

IT svet pre 5 dana
Bezbednost dece na internetu svrstava se među najveće izazove savremenog društva. U potrazi za sistemskim rešenjima, više od 140 zemalja širom sveta svake godine početkom februara, kada se i obeležava Dan bezbednosti na internetu, predstavlja svoje rezultate pod krovnim sloganom „Zajedno... »

Samsung Galaxy S10+ Limited Edicija 12GB rama i 1TB memorije

IT svet pre 4 dana
Samsung će slaviti na veliki, veliki način sa svojom novom generacijom Galaxy S10 familije pametnih telefona koja će imati 'Limited Edition' model vodećeg Galaxy S10 + koji će se razviti sa ogromnim 12GB RAM-a i još većim 1TB memorije. Najnovija curenja dolaze iz GSM Arene koja... »

©2019 Netmark d.o.o.