IT svet

Potencijalno veći broj nastavnika u školama zahvaljujući inkdžet tehnologiji

IT svet 07.02.2020
Novi podaci pokazuju kako poslovna inkdžet tehnologija može transformisati obrazovni sektor, ublažavajući CSR pritiske i omogućavajući preraspodelu resursa. Budući da su budžeti za obrazovni sektor pod većim pritiskom nego ikada, novi podaci… »

Addiko banka osvojila nagradu za najbolju bankarsku aplikaciju u Srbiji

IT svet 06.02.2020
Addiko banka je na ovogodišnjem događaju povodom dodele PC Press TOP 50 nagrada dobila priznanje za najbolje rangiranu domaću bankarsku aplikaciju u Srbiji. Addiko banka je i jedina finansijska institucija među dobitnicima ovogodišnjih TOP 50… »

Rakuten Viber predstavlja Moje beleške – digitalnu funkciju za organizaciju vašeg života unutar aplikacije

IT svet 05.02.2020
Rakuten Viber, jedna od vodećih aplikacija za razmenu poruka na svetu, danas je najavila globalno predstavljanje svoje najnoviije funkcije “My Notes” (“Moje beleške”), pomoću kojih će korisnici moći da organizuju svoje uobičajene i posebno… »

Novi Motorola preklopivi Razr model od sada i u gold boji

IT svet 05.02.2020
Evan Blass je procurio zlatnu verziju Motorola nadolazećeg sklopivog Razr-a, a kolor šema bi nam mogla biti još najdraža verzija. Očekivani povratak Razr-a trenutno je dostupan samo u crnoj boji na Verizon-ovoj lokaciji za 1.499 dolara i isporuku 3… »

Dodeljene tradicionalne nagrade po izboru magazina PC Press - Maxi aplikacija najbolja u 2019

IT svet 05.02.2020
Mobilna aplikacija kompanije Delez Srbija „Maxi Shop“ proglašena je za najbolju u ovoj kategoriji za prethodnu godinu, po izboru magazina PC Press. Stručni žiri ovog magazina je na tradicionalnom izboru najboljih platformi, portala i sajtova… »

Soni najavljuje IP-mikrofon MAS-100 sa IP protokolom

IT svet 05.02.2020
Sony je najavio pokretanje novog mikrofona za oblikovanje snopa, MAS-A100, naprednog audio rešenja koje omogućava fleksibilna i kreativna „hands-free“ predavanja i prezentacije. Sony MAS-A100 postiže ojačavanje govora bez upotrebe ruku bez… »

Kompanija Kasperky – novi byline članak

IT svet 05.02.2020
Podaci su nova valuta, novo zlato, nova crna boja digitalne ekonomije. Pre samo nekoliko nedelja Alphabet Inc, matična kompanija kompanije Google, dostigla je tržišnu vrednost od trilion američkih dolara. Međutim, šta su glavna sredstva ove… »

Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, imenovala Rubena Lehmanna na poziciju potpredsednika za područje Evrope

IT svet 04.02.2020
Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, danas je najavila imenovanje Rubena Lehmanna na mesto potpredsednika kompanije za područje Evrope. Ruben će biti nadležan za sve komercijalne operacije, poslovnu strategiju i razvoj. Biće pozicioniran u… »

MSI Prestige 14 sada dolazi u pink boji sa pink torbom i mišem

IT svet 05.02.2020
MSI je najavio dostupnost prenosnog računara Rose Pink Prestige 14, koji dolazi sa ružičastom torbom sa rukavima, ružičastim mišem i ružičastim priveskom. Sad je dostupan na Newegg-u i Amazon-u. Ova verzija Prestige 14 ista je po specifikacijama… »

Fujifilm X100V dobio je tilt ekran sa više rezolucije i 4K video

IT svet 05.02.2020
Na londonskom događaju, Fujifilm je skinuo omote sa jako propuštenog X100V i unosi više snage nego ikad u taj čuveno kompaktni oblik. Opremljen je 26-megapikselnim osvetljenim X-Trans 4 CMOS senzorom sa zadnje strane (koji se koristi u X-T3 i X-Pro3)… »