Kamatica

Šta paušalcima donosi zakon koji je Skupština danas usvojila?

Kamatica pre 6 dana
Utvrđeno je da se primena testa samostalnosti, koji treba da definiše status preduzetnika prema poslodavcu pošto poslodavci zbog umanjenja poreskih obaveza često angažuju preduzetnike, najčešće one koji se paušalno oporezuju i koji su zamena za… »

DIS podržava inicijativu o ukidanju radne nedelje

Kamatica pre 6 dana
„DIS, kao najveći domaći trgovinski lanac, daje jedinstvenu i nedvosmislenu podršku odluci koja bi nedelju proglasila neradnim danom za sve trgovine na tržištu. DIS, kao domaća i porodična kompanija koja gaji tradicionalne vrednosti od svog… »

Stiže Nova godina – postanite nova verzija sebe

Kamatica pre 6 dana
Poklonite svojim najdražima stvari o kojima dugo maštaju Koliko god godina da imamo, novogodišnjim poklonima se svi raduju. Ne moraju to uvek biti velike stvari, mali znaci pažnje su često dovoljni, jer dosta novca treba izdvojiti i za provod, bogatu… »

Kako da najbolje upravljate svojim vremenom?

Kamatica pre 6 dana
Erika Kesvin, koja je stručnjak za karijeru, navodi da je ključ dobre organizacije vremena u tome da budemo pažljiviji prilikom odabira onoga na šta želimo više da obraćamo pažnju. Stručnjaci za karijeru navode šest saveta kako biti produktivan… »

Kako da kupite traktor upola cene?

Kamatica pre 6 dana
Poljoprivrednici će uskoro moći da kupe traktor uz podršku države. Budžet će subvencionisati do 50 odsto kupovinu novog traktora sklopljenog u Srbiji. To znači da će upola cene moći da kupe MTZ "belorus", ali i neki od indijskih modela… »

Ovo je novi najbogatiji Kinez, prestigao je i osnivača Alibabe

Kamatica pre 6 dana
Huateng, poznat i kao Poni Ma, prema proceni Forbsa poseduje bogatstvo od 38,8 milijardi dolara. Džek Ma je odmah iza, sa 37,3 milijarde dolara. Svetskoj javnosti manje poznat, Huateng takođe dolazi iz onlajn industrije. Predsedava kineskim internet… »

Bolji posao - više novca: 'ajmo da nađemo nešto da radimo!

Kamatica pre 6 dana
Kompanija: Froneri Adriatic d.o.o. Pozicija: Saradnik u kontroli kvaliteta Uslovi: Minimum srednja stučna sprema (poljoprivredna, hemijska škola), spremnost na rad u tri smene, poznavanje rada u MS Office, znanje engleskog jezika Lokacija: Stara Pazova… »

Menjaju se pravila za odlazak u penziju, pogledajte koje su novine

Kamatica pre 7 dana
Naredne godine neće biti izmena u ostvarivanju prava na penziju kod muškaraca – za to će, kao i ove godine, biti potrebno navršenih 65 godina života i najmanje 15 godina upisanog staža. Ženama će takođe biti potrebno 15 godina staža, a pravo… »

Infostan zbog štrajka u Pošti pomerio rok za popust

Kamatica pre 7 dana
"Infostan" je saopštoi da je uradio obračun i štampu novembarskih računa na vreme, ali je zbog kašnjenja u preuzimanju pošiljaka od strane JP "Pošta Srbije" i dostavi računa na kućne adrese korisnika, to preduzeće izašlo u susret korisnicima… »

Zvanični srednji kurs ovog četvrtka je 117,5291

Kamatica pre 7 dana
U odnosu na evro, dinar ima istu vrednost kao pre mesec dana, za 0,6 odsto je jači nego pre godinu dana i 0,6 odsto jači nego na početku godine. Dinar je ove godine bio najslabiji 29. januara, kada je jedan evro koštao 118,4940 dinara, a najjači 19… »

Kamatica, najnovije vesti »