Kamatica » Vesti dana

http://www.kamatica.com

Kamatica

Ko želi da vidi kako Narodna banka izgleda iznutra - to može da uradi danas

Kamatica pre 13 dana
Narodna banka Srbije održaće u subotu, 6. aprila u svom izložbeno edukativnom prostoru u Beogradu manifestaciju "Dan otvorenih vrata" tokom koje će posetioci moći da pogledaju tri izložbe, provere da im novac nije falsifikovan, podignu zlatnu polugu i vide kako se u 19. veku kovao novac.... »

Iz Kragujevca vagoni i za londonski metro?

Kamatica pre 13 dana
List navodi da je, osim najavljene isporuke vagona za austrijsku železnicu i proizvodnje tramvaja za Beograd, već izvesno da će se šinske kompozicije za masovni prevoz montirati i za londonski metro. Podaci o novoj fabrici su još svojevrsna poslovna tajna, ali prema saznanjima lista, broj... »

Drugi u Evropi, treći u svetu: Svet u srpskim čizmama

Kamatica pre 14 dana
U saopštenju je navedeno da su u toj kategoriji od kompanije Tigar bolje rangirani samo proizvođači iz Kine i Francuske. Prema rečima generalnog direktora Tigra, Vladimira Ilića, izvoz kompanije u 2018. godini je bio u vrednosti oko 9,2 miliona evra, odnosno izvezeno je 550.000 pari obuće u... »

Kako su se prale pare u 2018. u Srbiji

Kamatica pre 13 dana
Analizom sumnjivih transakcija koje uglavnom prijavljuju banke, u 2018. uočeni su isti načini pranja para kao i prethodnih godina.Uprava je primetila da se novac nepoznatog porekla, od organizovanog kriminala, kao i od kriminalaca pojedinaca, ubacuje u izgradnju nekrenina koje imaju regulisanu... »

Francuska odlučna da uvede porez internet gigantima uprkos protivljenju SAD

Kamatica pre 13 dana
"Odlučili smo da uvedemo porez velikim digitalnim preduzećima zbog efikasnijeg poreskog sistema na svetskom nivou", rekao je Le Mer reagujući na izjavu šefa američke diplomatije Majka Pompea koji je pozvao francuskog kolegu Žan-Iva Le Driana da od toga odustane. Le Mer se nalazi u Bukureštu... »

Pet trikova kako da prepoznate kvalitetno pivo

Kamatica pre 13 dana
Za sve one koji vole pivo, a ne poseduju veliko znanje o njemu, Vukašin Bugarinović, majstor pivarstva iz Apatinske pivare, u četvrtak je u beogradskom Wurst Platz-u predstavio osnovne trikove za prepoznavanje kvalitetnog piva. 1. Postojana pena – dobro pivo Pena nije samo vizuelni pratilac... »

Građani Srbije u proseku nezaposleni od 23 do 25 godina

Kamatica pre 14 dana
U izveštaju se navodi i da su Srbija i Albanija u 2018. godini bile države sa najvećim procentom zaposlenih žena na Zapadnom Balkanu.U Albaniji taj broj iznosi 51 odsto, dok je u Srbiji 45,8 odsto. Na Kosovu i Metohiji su građani u proseku nezaposleni 35 godina, što se tiče muške populacije,... »

Zaposleni u Srbiji mogu da kupuju akcije matične kompanije u inostranstvu

Kamatica pre 14 dana
Strane kompanije koje posluju u Srbiji zainteresovane su za ovo jer na taj način njihovi zaposleni mogu da učestvuju u finansijskom uspehu matične firme. Komisija je, tumačeći domaće propise, ocenila da Zakon o tržištu kapitala ne sadrži odredbe koje regulišu kako domaći državljani mogu... »

Pruga završena pre 2 godine, ali voz nikako da stigne u Pančevo...

Kamatica pre 14 dana
Kada je 2017. završena izgradnja drugog pružnog koloseka, rečeno je da će se vozovi kretati brzinom od 120 kilometara na sat i da će se za dvadesetak minuta stizati od Beograda do Pančeva. Ovaj saobraćaj, međutim, ne funkcioniše. I dalje nema direktne linije do Beograda."Gradonačelnik... »

Bankari i dužnici "oči u oči"

Kamatica pre 14 dana
Prvi put za pregovaračkim stolom,u četvrtaksu se, iza zatvorenih vrata, oči u oči sučelili bankari i zaduženi u "švajcarcima". A strasti su "stišavali" predstavnici Vlade i Narodne banke Srbije. Od rezultata ovih pregovora zavisi sudbina više od 16.000 porodica koje se nadaju da će se za... »

©2019 Netmark d.o.o.