IT svet

Intel Core i9-10900: 10C/20T na 5.1GHz dolazi na 14nm u 2020

IT svet pre 17 dana
Intel cela deseta generacija Comet Lake desktop CPU procurela na netu. Počeli smo da čujemo konkretne detalje nove desete generacije Comet Lake familije procesora još u julu mesecu, vodeći model Intel Core i9-10900KF poseduje 10C/20T na 5.2GHz, ali… »

Kingston predstavio novi KC600 SATA SSD

IT svet pre 19 dana
Kingston Digital Europe Co LLP, ogranak zadužen za Flash memorije u okviru Kingston Technology Company, Inc., svetskog lidera u memorijskim proizvodima i tehnološkim rešenjima, danas je najavio da će na tržište plasirati KC600 SATA SSD. Dizajniran… »

Važna manjina: 1% „buke” korporativne mreže su prikriveni ciljani napadi

IT svet pre 19 dana
U prvoj polovini 2019. godine samo nekolicina (1,26%) upozorenja indikatora napada (Indicators of Attack – IoA) na krajnjim tačkama uređaja su identifikovana kao sajberbezbednosni incidenti, navodi se u izveštaju Managed Detection and Response… »

Xiaomi predstavio svoj prvi pametni sat koji liči na Apple Watch

IT svet pre 20 dana
U prošlosti su Xiaomi proizvodi ličili na Apple verzije, a čini se da prvi Xiaomi pametni sat, koji će biti predstavljen 5. novembra, nije izuzetak. Iz slika i videa koje je Xiaomi objavio tokom Weiboa ranije ove nedelje, ima upečatljivu sličnost… »

Procurele slike Motorola sklopivog display-a RAZR modela

IT svet pre 20 dana
Evan Blass je podelio višestruki izgled kao što je naš prvi zvaničan pogled na nadolazeći sklopivi displej Motorola RAZR telefona. Suprotno renderovanju obožavatelja koje Motorola koristi za "tizovanje" telefona tokom maja, slika Blass deljenja… »

Dropbox je dodao ekstenziju za Gmail, WhatsApp, Vimeo i druge

IT svet pre 20 dana
Dropbox je uveo ekstenzije prošle godine kako bi ublažio gužvu prelaska između aplikacija, nova funkcija omogućava korisnicima da preduzimaju akcije direktno na datotekama sačuvanim u Dropbox-u. Sada je kompanija objavila da je udvostručila broj… »

Otvorena konferencija o 5G mreži i tehnologijama koje ona omogućava

IT svet pre 21 dan
Stručnjaci predviđaju impresivan globalni, socijalni i ekonomski uticaj 5G, koji će koristiti celoj ekonomiji i širem društvu. Očekuje se da će 5G u narednim godinama proizvesti trilionske vrednosti prihoda a da bi za sektore poput medicine i… »

Najbolje igre ove sezone besplatno uz AMD Ryzen procesore i Radeon grafičke karte

IT svet pre 21 dan
Saradnja između developera igara i dizajnera grafičkih kartica i procesora je neminovni proces koji obezbeđuje kvalitetne i dobro optimizovane naslove za PC. Svet modernih hardverskih tehnologija, kompleksnih CPU-ova i GPU-ova, odnosno naprednih… »

Kaspersky otvara privilegovani pristup određenim funkcijama svog threat intelligence-a

IT svet pre 21 dan
Kaspersky Threat Intelligence Portal je jedinstveno mesto pristupa informacijama o pretnjama koje pruža sve podatke i uvid u sajber napade prikupljene od strane kompanije Kaspersky. Pomaže preduzećima da istraže i blagovremeno odgovore na pretnje. Sa… »

Finansijski rezultati kompanije LG za treći kvartal 2019. godine

IT svet pre 21 dan
Kompanija LG Electronics (LG) objavila je finansijske rezultate za treći kvartal 2019. godine, koji je najuspešniji u istoriji kompanije za period od jula do septembra. Ostvarena je globalna prodaja u iznosu od 15,7 biliona vona (13,15 milijardi… »

IT svet, najnovije vesti »