Kamatica

Srednji kurs ovog ponedeljka je 117,5638

Kamatica pre 11 dana
Dinar je prema evru na istom nivou kao pre mesec dana, na godišnjem jači za 0,7 procenata, a u odnosu na početak godine jači za 0,5 procenata. Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio u petak za 0,2 posto na 106,4022 dinara za dolar. Dinar… »

Blagi rast kredita u oktobru

Kamatica pre 11 dana
Ukupne pozajmice privrede u oktobru iznosile su oko 1.402 milijarde dinara i za 0,3 odsto su bile veće nego prethodnog meseca, a preduzetnika 51,5 milijaradi dinara, što je rast od 0,7 odsto. Najviše je uvećan dug stanovništva bankama, za 0,8 odsto… »

Javna preduzeća i kablovski operateri nedelju računaju i kao radni i kao neradni dan?!

Kamatica pre 10 dana
Ukoliko se uplata obavi u ponedeljak potrošači rizikuju - zateznu kamatu. Ovakvo ponašanje, međutim, nije zakonito i potrošači mogu da ga prijave Ministarstvu trgovine i telekomunikacija, pišu "Novosti". Svaki korisnik tekućeg računa može sa… »

Među 100 najjačih svetskih ekonomija samo je 25 država, ostalo su - korporacije

Kamatica pre 10 dana
Međunarodno udruženje za krivično pravo posvetilo je jubilarni 20. kongres, koji je u novembru održan u Rimu, odnosu krivičnog pravosuđa i poslovanja korporacija u nastojanju da se transnacionalno privredno poslovanje krivičnopravno uredi. Prema… »

Radnici koji rade po ugovoru nemaju pravo na markicu za prevoz

Kamatica pre 11 dana
Sa druge strane, Nacionalna služba za zapošlavanje (NSZ) radnike na privremenim i povremenim poslovima ne smatra nezaposlenim, te ovi radnici ne mogu da ostvare ni pravo na povlašćenu cenu prevoza za nezaposlene. Portalu Radnik.rs anonimno se obratio… »

Velika novogodišnja akcija Air Srbije

Kamatica pre 11 dana
Već od 99 evra putnici mogu da kupe povratne karte za Brisel, Bukurešt, Dubrovnik, Frankfurt, Larnaku, Ljubljanu, Rijeku, Sarajevo, Skoplje, Split, Tiranu, Beč, Zagreb i Cirih. Karte za Diseldorf, Rim i Sofiju koštaju od 109 evra, Amsterdam, Kijev… »

Bolji posao - više novca: Prvi poslovi ove nedelje

Kamatica pre 11 dana
Kompanija: Linglong international Europe d.o.o. Pozicija: Prevodilac za kineski jezik Uslovi: Sertifikat poznavanja kineskog jezika (HSK 4 ili više), pored odličnog znanja kineskog poželjno je i znanje engleskog jezika, želja za učenjem i… »

Moskva zabranjuje prodaju mobilnih koji nemaju ruski softver

Kamatica pre 11 dana
Zakon čiji nacrt je predstavljen u julu zabranjuje da se u Rusiji od 1. jula 2020. prodaju određene vrste tehnički složene robe bez preinstaliranja ruskog softvera. Spisak robe i softvera odnosno postupak njegove instalacije utvrđivaće vlada… »

NIS najprofitabilniji, EPS imao najveće prihode u 2018.

Kamatica pre 11 dana
„Preostale tri kompanije su ‘uzletele’ pre svega zahvaljujući prodaji stranim investitorima i njihovim inicijalnim ulaganjima, pa je i prikazana dobit ‘jednokratna’, a ne odraz dobrog poslovanja“, ističe se u ediciji gde je ranigirano 150… »

Struja iz vetra plaćena prošle godine 9,5 miliona evra

Kamatica pre 11 dana
Srbija prema zvaničnim podacima ima oko 400 megavata instalisanih kapaciteta na vetar, i bliži se cilju od 500 megavata energije vetra, koja će biti subvencionisana tokom garantovanog perioda od 12 godina. U Srbiji postoje vetroelektrane „Kovačica"… »

Kamatica, najnovije vesti »