IT svet » Vesti dana

http://www.itsvet.com

IT svet

Nova I.N.O.X. CARBON limitirana edicija

IT svet pre 16 sati
50% lakša i 5 puta otpornija od čelika, I.N.O.X. Carbon limitirana edicija satova poseduje kućište prečnika 43 mm izrađeno od karbona, povećavajući znatno otpornost na ogrebotine i udarce. Sat poseduje mat kućište, kao i brojčanik u maslinasto zelenoj boji, inspirisan kamuflažnom vojnom... »

Zotac predstavio Mini PC pico PI225 ZBOX

IT svet pre 1 dan
ZOTAC Technology, Hong Kong i Global proizvođač inovacija, uzbuđen je što je objavio da je najmanji Mini PC na svetu, ZBOX pico PI225, bio je pobednik prestižnih iF Design Avards u 2018. godini kategoriju proizvoda računara. Nakon pobede na nekoliko svetski priznatih nagrada za dizajn i... »

Prvi AMD Ryzen desktop APU-ovi sa najjačom grafikom unutar desktop procesora je dostupan u maloprodaji

IT svet pre 15 sati
Najmoćnija grafika ikada integrisana unutar procesora je od danas dostupna svim kupcima novih AMD Ryzen procesora serije 3 i 5 modela. Novi Ryzen desktop procesori u sebi donose ugrađenu Radeon Vega grafiku kombinovanu sa četiri moćna „Zen“ procesorska jezgra u jedinstvenom čipu visokih... »

Kandida Hofer nagrađena za izuzetan doprinos fotografiji na Sony World Photography Awards 2018

IT svet pre 1 dan
Svetska organizacija za fotografiju objavila je da je proslavljena savremena umetnica Kandida Hofer dobitnica prestižne Nagrade za izuzetan doprinos fotografiji na Sony World Photography Awards 2018. Umetnici će priznanje biti uručeno na ceremoniji u Londonu 19. aprila 2018. godine, dok će... »

Kaspersky Lab i ITU-T pojačavaju bezbednost „Interneta stvari”

IT svet pre 1 dan
U januaru 2018. godine, novi međunarodni standard o „Bezbednosnim postavkama za bezbednost interneta stvari” ((Preporuka ITU-T Y.4806) zvanično je stupio na snagu. Ovaj novi standard klasifikuje bezbednosne probleme unutar „Interneta stvari”, proučava potencijalne pretnje po bezbednosne... »

U susret Baselworld sajmu 2018, TAG Heuer CARRERA HEUER 02

IT svet pre 1 dan
Simbol brenda još od 1963. godine je legendarni Heuer Carrera vraća se na pozornicu kako bi obeležio svoje 55. po redu proleće Ovaj avangardni hronograf, koji je zauvek povezan sa svetom automobilizma, nosi svoj DNK sa sportskim ponosom. Novi sat ima mehanizam Heuer 02 kalibra, modularno... »

20 godina PlanPlus-a

IT svet pre 3 dana
PlanPlus je prva digitalna mapa i poslovni adresar Srbije i Crne Gore i najstariji projekat ove vrste u zemlji, započet sada već davne 1998. godine. Kontinuiranim razvojem, prateći aktuelne tehnološke inovacije, PlanPlus je za 20 godina na tržištu obezbedio poziciju svojevrsnog brenda,... »

ARM najavljuje projekat Trillium - novi AI procesor

IT svet pre 3 dana
AI i mašinsko učenje su najvrelije teme u računarstvu danas. Desetine kompanija pokušavaju da se uspostave na tržištu, od Googlea i Amazon do Intel i Nvidia. Sada, ARM baca sopstveni šešir u prsten sa novo-otkrivenim Project Trillium-om, novom linijom procesora posebno namenjenih AI-u. Nova... »

Novi HP EliteBook laptopovi imaju ugrađen prekrivač za web kameru

IT svet pre 3 dana
HP je objavio gomilu novih laptopa i monitora, ali najinteresantnija stvar o njima može biti mali komad metala: poklopac web kamere, tako da možete osigurati da vas ne gledaju dok fotoaparat nije u upotrebi. Poklopac web kamere će se pojaviti na nekim verzijama HP-ovih najnovijih EliteBooks-ova,... »

Synology predstavio Rack stanicu sa 16 slotova RS2818RP+

IT svet pre 3 dana
Synology je pokrenuo RackStation RS2818RP +, 16-slotni NAS koji je u mogućnosti da obezbedi do 192TB kapaciteta koji se može proširiti na 336TB sa RX1217 (RP). U suštini, RS2818RP + je dizajniran za velike aplikacije za skladištenje za proširenje preduzeća koja žele da budu spremne za... »

©2018 Netmark d.o.o.